glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 ustav1 protesti
jadovno sastanak1 pristina-oliver mektic ekologija novak_999999

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Sastanak Vučića i Erdogana u Istanbulu

izvor: agencije  foto:                                                                                                29.01.2018.

vucic-erdogan1 

ISTANBUL – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

Predsednik Turske dočekao je srpskog predsednika ispred predsedničke palate, gde su zatim započeli bilateralni sastanak.

Teme o kojima dva predsednika razgovaraju su jačanje političke saradnje dve zemlje, nove investicije i infrastrukturni projekti.

Posle bilateralnog susreta Vučića i Erdogana sledi i trilaterala sa bošnjačkim članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, na kojoj će se razgovarati o saradnji u regionu.

Predsednik Vučić rekao je uoči puta da će u Istanbulu imati važne razgovore, kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH.

On je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje”, naveo je Vučić za TV Pink.

Vučić se u Istanbulu juče sastao sa biznismenom i vlasnikom „Taj grupe”, Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo, sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta.

Sastanak u Istanbulu biće treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula, kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

A turski predsednik je u Srbiji boravio četiri meseca kasnije, u oktobru prošle godine, kada je, pored Beograda, zajedno sa Vučićem posetio i Novi Pazar.

Portparol Predsedništva Turske Ibrahim Kalin, ranije je, tokom nedavnog boravka u BiH, najavio trojni sastanak u Turskoj i rekao da ta zemlja nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

 

 

Kosovsko pitanje na referendumu, mogućnost sa više nepoznatih

Nova strategija EU - dogovor Beograda i Prištine do 2019.

NALED predložio smanjenje poreza i doprinosa na zarade

Hodočašće bogatih i moćnih u Davosu

Vučić s Tačijem o dijalogu i istrazi/Predsednik Srbije u Davosu, susreti s Makronom, Ramom, Đentilonijem.../Brnabić: Evropske integracije važne za Zapadni Balkan

Rama: Albanija i Srbija možda zajedno u EU

Ustavna reforma pravosuđa, korak napred ili nazad

Raste podrška građana Srbije za članstvo u EU

Vučić: Srbiji neće dozvoliti ulazak u EU bez jasno rešenog pitanja granica

Luda ideja za inovacionu agendu za Zapadni Balkan

EBRD: Srbija konkurentna za Balkan ali ispod standarda EU

Vučić: Najviši interes Srba na Kosovu i Metohiji je mir

Proglašeno šest lista, glasaće oko 1,6 miliona birača

Oliver Ivanović sahranjen u Beogradu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button