glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av5555 frontex ZORAN-ZAEV
komicar parada2 oktobarski-salon03 olga77 bjelica11 srbija-odbojka

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju  

izvor: agencije  foto:                                                                             18.09.2018.

si-av 

PEKING– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da je kineski predsednik Si Đinping privatio poziv da ponovo poseti Srbiju.

„Uradio sam ono što sam obećao. Predsednika Sija dva puta sam pozvao, i on je treći put dao nalog ministru spoljnih poslova da pripremi dolazak, što znači da će da dođe”, rekao je Vučić posle razgovora sa kineskim predsednikom.

„Želimo da vas vidimo u Srbiji, Srbija ima najbolju saradnju sa Kinom”, poručio je Vučić Siju.

On je rekao da je razgovor bio dug i da se za njega dugo pripremao posle posete Kosovu i da je za to živeo i za to se spremao, ali i da je imao veliku tremu.

Predsednik je rekao i da je Si istakao da „ko tako i toliko kuca na vrata, ta vrata se na kraju otvore”.

Vučić je rekao i da je od Sija dobio poziv za drugu sesiju „Jednog pojasa, jednog puta”, u aprilu iduće godine.

To je, kažu, tek drugi lični poziv Sija svetskim liderima i partnerima, a pre toga je pozvao šefa ruske države Vladimira Putina.

„Ja sam se danima pripremao za ovu posetu, živeo sam za ovo. Imao sam tremu, ne znam da li je to neko čuo i video. I ruke i noge su mi drhtale, ali sam uradio ono što sam obećao građanima Srbije”, rekao je Vučić i dodao da će kineski predsednik ponovo doći u Srbiju, prenosi Tanjug.

Vučić je rekao da je predsednik Si tokom razgovora emotivno govorio o Železari Smederevo.

Vučić: Gde ide Si, tu stižu i vodeće kineske kompanije...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da postoji ogroman potencijal i ogromna šansa za saradnju sa Kinom i ponovio kolika je čast za Srbiju da svake godine ima zvaničan bilateralni sastanak sa predsednikom Kine.

Vučić je još jednom ukazao na značaj posete Sija Srbiji, navodeći da će sve kineske kompanije dati sve od sebe da predsedniku pokažu rezultate koje imaju u Srbiji.

'Za naše ljude to znači više posla, pruge, veće plate, ubrzani razvoj Srbije. Baš sam srećan”, rekao je Vučić.

„Ponosan na Srbiju koja je to uspela i koja skokovima ide unapred”, istakao je Vučić posle razgovora sa kineskim predsednikom.

On je najavio da će sutra razgovarati i sa kineskim premijerom Li Kećangom, i da će to biti četvrti put, a da će u centru pažnje biti teme ekonomskog foruma koji se održava u Tjenđinu.

Rekao je da je ogromna čast i novi susret sa Lijem sa kojim ima odnos pun poverenja.

Vučić je najavio da će delegacija Srbije sutra u Tjenđinu takođe imati važne sastanke, da je predviđen obilazak sajma, a da će ministri imati prilike da uspostave brojne kontakte i bolje se upoznaju sa savremenim tehnologijama.

To će biti i prilika da se kroz razgovore o digitalizaciji, i tehnologiji pripremi naredna poseta predsednika Sija Srbiji, zaključio je Vučić.

On je rekao i da će se tokom foruma sastati sa estonskom predsednicom, letonskim predsednikom i predsednikom Samoe.

„Priznali su Kosovo svi, pa ću malo sa njima da razgovaram na tu temu”.

Vučić i Si istakli značaj saradnje u okviru Inicijative

PEKING– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kineski predsednik Si Đinping istakli su danas u Pekingu značaj saradnje dve zemlje u okviru incijative „Jedan pojas, jedan put”.

Si je istakao značaj saradnje dve zemlje u okolnostima, kako je rekao, dubokih i složenih promena u svetu, a predsednik Vučić je konstatovao da Srbija već ubire mnoge plodove saradnje u okviru kineske Inicijative.

Predsedsednik Kine Si Đinping rekao je danas na početku sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u Domu naroda, u Pekingu, da se u svetu danas dešavaju „duboke i složene promene” i da je, u tom svetlu, saradnja Srbije i Kine veoma važna, prenosi Tanjug.

Đinping je istakao da su odnosi između dve zemlje veoma jasni, poželeo dobrodošlicu Vučiću i rekao:

„Vi ste nam dobar, iskren prijatelj, dobar partneri. Iskreno se zalažete sa dugoročno dobre odnose sa Kinom, dugoročno radite na unapređenju naših odnosa i naše saradnje i ja to zaista visoko cenim”, rekao je Đinping.

Projekti se, primetio je kineski lider, realizuju jedan po jedan.

On je podsetio na prvi sastanak Inicijative Jedan pojas, jedan put, na kojem je započela najintenzivnija saradnja i ukazao na njen značaj u novim okolnostima:

„U svetu se dešavaju duboke i složene promene i u tom svetlu, međunarodna saradnja je sve značajnija, a saradnja Kine i Srbije je veoma važna”, konstatovao je Si.

Kineski predsednik je rekao da je spreman da i dalje podržava komunikaciju i razmenu mišljenja sa predsednikom Srbije i da se dalje radi na unapređuju odnosa.

Predsednik Srbije je istakao da je počastvovan što je gost u Pekingu i naglasio da to predstavlja veliku radost i ogromnu nadu za narod Srbije.

Predsednik Vučić je u susretu istakao da je veoma počastvovan, da mu je drago što je u Kini, a Sija je oslovio sa „prijatelju”, javlja TAnjug.

Rekao je da dve zemlje gaje prijateljske odnose i da Sija smatra prijateljem.

Srbija izuzetno ceni ekonomske odnose sa Kinom.

„Predsedniče Si, od vas sam naučio prošle godine, i vi ste to rekli na Samitu „Jedan pojas - jedan put”, da ta ideja ne donosi samo plodove radosti i sreće kineskom narodu već i svim drugim narodima, koji se nalaze na tom putu. Srbija je najbolji primer za to, jer Srbija ubira mnoge plodove vaše predivne i izvanredne ideje „Jedan pojas - jedan put”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je uoči susreta sa Sijem ocenio, na tviteru, da je današnji dan važan za Srbiju, kao i da je ova poseta šansa za ubrzani napredak naše zemlje.

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da je kineski predsednik Si Đinping privatio poziv da ponovo poseti Srbiju.

„Uradio sam ono što sam obećao. Predsednika Sija dva puta sam pozvao, a on je treći put dao nalog ministru spoljnih poslova da pripremi dolazak, što znači da će da dođe”, rekao je Vučić posle razgovora sa kineskim predsednikom.

„Želimio da vas vidimo u Srbiji, Srbija ima najbolju saradnju sa Kinom”, poručio je Vucičh Siju.

On je rekao da je razgovor bio dug i da se za njega dugo pripremao posle posete Kosovu i da je za to živeo i za to se spremao, ali i da je imao veliku tremu.

Predsednik je rekao i da je Si istakao da „ko tako i toliko kuca na vrata, ta vrata se na kraju otvore”.

Vučić je rekao i da je od Sija dobio poziv za drugu sesiju „Jednog pojasa, jednog puta”, u aprilu iduće godine.

 

 

Fabrici najavio sporazum Srbije i Fronteksa/MUP Srbije demantuje potpisivanje sporazuma sa EU

Završena Parada ponosa, bez incidenata

Vučić u Pekingu: Potpisan ugovor za RTB Bor vredan jednu i po milijardu dolara

Vučić počeo posetu Kini


Parada ponosa: Balans protesta i zabave

Vučić: Sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa/Tači: Sporazum predvidja formalno priznanje Kosova i pripajanje Preševa, Medvedje i Bujanovca

Vučić i Naidu: Indija ne menja stav o Kosovu

Vučićevo trgovanje sa Briselom

MMF: Bolje institucije i obučena radna snaga ključ za ulaganja a ne subvencije

Uslov za sporazum je članstvo Srbije u EU do 2025.

Srpske i albanske kompanije se sve više udružuju

Srpske veze crnogorske mafije

Zapadni Balkan pristupio ugovoru EU o razmeni policijskih podataka

Vučić: Nastavićemo razgovore sa Prištinom, ali verovatno nećemo postići sporazum/Mnogi žele nastavak sukoba Srba i Albanaca

Tadić još okleva oko priključivanja Đilasu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button