glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av666 protest5 migranti-4
Vlada-Srbije-na-Fejbuku bg bogdan8 gomolava djokovic000000000 sale8888

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Opremanje dve hiljade digitalnih učionica u Srbiji

izvor: agencije  foto:                                                                        08.06.2018

nove tehnologije

Šarčević je rekao da Ministarstvo ima ambiciozne planove za sledeću godinu i kada je reč o budžetu i da planira uvođenje elektronskih dnevnika i analitike u svim školama, za šta je pojedinim zemljama regiona bilo potrebno nekoliko godina.
„Namera Ministarstva je da učiteljske fakultete podigne na nivo pedagoških i formira određene master programe kako bi oni kojih ima najviše u sistemu i koji sada predaju samo do četvrtog razreda mogli da uđu u predmetnu nastavu", rekao je Šarčević.

Ministar prosvete Crne Gore Damir Šehović izjavio je da je ta zemlja u prethodne dve godine krenula u sveobuhvatnu reformu obrazovnog sistema. On je istakao da je veoma značajno da se definišu zajednički prioriteti regiona i naprave strateški planovi kako bi se unapredio proces digitalizacije obrazovanja.

Elvir Kazazović, ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, kaže da problem u obrazovanju predstavlja činjenica da veliki broj nastavnika nema digitalne kompetencije ali da je dosta rađeno na edukaciji, kako nastavničkog kadra tako i učenika. Konferenciju „Nove tehnologije u obrazovanju" organizuje British Council

Usaglašene preporuke za digitalnu transformaciju

Predstavnici ministarstava prosvete regiona usaglasili su preporuke za digitalnu transformaciju obrazovnog sistema. Te preporuke će biti predstavljene 10. jula na Samitu za Zapadni Balkan u Londonu, u okviru Berlinskog procesa.

Evropska komisija procenjuje da će u bliskoj budućnosti 90 odsto poslova zahtevati digitalne veštine, a da trenutno 47 odsto stanovništva Evropske unije nema adekvatna znanja iz te oblasti. Statistika je još lošija u zemljama regiona.

Digitalizacija obrazovnog sistema podrazumeva uvođenje digitalnih veština uz algoritamsko razmišljanje i kodiranje, ali i razvoj nastavnog kadra, razvijanje programa za kontinuirano profesionalno razvijanje predavača, angažman poslodavaca u vezi sa obrazovnim sistemom.

Sastanak ministara bio je uvod u međunarodnu konferenciju „Nove tehnologije u obrazovanju", koju British Council organizuje peti put u Beogradu sa ciljem da se kroz seriju predavanja i radionica, učiteljima i nastavnicima predstave iskustva stečena upotrebom novih tehnologija u učenju, razvoj digitalnog sadržaja, algoritamsko razmišljanje i kodiranje.

 

 

Ljajić: EU nam otvorila vrata za roming, ali čekaćemo još

Simptomi zavisnosti Srbije od uglja koje mora da vidi i EBRD

Put prema digitalnom društvu

Koalicija 27: Problemi u svim oblastima zaštite životne sredine

EU pooštrava pravila privatnosti na internetu, Srbija treba da se uskladi

Moguće ukidanje rominga za zemlje Zapadnog Balkana

Porast onlajn kupovine u Srbiji

Prvi srpski tri-de štampač

Kako Uredba o generalnoj zaštiti podataka utiče na Srbiju?

Batut: U Srbiji najveća epidemija morbila u poslednjih 25 godina

WHO: Neodlučnost u vakcinisanju djece u Federaciji BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button