glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel naidu ivanic88
komicar srebrenica4 zivadinov KRALJEVO srbija-vaterpolo srb-tunis

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa/Tači: Sporazum predvidja formalno priznanje Kosova i pripajanje Preševa, Medvedje i Bujanovca  

izvor: agencije  foto:                                                                             16.09.2018.

Vucic-7 

Vučić: Sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa.

"Nisam optimista po pitanju sporazuma. Ako mislite da je sporazum moguć bez sveobuhvatnog paketa, bez dodatne ekonomske pomoći Srbiji, dramatično bržeg rasta u svakom pogledu u Srbiji i sveobuhvatnog paketa koji bi se ticao naše budućnosti, pa ne pada mi na pamet da vam to kažem", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da misli da je Srbija dobro postavila svoju platformu.

"Pre svega je važan interes našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Da li je to realno, ne bih rekao, da li je realno bez sveobuhvatnog paketa, nemoguće je, jer Srbija to neće", rekao je Vučić.

Pre nekoliko dana u intervjuu agenciji Rojters Vučić je rekao da je za sporazum neophodno da Srbija dobije jasne garancije za ulazak u Evropsku uniju.

Tači: Sporazum predvidja formalno priznanje Kosova i pripajanje Preševa, Medvedje i Bujanovca

taci5

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da neće biti korekcije granica po etničkim linijama, neće biti egzodusa stanovništva, kao ni domino efekta.

Tači je rekao da je to poruka "skepticima", ali nije precizirao o kome je reč, prenela je redakcija RTK na srpskom jeziku.

Predsednik Kosova je dosadašnju terminologiju promenio i umesto "nema podele", "nema razmene teritorija", niti "premeštanja stanovništava", kako je ranije govorio, u poruci "skepticima koji su ovih dana bili veoma strastveni" naveo da može da ih uveri da "neće biti korekcije granica po etničkim linijama, neće biti egzodusa stanovništva, kao ni domino efekta".

Štaviše, prema njemu ovaj mirovni sporazum će da stavi težak kamen na takozvanu Pandorinu kutiju.

"A ako neko dalje nastavi sa argumentacijom, a odnosi se na eventualni dogovor mirne korekcije granice kao presedana, onda bi ovaj slučaj u budućnosti mogao da se koristi kao pozitivan presedan neophodan za rešavanje medjudržavnih nesporazuma samo mirnim putem, a ne ratom", kazao je Tači.

Ovaj sporazum, ako bude postignut, biće u potpunosti u skladu sa medjunarodnim pravom, kaže on.

"Takav sporazum predvidja formalno priznavanje Kosova od strane Srbije i pripajanje Preševa, Medvedje i Bujanovca, kao i otvaranje puta ka EU, NATO i UN. Mirovni sporazum jača stabilnost zatvaranjem poslednjeg sukoba na Balkanu", ocenio je kosovski predsednik.


 

 

Vučić i Naidu: Indija ne menja stav o Kosovu

Vučićevo trgovanje sa Briselom

MMF: Bolje institucije i obučena radna snaga ključ za ulaganja a ne subvencije

Uslov za sporazum je članstvo Srbije u EU do 2025.

Srpske i albanske kompanije se sve više udružuju

Srpske veze crnogorske mafije

Zapadni Balkan pristupio ugovoru EU o razmeni policijskih podataka

Vučić: Nastavićemo razgovore sa Prištinom, ali verovatno nećemo postići sporazum/Mnogi žele nastavak sukoba Srba i Albanaca

Tadić još okleva oko priključivanja Đilasu

Junker: Ne smemo Zapadni Balkan ispustiti iz vida

Počela Nedelja ponosa, kuma parade novinarka Suzana Trninić

DW: Vučićeva poseta Kosovu samo novi čin tužne predstave

Vučić u Severnoj Mitrovici: Rešenje nije na vidiku

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button