glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Prisstina-001 dodik77 zeljka
Evropska komisija strazbur cg-opozicija vakcin66 gromovi novak djokovic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

U Banjaluci ponovljeni isti zahtevi/Davor Dragičević: Ne rušim državu, šta Vučić traži ovde            

izvor: agencije  foto:                                                                                 28.12..2018.

BANJALUKA22_protest 

U Banjaluci ponovljeni isti zahtevi

U Banjaluci su se i večeras okupili građani koji podržavaju porodicu Dragićevića u nastojanju da rasvetli ubistvo sina Davida.

Okupljeni su ponovili iste zahteve, a otac Davor Dragičević je najavio da će u nedelju izneti nove zahteve i tražiti da se ispune do 9. januara, preneo je Klix.ba.

Dragičevć je pokazao i dozvolu MUP-a za održavanje protesta u nedelju.

Učesnici su tokom mirne protestne šetnje gradskim ulicama prošli i pored institucija RS.

Prema rečima novinara “Novosti” demonstranti su kod Palate Republike stali “na centimetar“ od policijskog kordona. Nije bilo kontakta niti incidenata, nakon par minuta su se okrenuli prema Gospodskoj, a policiji su vikali " Vi ste naši".

Narod se razišao, demonstracije su prošle mirno.

David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta, a njegovo telo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u reku Vrbas. Policija je saopštila da je stradao "zadesnom" smrću, ali je tužilaštvo tri meseca kasnije slučaj kvalifikovalo kao ubistvo.

U istrazi su napravljeni brojni propusti, zbog čega su pokrenuti postupci protiv pojedinaca iz policije. S druge strane, Davor uporno tvrdi da je MUP RS odgovoran za smrt njegovog sina, iako je to demantovalo Republičko tužilaštvo RS.

Davor Dragičević: Ne rušim državu, šta Vučić traži ovde

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, odbacio je navode da organizovanjem protesta protiv vlasti u Republici Srpskoj ruši institucije tog entiteta i samu Republiku Srpsku.
"Oni su privatizovali državu, ovo nije njihova država. Institucije su zločinačke i nisu u službi države. Ne poštuje se zakon, Ustav, ovo nema nijedno obeležje države nema", rekao je Dragičević za sarajevsku TV 1.
Dragičević nije komentarisao navode koji se tiču učešća policijskih snaga iz drugih gradova BiH i Srbije u dešavanjima na Trgu Krajine pre dva dana u Banjaluci, kada je došlo do sukoba policije i gradjana.
On je povodom toga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao informacije da su medju policijskim snagama na Trgu Krajine bili i pripadnici policije Srbije, rekao: "Šta Vučić ima da traži ovde? Ko je on? I on će tamo (u Srbiji) dobiti šta treba".
Dragičević je potvrdio da ima veze sa Sarajevom, ali ne onakve za kakve ga optužuju pojedinci.
"Naravno da imam veze sa Sarajevom. Rodjen sam u Sarajevu. Moj advokat (Ifet Feraget) je iz Sarajeva, a rodjen je u Banjaluci", kazao je Dragičević.
Komentarišući tvrdnje advokata Anta Nobila koji je ranije bio u Dragičevićevom medjunarodnom timu, prema kome je grupa "Pravda za Davida" prerasla u pokret protiv države, Dragičević je kazao da "Nobilo nije njegov advokat i da mu je bolje da šuti".
Otac Davida Dragičevića kritikovao je i medjunarodnu zajednicu, upozorivši da su oni ti koji finansiraju one koji su ga uhapsili na Božić po gregorijanskom kalendaru.
"Počistili su sve sa Trga Krajine. Ali sve će se vratiti u još većem broju, obeležja mog ubijenog deteta", kazao je Davor Dragičević.
Davor Dragičevič je uhapšen 25. decembra na Trgu Krajine zbog, kako je navela policija, ugrožavanja bezbednosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, a posle 24-časovnog pritvora pušten je na slobodu.
Isti dan u policiju je privodjena majka pokojnog mladića Suzana Radanović, nekoliko članova "Pravda za Davida", kao i nekoliko opozicionih političara.

Ta hapšenja pokrenula su masovna okupljanja gradjana Banjaluke, a 25. decembra u sukobima je povredjeno nekoliko gradjana, poslanik Pije demokratskog progresa u parlamentu RS Draško Stanivuković i jedan policajac.
Okupljanje gradjana je nastavljeno i prethodna dva dana u 18 časova kod Trga Krajine, odakle idu u protestnu šetnju, jer im policija ne dozvoljava zadržavanje na Trgu.
Za nedelju je najavljen veliki skup "Pravda za Davida", a Davor Dragičević je saopštio da je dobio odobrenje policije za okupljanje na Trgu Krajine.

 

 

Republika Srpska je stabilna, institucije funkcionišu

Dodik: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem protest

Komšić kritikuje policiju RS zbog dešavanja u Banjaluci/Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Završeni protesti povodom hapšenja Davora Dragičevića, sledeće okupljanje u sredu u 18 časova

Izetbegovićeva SDA koči formiranje Saveta ministara BiH

Dan RS pod sloganom „Ponosna i večna”

Upliće li se Hrvatska u unutrašnje stvari BiH

NATO politička raskrsnica za BiH

Izbjegli i raseljeni se protive ukidanju ministarstva u RS

Uklonjena zastava ispred Dodikovog kabineta/Dodik: Uklanjanje zastave nedopustivo i skandalozno

Zvaničnici RS: Dejton štiti srpski narod u BiH

Dodik: Zalažem se za stabilnu BiH i RS koja će biti vidljiva

Neću od Vučića tražiti dokaze o mešanju stranaca u izbore u RS, jer ničega nije ni bilo

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button