glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

dacic Skoplje1 migranti9
eps tito-kardelj digitalni-radnik novak555 juniori spanovic00

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Filmovi, serije, škola dramaturgije u Vrnjačkoj Banji    

izvor: agencije  foto:                                                                                                     06.08.2018

FFS-1

U konkurenciji za festivalske nagrade našli su se filmovi Ederlezi rajzing - scenariste Dimitrija Vojnova i reditelja Lazara Bodrože, Grande punto- scenariste i reditelja Vanje Hovana, O bubicama i herojima- scenarista Nikole Pejakovića, Dimitrija Vojnova i Petra Pašića, u režiji Petra Pašića, Horizonti- scenariste i reditelja Svetislava Dragomirovića.

Za nagrade će se takođe boriti: Meso- scenariste Nikole Pejakovića i reditelja Saše Hajdukovića, Nigde- scenariste i reditelja Predraga Velinovića, Izgrednici- scenarista Đorđa Milosavljevića i Milana Konjevića i reditelja Dejana Zečevića, Prokleti pas- scenariste i reditelja Dragana Pešikana, Banditi u potrazi za mamom- Koste Ristića i Patuljci sa naslovnih strana- scenariste i reditelja Milorada Milinkovića.

Van konkurencije za nagrade biće prikazane po dve prve epizode serija Koreni i Senke nad Balkanom 18. avgusta, u oviru postfestivalskog programa i celine „Program preko plota“, festivalska publika moći će da pogleda i dve srpske manjinske koprodukcije, filmove Žaba - scenariste Pjera Žalice i reditelja Elmira Jukića i Godina majmuna - scenariste i reditelja Vladimira Blaževskog. Osim toga, biće priređena i projekcija dokumentarnog filma Zarobljeno vreme, autora Milana Nikodijevića.

Tokom festivala u konfrencijskoj sali hotela „Fontana“ biće održan stručan simpozujum na temu „TV film na filmskim festivalama“, dok će u biblioteci Vrnjačke Banje biti priređene promocije dve knjige: Kritičkog vodiča kroz srpski film 2000-2017- Đorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana Velisavljevića, u izdanju Filmskog centra Srbije i Više od istine Kadijević o Kadijeviću- Dejana Ognjanovića, u izdanju kuće „Orfelin“.

Nakon pomenutog simpozijuma, 16. avgusta od 15 časova u sali bioskopa krenuće prikazivanje tri televizijske drame, nastale u koprodukciji Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Reč je televizijskim adaptacijama poznatih pozorišnih komada Beogradska trilogija - Biljane Srbljanović, Paviljoni- Milene Marković i Ne igraj na Engleze- Vladimira Đurđevića.

Po tradiciji, tokom trajanja festivala održavaće se i škola dramaturgije „Slobodan Stojanović“, a prvog dana festivala nakon ceremonije otvaranja uslediće koncert grupe „Kolja i grobovlasnici“, dok će u sredu, 15. avgusta, za goste festivala biti organizanovan izlet do rodne kuće glumice Sonje Savić u Donjoj Gorevnici i Umetničke galerijie „Nadežda Petrović“ u Čačku.

 

 

Podrška srpskim hitovima

Vukosavljević: U naredne četiri godine dostižemo preporučeni minimalni nivo izdvajanja za kulturu

Počinje Nišvil

Velika porcija džeza

Ugrožene umetnine: Poplava preti baštini?

Zašto na Paliću nije bilo domaćih filmova?

Bogato kulturno leto Srba u Istri

"Teretu" bilo preče Sarajevo od Palića

Enjedi: Vratile su se vrednosti sedamdesetih

Simjanović: Nema više „Živaga“ i velikih muzičkih tema

„Bir fest“ postavlja rekord – za pet dana 62 besplatna koncerta!

Novi Sad: Završen 18. Egzit, treće noći festivala oko 53.000 posetilaca

Počeo 25. Festival evropskog filma Palić

Etnografski muzej: Gubi se trag eksponatima

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button