glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 protest66 dodik77
radnici88 strazbur cg-opozicija vakcin66 gromovi novak djokovic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Republika Srpska je stabilna, institucije funkcionišu            

izvor: agencije  foto:                                                                                 27.12..2018.

zeljka 

BANjALUKA– Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da je Srpska stabilna, da institucije funkcionišu i da je cilj da one, kako kaže, govore jednim glasom jer je to značajno za kreiranje politika i njihovo predstavljanje.

Sigurna sam da je to moguće uprkos različitim političkim agendama. Verujem da smo na dobrom putu da imamo takvo predstavljanje i u okviru Republike, ali i na svakom mestu gde Srpska mora izraziti stav, vrlo često politički. Zbog toga je važno da svi zajedno budemo u kreiranju određenih politika i u njihovom saopštavanju”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su institucije Srpske pokazale da su u stanju da se okupljaju oko važnih pitanja, ne samo humanitarnih, već i da razumeju i adekvatno obeležavaju važne istorijske činjenice.

Cvijanović je, na prijemu za delegacije institucija kulture i nauke, predstavnika izdavača iz Srpske, studente, nagrađene učenike, sportiste, te delegaciju Saveza nacionalnih manjina Srpske povodom obeležavanja 9. januara – Dana Republike, rekla da su nakon oktobarskih izbora sve institucije vlasti konstituisane na vreme.

Očekujem da i dalje budemo okupljeni oko interesa Republike Srpske i njenih institucija, da rešavamo pitanja dijalogom”, navela je Cvijanovićeva, javlja Tanjug.

Podsetila je da je Vlada Srpske počela da funkcioniše, kao i da je usvojen budžet za 2019. godinu.

Pred nama su i dalje mnogi politički, finansijski i ekonomsko-socijalni izazovi, ali kada ima dobre volje i kada smo zajedno onda i možemo napraviti pomake”, navela je predsednica RS.

Rekla da je svesna da u Srpskoj ima mnogo potreba, ali i da su, uprkos silnim pritiscima i izazovima iz prethodnog perioda, uspeli stabilizovati sistem.

Ako smo u prethodnom periodu zabeležili rekordne pokazatelje to ne znači da treba da budemo prezadovoljni, već da razumemo da je to osnova za dalje kretanje. Na toj liniji razgovaram sa novom Vladom i svim drugim predstavnicima institucija”, kazala je Cvijanović, prenela je Infosrpska onlajn.

 

 

Dodik: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem protest

Komšić kritikuje policiju RS zbog dešavanja u Banjaluci/Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Završeni protesti povodom hapšenja Davora Dragičevića, sledeće okupljanje u sredu u 18 časova

Izetbegovićeva SDA koči formiranje Saveta ministara BiH

Dan RS pod sloganom „Ponosna i večna”

Upliće li se Hrvatska u unutrašnje stvari BiH

NATO politička raskrsnica za BiH

Izbjegli i raseljeni se protive ukidanju ministarstva u RS

Uklonjena zastava ispred Dodikovog kabineta/Dodik: Uklanjanje zastave nedopustivo i skandalozno

Zvaničnici RS: Dejton štiti srpski narod u BiH

Dodik: Zalažem se za stabilnu BiH i RS koja će biti vidljiva

Neću od Vučića tražiti dokaze o mešanju stranaca u izbore u RS, jer ničega nije ni bilo

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button