glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

poplave ek88 ep1
eu5 1od5 0000 Radnici (1) kinotaka novak99999999999999 HASANAGINICA

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Predsednik ruske Državne dume: Upad Prištine na sever Kosova provokacija, UN da zauzmu stav   

izvor: agencije  foto:                                                                            04.06.2019.

volodin 

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je danas u Beogradu da je "upad" kosovskih specijalaca na sever Kosova bio "provokacija" usmerena na zastrašivanje Srba, na uspostavljanje kontrole na tim reonom na silu, i istakao da srpski narod i ubuduće može da računa na pomoć Rusije.

"Organizacija Ujedinjenih nacija treba da pokaže svoj stav. Od njihove odlučnosti, konkretnih koraka zavisi ne samo autoritet, već i mir na Balkanu", rekao je Volidin u Skupštini Srbije.
Kritikujući ponašanje Evropske unije i SAD, rekao je da "odsustvo jasne reakcije Evropske unije na provokacije Prištine izaziva sumnju da je ona sposobna da bude posrednik u dijalogu izmedju Beograda i Prištine".

Volodin je istakao da je neophodno poštovati Rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

U svetu su, kako je naglasio, izazovi mnogobrojni, a "praksa duplih standarda, mešanje u unutrašnje poslove suverene države je postalo za neke zemlje normalno".

"Mi smatramo da je to nedopustivo. Neophodno je da tome se suprotstaviti, ako želimo da sačuvamo svoj narod, svoju zemlju, njen suverenitet i nezavisnost" rekao je i kao primere pomenuo Libiju i Irak.

"Srpski narod koji je preživeo NATO bombardovanje bolje nego iko razume koliko je to štetno. Zašto je to postalo moguće? Zašto se to dešava? Problem je u tome da se zaboravljaju principi medjunarodnog prava, ignoriše rešenje Ujedinjenih nacija i pokušaj stvaranja jednopolarnog svetu", rekao je Volodin.

Govoreći o medjusobnim vezama dva naroda, rekao je da je ruski narod uvek osećao kao svoju dužnost da pruži pomoć i zaštiti srpski, pominjući Prvi i Drugi svetski rat, podsetio na sovjetske vojnike koji su poginuli u borbama za oslobodjenje Beograda i zahvalio srpskom narodu što brine o održavanju spomenika tim herojima.

Vučić s Volodinom: Odnosi Srbije i Rusije veoma bliski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu na sastanku s predsednikom donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslavom Volodinom da su odnosi dve zemlje veoma bliski, ali da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje.

"Srbija pridaje izuzetan značaj unapredjenju sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao strateškim partnerom i jednim od najznačajnijih ekonomskih partnera", rekao je Vučić, saopštio je njegov kabinet.

Vučić je zahvalio na "čvrstoj i doslednoj podršci" Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naporima da pitanje Kosova bude rešeno mirnim i diplomatskim sredstvima, putem dijaloga, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, on je izrazio zahvalnost i na "podršci i pravovremenoj i odlučnoj osudi ponovnog upada" jedinica kosovskih specijalnih snaga na sever Kosova 28. maja i "brutalnog privodjenja Srba, čiji je cilj bio zaplašivanje srpskog naroda" na Kosovu.

Vučić je izrazio žaljenje što je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, pripadnik Misije UN na Kosovu, povredjen prilikom "brutalnog hapšenja" tokom te operacije, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, predsednik Srbije je upoznao predsednika Državne dume Federalne skupštine Rusije sa problemima u dijalogu sa Prištinom i naveo da Priština još nije ispunila jedini uslov iz Briselskog sporazuma, formiranje Zajednice srpskih opština.

Kako se navodi, Volodin je pozvao Vučića da se prilikom naredne posete Moskvi obrati poslanicima Državne dume, što je Vučić prihvatio, rekavši da je za njega velika čast da govori o odnosima Srbije i Rusije u ruskom parlamentu.

Volodin je pozdravio ekonomski napredak Srbije i ocenio da je taj uspeh "još veći ako se ima u vidu činjenica da je postignut u izuzetno teškim geopolitičkim okolnostima", stoji u saopštenju.

 

 

Voda se povlači sa poplavljenih područja, sledi utvrđivanje materijalne štete

Stručni tim Jedan od pet miliona predstavio preporuke u oblasti slobode medija i izbornih uslova

Sudbina Evrope posle izbora

Brnabić kritikovala delove izveštaja EK o Srbiji/Fabrici: Srbija napredovala, ali moraju se nastaviti reforme

Izveštaj Evropske komisije: Kosovo treba da opozove takse

Vučić o Kosovu: Biramo između slatke laži i gorke istine

Vučić: Akcija na severu Kosova pokrenuta da zaplaši Srbe, vojska spremna da zaštiti narod

Djilas: Proces pada Vučićevog režima je krenuo i niko ga ne može zaustaviti

Vučić iznosi planove za KiM

Profesor američkog Univerziteta „Džons Hopkins” o „novoj zapadnoj strategiji” za Kosovo

Usvojene izmene Krivičnog zakonika doživotni zatvor za silovatelje i ubice dece i trudnica

Zašto Balkan više nije na vrhu prioriteta EU?

Analitičar EP: Kretanje Srbije ka autoritarizmu moglo bi da postane glavna prepreka na putu ka EU

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button