glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

ep2 vlada kosova vlada 1
eu888 boris vukov sabor astro burger srbija-odbojkasi

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Nastavićemo razgovore sa Prištinom, ali verovatno nećemo postići sporazum/Mnogi žele nastavak sukoba Srba i Albanaca   

izvor: agencije  foto:                                                                             13.09.2018.

av1 

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da mnogi u regionu ne žele stabilnost i mir nego nastavak permanentnog političkog sukoba Srba i Albanaca.

"Želeli bi da se Srbi i Albanci nikada ne dogovore i da svi napreduju, a Srbi i Albanci ne. Nekima nije pravo što Srbija, koja je zaostajala, ima najbrže rastuću ekonomiju, što smanjuje dug i nezaposlenost i privlači investicije. Zato im je potrebna Srbija koja bi da ratuje. I zato smišljaju da sam rekao nešto što je svakome jasno da nije bio smisao", rekao je Vučić nakon posete bolnici u Zemunu.

Na pitanje kako reaguje na kritike iz pojedinih zemalja u regionu na njegovo pominjanje bivšeg predsednika Slobodana Miloševića u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je rekao da je u suštinskom smislu jasno postavio liniju diskontinuiteta sa Miloševićevom politikom.

"Ali tu nema lične mržnje i prezira niti odvratnog odnosa prema porodici, niti radovanja što je stradao. Da, imao je retku harizmu, mogao je da skupi najviše ljudi i glasova, ali rezultati za Srbiju i narod su bili loši. Mnogi to nisu hteli da čuju jer im ne odgovara Srbija mira", rekao je on.

Govoreći o izborima u Bosni i Hercegovini, Vučić je rekao da prati kampanju i da vidi da su on i Republika Srpska tema svakog dana, ali da ne želi da komentariše ništa dok se izbori ne završe.

"Republika Srpska će morati da opstane jer je to volja srpskog naroda i predviđeno je Dejtonskim sporazumom. A Srbija je jedan od garanta sprovođenja tog sporazuma. Nisam se mešao u izbore u RS i nisam čuo da je (srpski član Predsedništva BiH Mladen) ;Ivanić bilo šta ranije govorio onima koji su se u izbore mešali. Voleo bih da je takvu vrstu pridika držao drugima koji su se otvoreno mešali. Ali, šta ćete... Ja sam naučen da mi pridike drže svi", rekao je on.

Vučić je dodao da ne želi da komentariše ni okupljanje opozicije oko Saveza za Srbiju, ali da mu se čini da "nema nikakve razlike između ljotićevskih fašista i drugih" i da oni mogu da se ujedine jedino u mržnji protiv njega.

"Naterali su onog ljotićevskog fašistu da ne sme da kaže: 'Pomoz' bog' i sada taj veliki junak to više ne sme da kaže... A kada ih pitate šta je rešenje za Kosovo - nema ništa! Za privatizaciju RTB - ništa! Pa, ljudi, četiri puta ste pokušali (da to rešite) a niko sa vama nije hteo! Ništa niste znali i prebijene pare niste imali. Zato što ste trpali u džepove i otimali od naroda ove zemlje. A sada para ima i biće sve više i više. I lekarima i medicinskom osoblju veće plate za mesec i po, i svima u javnom sektoru, biće veća i minimalna zarada...", rekao je on.

NASTAVIĆEMO RAZGOVORE SA PRIŠTINOM

Predsednik je izjavio da će Beograd nastaviti razgovore sa Prištinom, ali i da verovatno neće uspeti da postignu sporazum.

"Važno je da čak i ako ne postignemo sporazum, što je verovatno, da će neko posle nas morati da ga postigne, jer bez dugoročne izgradnje mira nećemo biti u situaciji da nastavimo sa ovako uspešnim ekonomskim rezultatima", rekao je Vučić.

On je kazao da mora da se brine o deci, a ne "kako da se dodvorimo onima koji vole laka rešenja od kojih nas uglavnom boli gava".

"To je kao kada rak lečite aspirinom", dodao je Vučić.

JA OD IZBORA NIKADA NE BEŽIM, DOK SU BILI NA VLASTI STAVILI SU PEČAT ZA NEZAVISNOT KOSOVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da on od izbora nikada ne beži. Upitan o tome da li će biti vanrednih izbora, on je kazao da su izbori nešto legitmino i da on njih ne beži, te da je moguće da se održavaju čak i kada aktuelna vlast ima dobre rezultate, odnosno kada se postiže privredni rast i suficit u džavnom budžetu.

On je potom kritikovao ujedinjavanje opozicije. Vučić je kazao da u ujednjivanju opozicije nema nikakve ideologije i politike, a da oni međusobno nemaju poverenja jedni u druge i da samo žele da preuzmu vlast.

"Oni slave babu koja je ubila čoveka, hoćete da vam iznesem dosije i da vam kažem koga je sve ta baba pokušala da ubije u životu. Oni pravdaju ubistvo. Jeste se pitali kako je porodici ubijenog. I zato prihvatam na sebe sve, svi ti patološki slučajevi i bolesnici neka se iživljavaju na meni svakoga dana i oni i njihovi mediji i sve drugi, i Srbija mora da pobedi takve i mora da bude normalna zemlja", kazao je Vučić.

On je naveo i da su predstavnici sadašnje opozicije dok su bili na vlasti stavili pečat na nezavisnost Kosova i dodao da on, otkako je na valsti, nikada nije za nekoga rekao da su izdajnici i plaćenici.

 

 

Tadić još okleva oko priključivanja Đilasu

Junker: Ne smemo Zapadni Balkan ispustiti iz vida

Počela Nedelja ponosa, kuma parade novinarka Suzana Trninić

DW: Vučićeva poseta Kosovu samo novi čin tužne predstave

Vučić u Severnoj Mitrovici: Rešenje nije na vidiku

Iguman Janjić: SPC se protivi svakoj vrsti podele Kosova

Blokade na putevima, Haradinaj povukao dozvolu da Vučić poseti Drenicu

Sve je spremno za dolazak Vučića, građani moraju na miting

Mogerini: Nova runda dijaloga Beograd-Priština već ovog meseca

Vučić neće danas razgovarati sa Tačijem/Bez komunikacije sa Kforom i albanskim međunarodnim predstavnicima

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button