glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av666 protest5 migranti-4
Vlada-Srbije-na-Fejbuku bg bogdan8 nove tehnologije djokovic000000000 sale8888

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

U toku leta Srpski kulturni centar u Pekingu

izvor: agencije  foto:                                                                                                                08.06.2018

 

Kina-Vukosavljevic 

Tribina u kojoj će iskustva razmeniti stvaraoci iz Srbije i Kine, deo programa skupa "Beogradski kontrapunkt 2018 - Lične slike sveta u pokretu"

Vukosavljević je istakao da je ovaj događaj je samo jedan u nizu kojima se unapređuje i podspešuje odlična saradnja u oblasti kulture između Kine i Srbije.

"Imamo odličnu saradnju u oblasti privrede, a nama iz Ministarstva kulture i informisanja je posebno značajna veoma naglašena saradnja u oblasti kulture. Kina je svojom koncepcijom "Put svile" napravila značajan iskorak u ovom istorijskom trenutku. "Put svile" je postojao mnogo vekova unazad i na taj način je Kina bila povezana sa svetom. U istoriji, ali i sada, dešava se ista stvar: Kina eliksire svoje kulture izliva direktno u krvotok čovečanstva. Ti dragoceni eliksiri uticali su na razvoj svih zona kroz koje je "Put svile" prolazio. Danas na radost svih nas u Srbiji Kina zauzima jedno od najdominantnijih mesta u oblasti kulture u svetu" kazao je Vukosavljević.

Ministar je istakao da se sve više kineskih pisaca prevodi na srpski.

"Prijem tih dela je veoma naglašen kod čitalačke pubike u Srbiji. Na samom smo početku rada na jednoj filmmskoj koprodukciji. Verujemo da će taj projekat biti zanimljiv srpskoj i kineskoj publici. Srbija će tokom leta otvoriti svoj kulturni centar u Pekingu. To je za nas najznačajniji događaj u međunarodnoj kulturnoj saradnji u posleđoj deceniji. Kroz aktivnosti Srpskog kulturnog centra u pekingu kineska publika će imati prilike da se upozna sa delima naših autora iz oblasti književnosti, slikarstva, filma, muzike.", kazao je Vukosavljević.

On je dodao da će za godinu dana biti završeni radovi na velikom Kineskom kulturnom centru u Beogradu koji će se prostirati na 6 hiljada kvadratnih metara.

"To će biti dokazi suštinskog kvaliteta u odnosima između kultura dve zemlje" kazao je Vukosavljević.

Prema njegovim rečima Srbija misli da ima šta da ponudi Kini u oblasti kulture.

"Mnoge naše ustanove kulture ostvaruju tesnu saradnju sa ustanovama kulture u Kinu. Nedavno je u Šangaju održana veoma zanimljiva izložba srpskih umetnika i ta će se izložba naći na otvaranju Srpskog kulturnog centra u Pekingu", rekao je Vukosavljević.

 

 

Srpske državne institucije (ne)vidljive na društvenim mrežama

Vučić u Diseldorfu: Nemamo ljudi za ratovanje/Odnosi Srbije i Albanije bolji zahvaljujući Rami, a nisam ni ja odmagao

Vučić u Diseldorfu, politički i privredni razgovori

Sajam knjiga u Teheranu: Otvoren štand Srbije

Prepreka- šta znači onlajn dozvola za ulazak u EU?

Novi portal Srba u Hrvatskoj Srbi.hr

EU: Za ulazak sa Balkana u Šengen potrebna dozvola i sedam evra takse

Kultura Balkana predstavljena u Briselu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button