glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

BRISEL_ skupstina_9 srebrenica1
mladi mladi888 Skup-u-PKS sale-kosarka zvezda-navijaci999 dejan-savic1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Ostavka Haradinaja politički trik, Srbija mora da reaguje smireno i odmereno     

izvor: agencije  foto:                                                                            21.07.2019.

av000

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da reaguje smireno, odmereno i bez euforije nakon poziva Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu da sasluša Ramuša Haradinaja kao osumnjičenog.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da ostavka Haradinaja na mesto predsednika kosovske Vlade zbog poziva na saslušanje "politički trik" koji može da dobije još veću popularnost i da "pregazi svoje političke protivnike i postane junak koji se bori za jedinstveno celovito Kosovo, a svi ostali "nedostojni vodje koji ih vodi u svetlu budućnost".

"Naša su predvidjanja da će otići sledeće nedelje u Hag i da će ga odmah pustiti, posle 48 sati, da će se vratiti kao veliki heroj albanskog življa na Kosovu i njegova popularnost će se udvostručiti, a popularnost njegovih protivnika padati čak i ako bi pokušali da pronadju nekog drugog, mandat koji nije po volji Ramuša Haradinaja neće biti moguć", rekao je Vučić.

On je kazao da se želi obezbediti ubedljiva pobeda "najtvrdjoj albanskoj opciji" na izborima koji će se održati krajem septembra ili u oktobru na Kosovu.

"Glavni cilj je da se formira većina bez Srpske liste. Koristiće se predstavnici našeg naroda za obračun sa Srpskom listom. Biće to veliko albansko unutrašnje ujedinjenje i ujedinjavanje sa Tiranom", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da dijalog sa Prištinom neće biti moguć dok traju izborne radnje i da u tom periodu sigurno neće ukinuti takse.

Kako je ocenio, "njihov plan i ideja je da sačekaju izbore, a iz njih Ramuš Haradinaj izadje još snažniji, a tu za Srbe nema mesta, a ni mesta za dijalog".

On je kazao i da će položaj srpskog naroda na Kosovu biti teži, da će pritisci biti još veći, ali da će narod biti zaštićen i da će biti posvećane veća pažnja njihovoj bezbednosti.

"Naime, dolazi do dodatne homogenizacije Albanaca, ekstremizacije njihovih stavova i još strašnije mržnje prema Srbima i srpskoj državi koje oni smatraju odgovornim za ono što se dešava Haradinaju", izjavio je Vučić.

On je medjutim kazao da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom, te da će još snažnije insistirati na nastavku dijaloga i ukidanju taksi, ali da se "plaši da politički razvoj dogadjaja na Kosovu ide u smeru za daljim odlaganjem razgovora i dijaloga".

Vučić je rekao i da će razgovarati sa više lidera o ideji ujedinjavanja balkanskog prostora u ekonomskom smislu jer to je "jedina šansa za ekonomski napredak" Srbije.
Vučić je kazao da će još u avgustu izneti neke od mera.


Povećaće se pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se u narednom periodu povećati pritisci da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

"Iako ne piše nigde u papirima EU da imamo obavezu da priznamo nezavisnost Kosova, ja vam sada kažem, pritisci će ići u smeru da priznamo nezavisnost Kosova. Šta se iščudjavate, to vam ne kažem prvi put nego deseti, pošto ja razgovaram, ja znam o čemu pričam i ja znam ko mi govori svaki put o neophodnosti priznanja nezavisnosti Kosova, jer tobože Albanci neće biti ničim drugim zadovoljni", rekao je vučić tokom obraćanja javnosti povodom ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

On je kazao da se više ne razgovara "o modelu dve Nemačke", niti bilo čemu drugom već da se jedino traži od Srbije prizanje nezavisnosti Kosova.
"To ljudi u Srbiji treba da znaju", istakao je Vučić.
On je kazao i da kada pokušate da dobijete nešto za Srbiju onda se ti pritisci i iznutra i spolja povećavaju i dodao da su pritisci iznutra indukovani spolja.
Vučić je istakao da je za Srbiju važno da se vrati za pregovarački sto i da bi ukidanje taksi bio dobar signal, ali da je on sumnjičav po tom pitanju.

 

 

Mijačić: Nastavak dijaloga posle formiranja nove kosovske vlade, posle leta ukidanje taksi

Dačić: SAD znaju da problem nije u Beogradu nego u Prištini/Riker za vraćanje dijalogu o Kosovu - SAD spremne da se uključe

Situacija u bivšoj Jugoslaviji pogoršana zbog negiranja zločina i slavljenja počinilaca

MMF upozorava: Srbija bi mogla da ostane bez petine radnika u narednih 30 godina

Mladi nezadovoljni, ali slabo zainteresovani za politiku

U Srbiji po dva posla radi skoro 200.000 ljudi

Fon der Lajen kaže da je Zapadni Balkan važan za EU

Posle posete Makrona: Igra li Pariz na podelu Kosova?

Vučić: Nastavak razgovora iz Berlina u septembru

Makron u Beogradu/ Vučić: Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja/ Makron: Zajedno da okrenemo novu stranu

Šta Makron donosi u Beograd u diplomatskom koferu

Stejt department: Poboljšana investiciona klima u Srbiji

Vujačić: Potcenjivanje istine o zapadnoj pomoći u Srbiji

Minimalac nikako da dostigne potrošačku korpu

Lažna dilema proširenje ili produbljenje EU

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button