glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

dodik-4 brisel gre-mac
ministarstvo kulture Aleksandar Vucic milo9 ana-brnabic selekcija omic i singlton

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Brnabić: Neophodna rekonstrukcija, neki članovi "guraju" lične agende          

izvor: agencije  foto:                                                                                      21.03.2018.

ana2222 

"Nismo obdanište pa da Brnabićeva glumi vaspitačicu. Mnogi bi voleli da Vlada izgleda kao raštimovani orkestar, ali i novi dirigent, iako nije kalibra kao stari, ne diriguje loše", pre nekoliko meseci izjavio je Ivica Dačić.

"Mislim da je rekonstrukcija Vlade u ovom trenutku neophodna. Postoje određeni članovi koji u ovom trenutku više guraju lične agende, koji za jedan tim koji bi trebalo da bude kompaktniji imaju možda previše lične sujete. Mislim da generalno timski duh mora da bude mnogo jači. Ja sam nekoliko puta tokom prethodnih meseci molila ministre da se ne raspravljaju u medijima, u javnosti", poručuje premijerka Ana Brnabić.

Raspravljalo se makar dvoje – ministri Mihajlović i Đorđević o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti. Za medije je to bio sukob, za Mihajlovićevu razmena argumenata.

"Mi smo u Vladi kao tim, nema nesporazuma u kada je to u pitanju", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Bilo je i neverbalnih neslaganja koja su kamere zabeležile.

"Obećavam da neću kolutati očima i praviti face na bilo šta, tako da svi mogu da kažu šta žele", kaže Mihajlovićeva.

Brnabićeva ukazuje da je u potpunosti normalno da u timu profesionalaca postoje različita mišljenja, ali dodaje da je važno da se to reši u timu, a da se u javnosti pred građanima kojima se, kaže, služi – predstavljate kao tim.

Predsednica Vlade ne želi da otkrije da li je reč o Mihajlovićevoj i Đorđeviću.

Ne želi da otkrije koliko je kabineta čijim je radom nezadovoljna, da li će biti novih imena ili rotacija, spajanja resursa. U medijima se pominjalo spajanje evropskih integracija i spoljnih poslova.

Bilo je javnih neslaganja i na liniji Jadranka Joksimović – predsednica Vlade.

"Naravno, ja kao ministarka evropskih integracija ne smem da dozvolim, u ime svih koji se bave evropskim integracijama, da kažem da je svejedno da li ćemo otvoriti jedno ili četiri poglavlja", navodi Jadranka Joksimović.

Premijerku, koja je nestranačka ličnost, predložio je Aleksandar Vučić, što je podržao njegov SNS i koalicioni partneri. Tim redom će se tražiti i podrška za promene.

"Očekujem podršku predsednika. Razgovaraćemo, u svakom slučaju ja ne želim da mistifikujem ni poziciju predsednika Vlade – i moja pozicija nije bogom data meni. Šta god može da se napravi da Vlada funkcioniše bolje u ovom trenutku, mislim da može da se uradi. Ni moja pozicija ne mora da bude neophodna, podrazumevajuća", napominje Brnabićeva.

Koalicioni partneri naprednjaka nisu protiv promena. Prvi koji nema ništa protiv rekonstrukcije a ni da on sam bude zamenjen Jadrankom Joksimović je Ivica Dačić.

Čovek koji je pobedio sve rekonstrukcije, Rasim Ljajić, smatra da je ona bolja od izbora. Aleksandar Vulin je za izbore bio, a sada misli da do promena može i treba da dođe.

 

 

Šta radi predsednik Srbije u Njujorku?

Reljić: Balkanu treba više para iz EU fondova ili bespovratna pomoć

Joksimović: ZSO ključ napretka/Đurić: Nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma/Nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Vučić: ZSO – mrtvo slovo na papiru

Opozicija bez lidera kao poslednja nada?

Srbija traži podršku Nemačke za otvaranje više poglavlja u junu/ Grubješić: Bez napretka u poglavljima, nova se ne mogu otvoriti

Srbija nije primenila nijednu preporuku za sprečavanje korupcije

Beograd mogući okidač za nove izbore

Djilas: Potreban jak opozicioni savez, a ne labava koalicija/Jeremić: Djilasov predlog vredan pažnje

Srbija nema previše vremena za učlanjenje u STO

Vučić: Prihvatamo kompromis o Kosovu, ne i poniženje. Mičel: Kosovo ima pravo na bezbednosne snage

EU "zaledila" poglavlje 33

Strategija EU snažan politički signal, ali nema prečica do članstva

Tadić: Predlažem formiranje velike demokratske unije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button