glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

eu5 PASOS_ agrokor
bijeljina1 eu4 vakcinacija hutovo blato atrix rocesti

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Održana EDU Sinergija ‒ digitalna transformacija obrazovanja u Srbiji

izvor: agencije      foto:                                                                             28.10.2017

sinergijaU skladu sa sloganom ʼEngejdž didžitaliʼ (Engage digitaly), pod kojim se održava ʼSinergija 17ʼ, i ove godine bavićemo se digitalnom transformacijom i time kako digitalizacija može da pomogne industrijama koje nisu bazično vezane za aj-ti da u svojim poslovnim procesima budu efikasnije i produktivnije", istakao je Željko Vujinović, generalni direktor kompanije „Majkrosoftˮ u Srbiji.

Takođe je napomenuo da digitalna transformacija podrazumeva blisku saradnju svih učesnika na tržištu ‒ države, privrede i građana. Informacije i inovativnost, kao važni elementi tog procesa, moraju da budu u službi razvoja tržišta i novih industrija jer svaki uspešan digitalni servis automatski stvara dodatnu vrednost za korisnike kada je usluga personalizovana.

Potpisan memorandum

Drugog dana konferencije, Fakultet organizacionih nauka potpisao je memorandum sa kompanijom „Majkrosoftˮ. Na svečanom otvaranju prisutnima su se, između ostalih, obratile: Katarina Aleksić ‒ savetnica za IKT iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zatim prof. dr Irini Reljin ‒ pomoćnica ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj, kao i Anke den Ouden ‒ generalna direktorka Multikantri regiona centralnoistočne Evrope.

Savremene tehnologije predstavljaju najbolji i najefikasniji način da se obrazovanje podigne na viši nivo, a samim tim dugoročno i svi ostali aspekti društva i privrede. Da bi se ta efikasnost postigla u svim sferama, važno je razvijati partnerstva sa učesnicima u obrazovnom dijalogu, izjavio je Vujinović i dodao da je memorandum o saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka jedan od koraka ka ostvarenju tog cilja.

Prof. dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka, naglasio je koliko je važno pratiti razvoj i biti u koraku sa najnovijim dostignućima u informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj primeni i dodao da je Fakultet organizacionih nauka prvi na Univerzitetu u Beogradu prepoznao važnost sporazuma o saradnji sa velikim i važnim kompanijama i značaj ulaganja u obrazovanje, tako da se trudi da svojim studentima obezbedi potrebna i kvalitetna znanja, jer je znanje „pasoš za budućnost".

Ovogodišnja EDU Sinergija održava se sa ciljem da svojim sadržajima, na jednom mestu, okupi najrelevantnije predstavnike institucija i organizacija u oblasti obrazovanja iz Srbije i regiona ‒ uz posebnu zahvalnost nastavnicima kao ključnim nosiocima procesa digitalne transformacije obrazovanja u Srbiji.

 

 

 

Tim iz Slovenije razvio prvu sigurnu kripto valutu

Otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju u GAK Narodni front

U Srbiji 4.000-5.000 deponija smeća

Standardi EU na polju ekologije mogli bi biti dostignuti za dvadesetak godina

Srbija na začelju po korišćenju otpada kao goriva/ Joksimović: Dugoročna energetska sigurnost prioritet za Srbiju

Male boginje i u srpskim enklavama, pojačan nadzor u Srbiji

EBRD i IFC odobrili zajam za gradnju vetroparka Čibuk

Nacionalni Portal otvorenih podataka startovao sa radom

Kineski Alibaba u ratu sa američkim Amazonom — osvojio Srbiju

Srpski i hrvatski naučnici pokreću automobil na vodonik

Četiri decenije srpske endokrine hirurgije u Kliničkom centru Srbije

Rutenijum iznad Srbije bezopasan

Slušajmo potrošače, oni donose trendove!

Do banke ćelija još milion evra

Srpska kultura nedovoljno zastupljena na internetu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button