glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

rts11 protesti maoca
zastave3 migranti TurkStream msp4 kobe sale22222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Srbija će štititi svoj narod na Kosovu    

izvor: agencije  foto:                                                                            17.03.2019.

av6666 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom 15. godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, poručio je da, ako Nato nije u stanju da zaštiti srpski narod, to će činiti Republika Srbija.

Vučić je, u obraćanju javnosti, rekao da se danas navršava 15 godina od velikog i strašnog pogroma koje su kosovsko-metohijski Albanci, uz podršku dela međunarodne zajednice poveli protiv srpskog naroda.

I to je rezultiralo rušenjem i paljenjem 35 crkava i manastira, 935 srpskih objekata, od kojih 738 kuća, 10 javnih objekata, škola, pošta i domova zdravlja. Proterano 4.012 Srba iz šest gradova i devet sela. Nastradalo je 28 osoba, a 994 je povređeno. Među njima 143 Srba i desetine pripadnika međunarodnih snaga. Izbrisana su dva sela Slatina i Svinjare”, objasnio je on, preneo je Tanjug.

Vučić je kazao da danas pokušavaju na različite načine da opravdaju taj teški zločin protiv našeg naroda i izrazio bojazan da se da će, ukoliko međunarodna zajednica ne pokaže više objektivnosti, Albanci nastaviti sa tim u budućnosti.

Ukazao je da je tada bilo 38.000 pripadnika Kfora i 8.000 Unmik policajca.

Rekao je da se plaši, imajući u vidu činjenicu da nije formirana ZSO, da nisu ostvarene norme Briselskog sporazuma, da su uveli takse i doneta platforma koja nije za, već protiv dijaloga.

Što se tiče reakcije Srbije, ona će štititi svoj narod na KiM, čuvati svoj narod ukoliko oni koji moraju da ga čuvaju taj posao ne obave. Čini mi se da Nato nije dobro razumeo svoju ulogu i da mora da razume da je njihov posao u skladu sa Rezolucijom UN 1244 da na svakom mestu na KiM zaštite naša narod”, naglasio je on.

Vučić je naglasio da šalje jasnu poruku iz Beograda da je Srbija spremna da razgovara sa njima i da sarađuje, ali da očekuje i da reaguju u svakom trenutku ako srpski narod bude ugrožen.

Ako Nato ne bude u stanju da to provede u delo, ima ko će moći da zaštiti naš narod”, podvukao je on.

Vučić je kazao da Srbija želi da nastavi dijalog i razgovore, ali da se plaši da je Priština svojom platformom i taksama, kao i svime drugim, pokazala da ga neće.

Smatramo da je postizanje kompromisnog rešenja najbolje. Ako ga neko neće i ne želi, treba jasno i nedvosmisleno da kaže. Srbija će uvek biti spremna za razgovore i dijalog, ali dovoljno čvrsta i odlučna da sačuva svoj narod, i vitalne interese”, naglasio je on.

Danas smo dalje od vanrednih parlamentarnih izbora nego što smo bili juče“

Predsednik Srbije Aleksanada Vučić je izjavio da je Srbija danas dalje od vanrednih paramentarnih izbora nego što je bila juče.

Na taj način on je na konferenciji na novinare odgovorio na pitanje hoće li biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Vučić je komentarišući proteste gradjana u Srbiji rekao da, kao što ne menja svoje odluke pod pritiskom iz sveta, tako ih neće menjati ni pod pritiskom onih koji učestvuju u protestima.

Nećemo dozvoliti nasilje, oni koji krše zakon će odgovarati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da Srbija neće dozvoliti da se nasiljem bilo ko ugrožava i poručio da će svi koji krše zakon biti procesuirani.

Vučić je povodom sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a i protesta koji se održava ispred zgrade Predsedništva dok on govori, kazao da Srbija dozvoljava proteste sve dok ne dođe do nasilja.

On je rekao da niko nikada nije u ovakvim uslovima održao konferenciju za novinare, ali da je on želeo da pokaže da „strah ne sme da postoji od huligana batinaša i fašiste Boška Obradovića i tajkunskih lidera Dragana Đilasa i Vuka Jeremića“.

Mislili su da neću smeti da dođem ovde. Ja nemam strah. Mogu da izgubim samo život. Nastaviću da se borim sa Srbiju, od toga nema ništa preče“, rekao je Vučić.

Da podsetimo, ispred zgrade Predsedništva Srbije počelo je okupljanje demonstranata protiv aktuelne vlasti. Policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija stala je ispred građana koji su probili zaštitnu ogradu.

 

 

Stefanović: Policija oslobodila RTS, jedna osoba privedena/Bujošević: Nasilnim upadom u RTS protesti izgubili legitimitet/Gradjani se razišli, policija ostala ispred RTS-a

Radikalizacija zahteva srpske opozicije

State Department: Problemi korupcije i slobode medija na Balkanu

Inicijatori NATO agresije na SRJ treba da odgovaraju

Srbija i Evroazijska unija usaglasile sporazum o slobodnoj trgovini

Priština protiv dijaloga, Srbija za mir i stabilnost/Mogerini će zakazati nastavak dijaloga čim Priština ukine takse/Haradinaj : Dijalog prekinut pre taksi

Radnici Folksvagena protiv novog pogona u jugoistočnoj Evropi

Koliko ima nacionalizma u protestima?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button