glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

ep_ eu7 eu444
Evropska komisija cg00 bebe zegarac dejan-tomasevic aba22

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Djilas: Proces pada Vučićevog režima je krenuo i niko ga ne može zaustaviti     

izvor: agencije  foto:                                                                            25.05.2019.

djilas3 

U Srbiji može da bude bolje kada se ujedine svi koji su shvatili da ovaj režim vodi zemlju u sunovrat i propast, rekao je u Kragujevcu predsednik Stranke slobode i pravde ( SSP) Dragan Djilas.

"Ako svi zajedno damo svu energiju i trud, mi ćemo ih srušiti sa vlasti", rekao je Djilas na tribini "Može Srbija" povodom formiranja Inicijativnog odbora SSP u Kragujevcu.

On je dodao da je proces "pada režima Aleksandra Vučića krenuo i niko više ne može da ga zaustavi".

Djilas je ocenio da u Srbiji ima iole slobodnih medija i poštenih izbora, rezultat bio – pobeda opozicije i pad "nakaradnog režima jednom zauvek".

Djilas je rekao da jedna od osnovnih stvari stranke kojom predsedava jeste obećanje da će, kada dodju na vlast, sve to što je oteto gradjanima Srbije i gradjanima Beograda vratiti gradjanima.

"Nećemo mi nikome otimati, koliko ste para dali, koliko ste uložili i dobit koju ste očekivali sve ćemo vam to platiti, ali zemljište u Srbiji, rudna bogatstva i vode moraju ostati državna svojina, moraju pripadati gradjanima Srbije", rekao je Djilas.

Djilas je rekao da je potrebno menjati sistem u Srbiji, da svako može slobodno i hrabro da kaže šta misli o svakom političaru na vlasti.

On smatra da u vezi sa Kosovom može da se napravi neki napredak ako počne da se radi na pomirenju dva naroda.

"Dajte da izadjemo više iz tog ciklusa mržnje", rekao je Djilas.

Osnovan Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je večeras na formiranju Inicijativnog odbora te stranke u Kragujevcu da je budućnost Srbije u decentralizaciji, a ne da gradovi i opštine budu žrtve "republičke vlasti koja bi sve da kontroliše".

"Dajte pare Kragujevcu i svakom drugom gradu, pa nek sami odluče da li će da ulažu u puteve, bolnice ili šta god drugo", rekao je on gradjanima u prepunoj sali gradskog parlamenta, prenosi pres služba SSP.

On je kazao i da je sramota što je nekadašnji regionalni centar danas devastiran, a da je "naročito poraz to što deca u kragujevačkim školama padaju u nesvest od gladi".

"Mi moramo da postanemo država koja razmišlja o svakome, a ne da deca sama skupljaju novac za svoje drugare koji nemaju. Ne smemo to da radimo! Zašto deca ne bi imala besplatne obroke? Zašto ne bi imala besplatne udžbenike? To je moguće, to smo već radili u Beogradu", rekao je on.

Sramota je, naveo je Djilas, i što ministar Siniša Mali kaže da ne treba podići minimalnu cenu rada jer bi to bio šok za strane investitore.

"Odakle Malom, koji živi u stanu od dva miliona evra, obraza da ljudima priča kako mogu da žive sa 20.000-30.000 mesečno", rekao je Djilas i potom dodao da je sramota i da o ekonomiji priča neko (predsednik države) ko "u 50-oj godini maše indeksom, a maše jer u svom životu nikada ništa nije radio".

On je istakao da Srbija može da se razvija, a pre svega u dve oblasti energetski sektor i poljoprivreda sa prehrambenom proizvodnjom.

"U svakom regionu treba napraviti veliko državno preduzeće kao centar oko kojeg će se okupljati proizvođači da tu mogu da prodaju, ukoliko na proleće očekuju rod da već od jeseni od države uzmu avans. Ne postoji zemlja u Evropi koja ne subvencioniše proizvodnju hrane. Ako mogu Nemačka, Švedska, onda može i Srbija”, rekao je Djilas.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić kazala je da ta stranka priprema predlog zakona za borbu protiv korupcije po ugledu na susednu Rumuniju.

Ona je poručila i da SSP obećava da će nakon smene vlasti "odgovarati svi oni za sva nepočinstva koja su naneli Srbiji".

Tepić je rekla i da Srbija može da živi bolje, ali da su potrebne hitne mere, te da se mogu izvesti za "samo dva dana boljom preraspodelom budžeta".

"Čak 30 milijardi dinara sada se daje na usluge po ugovoru i to samo u Vladi Srbije. Toliko se daje na armiju botova, dok naša deca sa koferima napuštaju zemlju", rekla je Tepić.

Predsednik Inicijativnog odbora SSP u Kragujevcu Dalibor Jekić istakao je da su tom gradu oduzeti regionalni centar pošte, telekoma... te dodao da će "posle smene vlasti" biti vraćeno, jer "to Kragujevcu pripada".

 

 

Vučić iznosi planove za KiM

Profesor američkog Univerziteta „Džons Hopkins” o „novoj zapadnoj strategiji” za Kosovo

Usvojene izmene Krivičnog zakonika doživotni zatvor za silovatelje i ubice dece i trudnica

Zašto Balkan više nije na vrhu prioriteta EU?

Analitičar EP: Kretanje Srbije ka autoritarizmu moglo bi da postane glavna prepreka na putu ka EU

EU pomaže u boljoj kontroli državne pomoći u Srbiji

Doneta odluka o ujedinjenju demokrata

Svečano otvoren južni krak Koridora 10, govorili Zaev, Dodik, Fabrici…

Trifunović: Protesti Jedan od pet miliona loše vodjeni

Vučić: Od vladika na Saboru nisam tražio ni milost ni podršku

Vučić i general Hodžis razgovarali o NATO, Kosovu, regionu

Patrijarh Irinej: Ocena Sabora je da se Vučić junački bori

Berlin i Pariz nisu zamena za Briselski dijalog

Šta piše u Strategiji Francuske za Zapadni Balkan

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button