glavniBanner

 

 

www stranac.net

 

 

 

Letnja OSSIlacija 2014

izvor: agencije                                                                                                                                                 15.08.2014

OSSI 2013

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) već 17 godina okuplja srpske studente u inostranstvu, omogućava im lakši povratak u zemlju i promoviše Srbiju u svetu. Tema manifestacije Letnje OSSIlacije 2014. je „Uspešni povratnici u Srbiju".

OSSIlacija se organizuje svakih šest meseci, leti i zimi, u vreme kada je najveći broj članova organizacije u Srbiji.

Jedan od ciljeva OSSIlacije je da se šira javnost upozna sa našim radom i dostignućima. Gosti događaja su ugledne ličnosti privredne, političke i javne scene Srbije, studenti i prijatelji OSSIja.

Letnja OSSIlacija 2014. je manifestacija koja sadrži tri događaja:

Skupštinu OSSIja - skup zatvorenog tipa namenjen članovima OSSIja na kojem se predstavlja rad organizacije u prethodnom periodu i usvajaju odluke i planovi za naredni period;

Svečani prijem na Starom dvoru - svečanost na kojoj OSSI izražava zahvalnost prijateljima i partnerima OSSIja za dobre odnose i saradnju. Na skup se, pored prijatelja i partnera OSSIja, pozivaju i uticajni ljudi na vodećim pozicijama u državnom i privrednom sektoru, kao i članovi nevladinih organizacija.

Žurku humanitarnog karaktera - okupljanje OSSIjevaca i svih ostalih raspoloženih za dobar provod u neformalnom okruženju. Prihod od prodatih ulaznica i pića biće poslat u humanitarne svrhe.

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI)

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) je međunarodna, neprofitna, nevladina i apolitična organizacija osnovana od strane srpskih studenata 1997. godine. Od samog osnivanja OSSI je imao za cilj da okupi srpske studente u inostranstvu, omogući im lakši povratak u zemlju i promoviše Srbiju u svetu.

OSSI trenutno broji približno 3000 članova i organizovan je na globalnom nivou kroz koji koordinira sve aktivnosti u svetu i Srbiji. OSSI je organizovao ogranke u zemljama sa velikim brojem naših studenata: u Americi, Australiji, Beču, Bugarskoj, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Parizu, Češkoj i Švajcarskoj.

 

 

Dačić: Do kraja godine oko 20 novih ambasadora

Ko su bivši funkcioneri koji nisu vratili diplomatske pasoše

Dijaspori još daleko mandati

SPOJI dostavio novu pomoć Trsteniku i Šamcu

Monografija o Mići Popoviću na francuskom jeziku

Plate ambasadora pod lupom

Dijaspora i dalje uz poplavljene

Studenti kreću na putovanje po Evropi

Povratak unutrašnjeg mira

Vozačke dozvole - stvar dogovora dve države

Produžen rok za konkurs "Upoznajte Srbiju"

Kad Jugoslavija ne ostavi testament

Više od 600 000 dolara pomoći stiglo iz Kanade

Malmstrem: Bezvizni režim doveden u pitanje

Mađarska: Srbin „poslanik“ - portparol

Nemačka: Minimalna zarada i dvojno državljanstvo

Sednica Poslovnog saveta za dijasporu

Zajedničke ambasade za sada samo ideja

 

 

 

 

 

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

 

 

naslovna

servis

> Der Titel der Seite wird von NetObjects Fusion 1&1 Edition generiert