glavniBanner

 

 

www stranac.net

 

 

 

Dijaspora i dalje uz poplavljene

izvor: agencije                                                                                                                                                 24.07.2014

Srbi za Srbe2

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, koja okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima u Srbiji i Republici Srpskoj, čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih 100 godina.

Nakon dva meseca od početka poplava, i prikupljenih preko pola miliona evra u donacijama širom sveta, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe sprovela je u Paraćinu 19. i 20. jula prvu veliku akciju pomoći poplavljenim područjima.

Članovi ,,Srbi za Srbe" dostavljaju pomoć

Za ukupno 52 domaćinstva, obezbeđena je vredna humanitarna pomoć u vidu bele tehnike u vrednosti od 2.266.650 dinara i to: 28 veš mašina, 26 kombinovanih frižidera, 23 električna šporeta i 8 zamrzivača. U pitanju su aparati koji imaju pet godina garancije, a isporučeni su uz pomoć prijatelja organizacije i sveštenstva crkve Svete Trojice u Paraćinu.

Ovo je prva faza akcije BORBA PROTIV POPLAVA, koja ima za cilj da obezbedi 1.000 aparata bele tehnike za oko 500 porodica iz Srbije i Republike Srpske kako bi bili u mogućnosti da povrate, usled tragičnih okolnosti, izgubljenu nadu.

,,Svesni smo činjenice da donacije koje smo prikupili nisu velike u odnosu na katastrofu koja nas je zadesila, ali nas to ne sprečava da obezbedimo pomoć za što više porodica i mesta u granicama mogućnosti naše organizacije. Izuzetno nam je drago da smo uspešno završili, slobodno mogu reći, do sada najveću akciju naše organizacije u vrednosti od preko 20.000 evra i da smo obezbedili neophodnu pomoć za čak 52 poplavljene porodice u Paraćinu, uz neizostavni žal zbog stotina drugih porodica koje nismo uspeli da obiđemo i pomognemo usled ograničenih sredstava", ističe predsednik organizacije Srbi za Srbe, Igor Rašula.

Jedna od 52 porodice koja je dobila pomoć

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe poziva sve nadležne institucije, fondacije i pojedince da pomognu poplavljenim porodicama u Paraćinu jer je čak 1.200 domaćinstava teško nastradalo od majskih poplava, a voda je u mnogim kućama prelazila i nivo od 2.5 metra u šta su se uverili članovi organizacije na licu mesta.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe poziva sve dobre ljude u Srbiji i širom sveta da se uključe tako što će uplatiti sredstva u skladu sa svojim mogućnostima na neki od računa organizacije - srbizasrbe.org/donacije.

 

 

Studenti kreću na putovanje po Evropi

Povratak unutrašnjeg mira

Vozačke dozvole - stvar dogovora dve države

Produžen rok za konkurs "Upoznajte Srbiju"

Kad Jugoslavija ne ostavi testament

Više od 600 000 dolara pomoći stiglo iz Kanade

Malmstrem: Bezvizni režim doveden u pitanje

Mađarska: Srbin „poslanik“ - portparol

Nemačka: Minimalna zarada i dvojno državljanstvo

Sednica Poslovnog saveta za dijasporu

Zajedničke ambasade za sada samo ideja

 

 

 

 

 

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

 

 

naslovna

servis

> Der Titel der Seite wird von NetObjects Fusion 1&1 Edition generiert