glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Aleksandar-Vucic vojska1 suzavac
vlada1 Evropski-sud-za-ljudska-prava hpc boza4 selekcija omic i singlton

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Počelo takmičenje Muzičke omladine Beograda    

izvor: agencije  foto:                                                       22.03.2018

Plakat-za-MTMO 

Ove godine takmičiće se gitaristi, a u žiriju će biti istaknuti solisti i pedagozi Georgi Vasilev iz Bugarske, Marija Livija Sao Markos (Brazil), Aleksander Svete (Austrija), Rafael Andia (Francuska) i Srđan Tošić (Srbija).

Na otvaranju nastupa prošlogodišnji selektor i član žirija MTMO u disciplini flauta Ljubiša Jovanović, gitaristkinja i profesor Fakulteta muzičke umetnosti Vera Ogrizović i Aleksander Svete, a pozdravnu reč daće dr Dubravka Jovičić, pijanista, profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i član Upravnog odbora MTMO.

Prva etapa takmičenja je 22. i 23. marta, druga 25. i 26. marta, a finala su 28. i 29. marta, dok je dodela nagrada 30. marta kada će u pratnji Simfonijskog orkestra RTS pod dirigentskom palicom Bojana Suđića nastupiti laureati takmičenja.

Tom prilikom će i Ogrizović izvesti delo „Tišina“ Dušana Bogdanovića.

Fond za prvu, drugu i treću nagradu u vrednosti od 400, 300 i 200 hiljada dinara obezbedilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Društvo za promociju muzike i kulture – "IMK Vienna" upriličiće za pobednika 48. MTMO koncert u prestižnoj dvorani „Smetana hol“ u Pragu u oktobru i laureat će nastupiti u pratnji Simfonijskog orkestra Karlove Vari. Nagradu će pobedniku 30. marta u Kolarčevoj zadužbini uručiti lično predsednik udruženja Sundiog Kvon.

Najuspešniji takmičar iz Srbije na poklon će dobiti gitaru ručne izrade iz majstorske radionice Miće Grkovića.

Biće dodeljena i nagrada Kolarčeve zadužbine najuspešnijem domaćem finalisti na osnovu glasova publike, nagrada Udruženja kompozitora Srbije za najbolje izvođenje obavezne kompozicije domaćeg autora u finalu takmičenja, nagrada "St. Nicolas School" (kurs jezika po izboru) najbolje plasiranom domaćem takmičaru i nagrada SULUJ-a (umetnička grafika „Mapa nežnosti XI“ umetnice Katarine Alempijević). Prateći program obuhvatiće majstorski kurs Aleksandera Svetea i predavanje Dušana Bogdanovića 24. marta, kao i predstavljanje knjige "Freedoms and Determinisms of the Guitar" 27. marta u Galeriji Kolarčeve zadužbine.

 

 

Ejbel Ferara gost „Beldoksa“

Svi uspesi ali i razočaranja srpskog filma

Svetozar Cvetković: Površnost je naš koncept življenja

Braća Asad otvorila 19. „Gitar art festival”

Evropeana sadrži gotovo milion primeraka srpskog kulturnog nasleđa

Dokumentarac „Umetnost sećanja“, borba za vraćanje spomenika Jugoslavije sa ruba zaborava

Od 28. marta do 1. aprila 65. Martovski festival

Lordan Zafranović : Kapitalizam nas pojeo, nismo bili spremni

Umetnici nisu sluge režima

Rudiger Zuhsland: Nacisti su imali "fabriku snova"

Vesnik džeza i duha slobode

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button