glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Bolton-i-Dacic skupstina_9 srebrenica1
mladi mladi888 Skup-u-PKS sale-kosarka milankovic dejan-savic1

Second Second Second Second Second Second Second Second

Novo, 14. izdanje Superlige Srbije, startuje s naslovnim sponzorom "Linglong tajer"         

izvor: evn  foto: vn                                                                                           19.07.2019.

 zvezda-navijaci999

 

Ramovš: U ime superligaša podnosimo inicijativu FSS za delimičnu primenu zakona o sportu o promeni vlasnika

Zakotrljaće  se "bubamara" terenima posle kratke letnje pauze, a 14. šampionat Srbije trebalo bi po mnogim parametrima da bude kvalitetniji, neizvesniji od svih prethodnih, s tim što posle dužeg vremena naša liga ima naslovnog sponzora, pa će nositi ime Linglong tajer Superliga Srbije.

Kineska firma je pronašla svoj interes, i ugovorom vrednim oko 1,2 miliona evra, za tri godine kupila je ime, dok TV prava, i to ugovorom od tri miliona evra, i dalje poseduje Arena sport, preko koje će se od petka do nedelje direktno prenositi mečevi. Novi sponzor, nova infrastruktura - jer je zamenjeno ili rekonstruisano 10 terena širom zemlje, i novi vetrovi karakterišu predstojeći šampionat - kaže generalni sekretar Zajednice Darko Ramovš, i otkriva najvažniji detalj.

- Doneta je odluka da se inicira pokretanje procesa privatizacije klubova. Želja je da se zakon o sportu prilagodi na način da privatizacija ne bude obavezna, već da to učine oni koji to žele, a oni koji neće ne moraju - otkriva Ramovš.

Svi klubovi Superlige i veći deo Prve lige Srbije izjasnili su se da nemaju ništa protiv pokretanja inicijative.

- O namerama smo obavestili FS Srbije. U ime klubova podnećemo inicijativu, a Savez, kao krovna organizacija, proslediće materijal Ministarstvu. Privatizacijom bismo se za još jedan korak približi potpuno profesionalnoj ligi. Stvorio bi se prostor za ulaganje privatnog kapitala, a on bi doneo korist u skorijoj budućnosti.

Država i FSS planiraju da investiraju ozbiljan novac u rekonstrukciju ili izgradnju 10 stadiona širom Srbije, ali praksa nam pokazuje da sav taj napor ne mora da bude i nagrađen ako ne postoje dobri domaćini. Sloboda Užice, Novi Pazar i OFK Beograd su u trećoj ligi, a Jagodin čak u petoj.

- Vremena se menjaju, koncept finansiranja samo od prodaje igrača odumire, klubovi bi morali da žive od rezultata, a da zarada iz prelaznog roka bude samo bonus. Zato je potrebna privatizacija.

Superliga ima i negativan imidž, navijača je sve manje, a mnogo se govori o nameštenim mečevima, čak i UEFA opominje, a FSS pooštrava disciplinski pravilnik.

- Tema regularnosti je uvek aktuelna, od kada znam za sebe, i to ne samo u našoj zemlji, već i u celom svetu. Od toga ne može da se pobegne. Ranije se pričalo o utakmicama "tri za tri", i od kada su se pojavile kladionice priča se o tome. To je prenaglašeno, često naduvano, postoje organi koji se time bave. I zbog svih prenaglašenih negativnosti privatizacija je jedini lek, jer ljudi koji ozbiljno pristupaju poslu neće dozvoliti da gube novac zbog nekih nečasnih radnji, već će gledati da zarade.

Ne postoji problem, već samo situacija koja mora da se reši, vodi se Ramovš tim geslom, i ističe niz pozitivnih stvari u 14. izdanju Superlige.

- Svi klubovi elite imaće ove sezone profesionalne igrače, a značajni pomaci napravljeni su u Prvoj ligi Srbije, koja je bila bukvalno amaterska. U ovoj sezoni moraju da imaju 50 odsto profesionalaca u kadru, a sledeće 100 odsto. Posle dugo vremena, PLS ima korist i od TV prava. U saradnji sa Arenom i "Telekomom Srbije" pokušaćemo na svim stadionima da iniciramo uvođenje optičkog interneta kako bismo stvorili prostor za produkciju svih utakmica obe profi lige, kako u direktnim prenosima, tako i putem striminga. To je značajno zbog marketinške vrednosti liga, regularnosti i potencijalnog uvođenja VAR sistema.

Sajtovi liga veoma dobro rade, dobra je i posećenost video-igre "Ril-menadžer" (Real menager) o Superligi Srbije.

- Možda nam neće doneti neki značajniji novac, ali sigurno će podićio imidž lige, jer imamo mnogo prijavljenih igrača dobi od sedam do 77 godina. Marketinški smo ovim dobili novi prostor.

Arenasport, kao vlasnik TV prava, diktira termine odigravanja mečeva i satnice se često menjaju iz raznih razloga.

- Termini su u nadležnosti našeg direktora Vladimira Bulatovića, on vodi računa o tome da ispuni prvo zahtev Arene, a zatim da sve to uskladi sa klubovima koji igraju u evrokupovima, usaglasi sa policijom i faktorom bezbednosti. Ali želja svih je da se u ovom segmentu napravi pomak i fiksiraju termini, te dobiju vidljivi rezultati.

Sistem takmičenja je isti, sa izmenom da je ukinuta podela bodova u doigravanju.

- Model je od početka bio osporavan, uvek je bio tema, neki su bili "za", neki "protiv". Ova sezona nam može dati odgovore na takmičenje bez podele bodova, kako bismo imali jasna rešenja za budućnost sistema takmičenja. Bitno je da imamo ligu koja počinje leti ranije, jer se pokazalo da klubovi od toga imaju veću korist, a posebno oni koji se takmiče u Evropi.

Kako vratiti navijače, pitanje je svih pitanja.

- Publika je specifična, danas je 21. vek, a stadioni su iz sredine 20. Nemate ve-ce, zaštitu od sunca i kiše, niko ne dolazi samo zbog fudbala kad ima 50 TV prenosa. Na stadionu moraš kvalitetnio da provedeš tri sata, a imaš uslove i da popiješ, pojedeš, da imaš komfor, dobre terene... Nije nedostatak samo u poverenju i regularnosti. Kad budemo imali titulare u klubovima i dobru infrastrukturu, tada ćemo imati punije stadione. To vreme će doći. Za jedno pet godina možemo da imamo mnogo kvalitetnu profesionalnu ligu. Talenta imamo - veruje Ramovš, nekada veoma dobar profesionalni fudbal.

FSS POMOGAO ZA TERENE

FS Srbije, Zajednica, gradske i lokalne samouprave investirali su ovog leta više od tri miliona evra za rekonstrukciju 10 terena i stadiona širom Srbije.

- Moramo da zahvalimo Savezu za pomoć u organizaciji adaptacije svih terena pred početak sezone. Imaćemo veoma dobre terene, ali ulagalo se i u terene sa veštačkom travom, pa sada nema regiona koji nema dobre uslove. Mi ćemo obezbediti i edukaciju u klubovima u vezi sa održavanjem terena, jer nije teško kupiti terene koliko je teško održavati ih.

KINEZI IMAJU INTERES

"LINGLONG tajer" je kineska firma za proizvodnju guma (fabriku u izgradnji u Zrenjaninu), koja godišnje proda 13,5 miliona guma, a sponzioriše Juventus i Volfsburg. - Ugovor je izazov za nas, i pored finansijskog efekta koji će se opet komentarisati na razne načine. On signalizira svim ostalim kompanijama da je pravo vreme da se uključe u marketing pul Zajednice, jer očigledno dolazi bolje vreme. IO Zajednice će odlučiti kako će se novac potrošiti.

novosti.rs

 

 

Zvezda pobedila Suduvu, naredni rival Helsinki

Remi bez golova Crvene zvezde u slaboj partiji u Litvaniji

Tumbaković novi selektor Srbije: Želim sve adute u timu

Ko posle Djorovića? Mlada reprezentacija se vraća sa EP/Đorović: Dao sam dovoljno srpskom fudbalu, odluka na Savezu

EP: "Orlići" startuju protiv Austrije

Sporazumni raskid ugovora FSS i Krstajića

Srbija iskalila bes na Litvaniji

Kokeza: Želim da se izvinim naciji i gradjanima Srbije za debakl u Ukrajini

Težak poraz fudbalera Srbije u Ukrajini

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button