glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel11 migranti8 roba
mip11 nedic ana1 vajarstvo sad-usa zvezda-8

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Mektić optužio vrh Srpske za umešanost u ubistvo mladića iz Banjaluke          

izvor: agencije  foto:                                                                                    26.07..2018.

BANJALUKA (1) 

BANjALUKA– Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da iza ubistva 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića stoji vrh Republike Srpske.

Mektić je novinarima u Banjaluci rekao da se od javnosti kriju podaci iz istrage, uključujući i informacija da su tri osobe „pale” na poligrafu kada su im postavljena ključna pitanja u vezi sa smrću mladića.

Nemojte zamajavati narod i kriti istinu. Što ne objave ko je pao na poligrafu i na kojim pitanjima? Ubistvo Davida Dragičevića se namerno opstruiše i to je suština. Iza toga stoji vrh države”, istakao je ministar bezbednosti BiH.

On je postavio pitanje zbog čega se predsednik RS Milorad Dodik umešao u istragu o ovom slučaju i zašto je zatražio da patolog iz Beograda uradi drugu obdukciju tela mladića.

Sve je urađeno zbog toga da bi slučaj završio onako kako oni žele – da se ne otkrije pravi izvršilac”. ocenio je Mektić.

Ministar bezbednosti BiH je dodao da bi svoja saznanja o ovom slučaju obznanio tužilaštvu, ali da to ne želi učiniti, jer nema poverenja u tu instituciju.

Učiniće to, kako je naveo, tek kada „pokažu volju i da nisu kriminalizovani”, dodavši da vladajuće strukture za 12 godina, otkako su na vlasti u RS, nisu rešile nijedno od ubistava za koje se sumnja da imaju političku pozadinu.

Dragićević je nestao u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Policija je dva dana posle pronalaska tela saopštila da je smrt slučajna i da ne postoje elementi krivičnog dela, ali je tužilaštvo kasnije saopštilo da se radi o ubistvu.

Porodica mladića tvrdi da je David Dragičević otet, mučen, udavljen i da je njegovo telo potom bačeno u Crkvenu, koja je kanalizacija, ističući da su mladića ubili pripadnici MUP RS.

Od 26. marta svako veče se održavaju mirni skupovi građana na kojima se traži istina i pravda za Davida Dragičevića, a u međuvremenu je formirana Fejsbuk grupa „Pravda za Davida” koja broji skoro 330 hiljada članova iz RS, BiH, regiona i sveta.

 

 

BiH neće trajno zbrinjavanje migranata

Poništavanje izvještaja RS o Srebrenici za dobijanje izbora?

Republika Srpska u Mađarskoj traži “ključ” za migrante

Parlament RS ukida izveštaj o Srebrenici!

Vučić i Dodik: Mir, i pored izjava bivših bošnjačkih ratnih vođa

Sto dana traganja za istinom o Davidovoj smrti

Severna BiH poslednja tačka u slepoj migrantskoj ulici

Dodik: BiH nesposobna da se suoči sa talasom migranata/Premijer Crne Gore: Nema kampa za migrante/Austrija neće prihvatati vraćene migrante

Dodik: U RS stiglo 40 britanskih specijalaca koji nameravaju da sruše aktuelnu vlast

Za dve godine podrška EU opala za dvadeset odsto

Teorije zavjere umjesto predizborne kampanje

Dodik sa Vučićem o KiM, infrastrukturnim projektima…

Zajednička lista spas za sve Srbe

Ograničenja u istrazi

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button