glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

MOST-km zagreb9 izbori 3
Zastava_1 Ana-Brnabic1 digitalni-radnik FFS-1 zvezda-trnava JUNIORI 33

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Jačati političke odnose i ekonomsku saradnju sa BiH           

izvor: agencije  foto:                                                                                    08.08..2018.

Ivanic-i-Vucic 

Međunarodna zajednica da pokaže širinu prema Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa članom Predsedništva BiH iz RS Mladenom Ivanićem, istakao potrebu jačanja političkih odnosa i ekonomske saradnje Srbije i BiH, u duhu dobrosusedstva i interesa kako građana Srbije, tako i sva tri konstitutivna naroda u BiH - Srba, Bošnjaka i Hrvata, a naročito srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Vučić i Ivanić razgovarali su o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, a razmatrajući regionalnu situaciju, Vučić je Ivanića upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine i naglasio potrebu da se postigne istinski kompromis, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak.

Kako se navodi u saopštenju, razgovarali su i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, bržem protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić ocenio je danas u Beogradu, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da ove i iduće godine treba da se reše ključni problemi sa kojima se srpski narod decenijama suočava, kao i da međunarodna zajednica treba da pokaže širinu prema Srbiji.

Ivanić je novinarima rekao da je sa predsednikom Srbije imao sastanak u čijem fokusu je bilo pre svega definisanje ključnh problema i izazova srpskog naroda.

Ove i iduće godine treba rešiti ključne probleme sa kojima se srpski narod decenijama suočava”, rekao je Ivanić dodajući da su to pozicija generalno srpskog naroda u BiH, pravo RS na svoje postojanje, čvrsto jačanje njenih institucija i dejtonske pozicije, a poseban izazov za Srbiju je definisanje statusa KiM, i poziciju našeg naroda tamo.

Mi svi čvrsto stojimo iza našeg naroda”, poručio je on. Preneo je da ga je predsednik Vučić informisao o pokušaju da se napravi kompromis i trajno rešenje za KiM.

Moj iskreni stav je da međunarodna zajednica mora učiniti napor i pokazati širinu prema Srbiji u pokušajima da se nađe trajno rešenje. Srbija mora izaći iz toga kao zemlja čiji su obraz i interesi sačuvani, a ključnu ulogu u tome mogu imati međunarodne institucije”, objasnio je Ivanić.

Kazao je da je razgovarano i o infrastrukturnim projektima, te da ga je predsednik Vučić informisao da će vrlo brzo biti gotovi projekti autoputa prema BiH, odnosno od Kuzmina prema Bijeljini, kao i Višegradu.

Tražio sam savet od predsednika Vučića kako je Srbija uspela da smanji nezaposlenost, obezebedi sufict, jer su to ključne stvari sa kojima se suočava privreda RS. Nama treba radnih mesta, stabilan budžet, a tako i vrlo pozitivna iskustva i sugestije”, rekao je Ivanić.

On je istakao da je zainteresovan i za dobre odnose BiH i Srbije.

 

 

Predsednik RS Milorad Dodik tvrdi da je sporni dokument nastao pod pritiskom

Mektić optužio vrh Srpske za umešanost u ubistvo mladića iz Banjaluke

BiH neće trajno zbrinjavanje migranata

Poništavanje izvještaja RS o Srebrenici za dobijanje izbora?

Republika Srpska u Mađarskoj traži “ključ” za migrante

Parlament RS ukida izveštaj o Srebrenici!

Vučić i Dodik: Mir, i pored izjava bivših bošnjačkih ratnih vođa

Sto dana traganja za istinom o Davidovoj smrti

Severna BiH poslednja tačka u slepoj migrantskoj ulici

Dodik: BiH nesposobna da se suoči sa talasom migranata/Premijer Crne Gore: Nema kampa za migrante/Austrija neće prihvatati vraćene migrante

Dodik: U RS stiglo 40 britanskih specijalaca koji nameravaju da sruše aktuelnu vlast

Za dve godine podrška EU opala za dvadeset odsto

Teorije zavjere umjesto predizborne kampanje

Dodik sa Vučićem o KiM, infrastrukturnim projektima…

Zajednička lista spas za sve Srbe

Ograničenja u istrazi

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button