glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

ep2 vlada kosova izbori888
PRAJD iguman janjic vukov sabor astro burger srbija-odbojkasi

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Tadić još okleva oko priključivanja Đilasu  

izvor: agencije  foto:                                                                             13.09.2018.

boris 

Boris Tadić još nije doneo odluku o priključenju njegovog SDS Savezu za Srbiju koji je inicirao Dragan Đilas, ali je, prema našim informacijama, najverovatnije da će ipak prelomiti da se ujedini sa svojim bivšim rivalom iz Demokratske stranke.

Funkcioner SDS Konstantin Samofalov kaže da se ova stranka i dalje zalaže za ujedinjenje srodne opozicije, jer smatraju da je to u ovoj situaciji najbolje rešenje.

- Razgovaramo sve vreme sa svima. I u svim razgovorima koje vodimo svih ovih godina ulažemo maksimalne napore da do takvog ujedinjenja dođe. Međutim, to ne zavisi samo od nas.

Samofalov kaže da se SDS i na predsednički izborima zalagao za jednog kandidata, ali da su, kad to nije bilo moguće, podržali jednog od njih umesto da dodatno cepaju biračko telo još jednom kandidaturom:

- Sada se nalazimo u sličnim okolnostima i, ukoliko ne bude moguće rešenje koje mi predlažemo, podržaćemo ono koje smatramo najboljim od ponuđenih. Dodatna fragmentacija opozicije pravljenjem još više blokova je svakako najgore rešenje.

Glavna tačka neslaganja Tadića sa Đilasom, Vukom Jeremićem (Narodna) i Zoranom Lutovcem (DS), koji su među osnivačima Saveza za Srbiju, jeste članstvo Dveri i drugih desničarskih organizacija u ovoj koaliciji.

Savez za Srbiju formalno je osnovan početkom septembra, a među osnivačima su Narodna stranka, DS, Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbije, Udruženi sindikati "Sloga"...

ČEKA SE  I NA DSS

Osim sa SDS, vrh Saveza za Srbiju pregovara i sa liderom DSS Milošem Jovanovićem, koji još nije prelomio da li će se priključiti Đilasovoj koaliciji. Nedavna odluka DSS da se raskinu sve koalicije "na lokalu" sa naprednjacima, protumačena je kao približavanje ovom opozicionom savezu.

 

 

Junker: Ne smemo Zapadni Balkan ispustiti iz vida

Počela Nedelja ponosa, kuma parade novinarka Suzana Trninić

DW: Vučićeva poseta Kosovu samo novi čin tužne predstave

Vučić u Severnoj Mitrovici: Rešenje nije na vidiku

Iguman Janjić: SPC se protivi svakoj vrsti podele Kosova

Blokade na putevima, Haradinaj povukao dozvolu da Vučić poseti Drenicu

Sve je spremno za dolazak Vučića, građani moraju na miting

Mogerini: Nova runda dijaloga Beograd-Priština već ovog meseca

Vučić neće danas razgovarati sa Tačijem/Bez komunikacije sa Kforom i albanskim međunarodnim predstavnicima

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button