glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

brisel gas eulex1
cg-eu pupovac_6 drina buvljak kolar mrkela-i-miloje

Second Second Second Second Second Second Second Second

Crno-beli zadovoljni, a ni Česi nisu razočarani

izvor: novosti online foto:  vn                                                                                              12.12.2017

 partizan-zreb

 

Partizan će svakako protiv Plzenja imati daleko veće šanse nego protiv većine rivala koji su bili "u ponudi"

Srbi su priželjkivali Čehe, a Česi Srbe. Kuglice u Nionu na žrebu šesnaestine finala Lige Evrope su se smilovale i poslale ih jedne na druge da u dva meča 15. i 22. februara odluče ko je bolji. Partizan će svakako protiv Plzenja imati daleko veće šanse nego protiv većine rivala koji su bili "u ponudi". Ipak, podatak da lider češke lige nemilice gazi sve pred sobom, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, ukazuje da rival srpskog šampiona vredi mnogo više nego što mu ime govori.

Još pre nego što je Erik Abidal izvukao prvi par, u krcatoj kancelariji Partizanovog sportskog centra u Zemunu mnogi su pogledom tražili samo jednog rivala - Plzenj. Ta nada je dodatno podgrejana kada je prva polovina potencijalnih rivala precrtana, a Partizan kao deseti izvučen iz ćupa gde se nalaze nepovlašćeni timovi. Žreb je mogao da im dodeli nekog od dva portugalska tima (Sporting i Braga), ili Italijane (Milan i Lacio), Arsenal ili Plzenj. Naravno, u trenutku kada je nekadašnji francuski as sa papirića pročitao ime češkog kluba, svima je laknulo, osmesi su se razvukli...

- Zadovoljni smo žrebom, kao što su sigurno i u Viktoriji zadovoljni. To su dve ekipe koje su sigurno priželjkivale jedna drugu u žrebu, ali neće biti lako. Najbolji su u Češkoj, imaju sve pobede mislim, neće biti lako. Biće težak dvomeč, ali smo ga priželjivali. Sve ćemo učiniti da prođemo dalje. Nismo favoriti, šanse su 50:50. Ne treba ulaziti ni u kakvu euforiju nego moramo biti svesni da ovde nema lakih protivnika i da su šanse podjednake. Trebalo bi ozbiljno pristupiti ovom dvomeču - prvi su utisci trenera Partizana Miroslava Đukića posle žreba. 

Iskusni vezista crno-belih Zoran Tošić takođe smatra da je Partizan dobio rivala sa kojim može da se nadigrava i nada se prolazu.

- Sigurno da je to ekipa protiv koje možemo da tražimo šansu. Nije iz "liga petice" ali je opasna i veoma kvalitetna. Sigurno da se radi o ozbiljnom protivniku, ipak mislim da možemo sa njima. Što se dvomeča CSKA i Zvezde tiče, iskren da budem, očekivao sam da će doći na drugi stadion, ne na ovaj koji su izvukli. Žao mi je zbog toga i nadam se da ćemo se sresti u osmini finala.

Jedna od ključnih figura u pohodu srpskog šampiona na prvo evropsko proleće posle 13 godina, Vladimir Stojković, veruje da su šanse podjednake. 

- "Lep" rival protiv kojeg može da se igra. Sigurno da je mnogo bolji nego što ime govori. Česi su tvrdi, jaki, tako da će sigurno biti teško, ali imamo šanse. Mislim da je Plzenj igradio ime prethodnih godinama, tako da ne stoji priča da nisu atraktivan protivnik. 

ZADOVOLjNI I ČESI

Prve reakcije iz redova Viktorije Plzenj ukazuju na to da su Česi dobili rivala kojeg su priželjkivali uoči žreba.

- Svi smatramo da je ovo pozitivan žreb za nas. Znamo šta možemo da uradimo i osećamo da su naše šanse za prolaz dalje veoma velike - istakao je defanzivac David Limberski.

Trener Pavel Vrba je nešto umereniji optimista:

- Kada sam video Partizan, moja prva misao je bila da ne smemo da zanemarimo baš nijedan detalj. Srpski fudbal je uvek imao fantastičan kvalitet.

VAZURA: POJAČAĆEMO SE

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura, koji je prisustvovao žrebu u Nionu, bio je zadovoljan:

- Nije ovo uopšte loše, s obzirom na to koga smo sve mogli da dobijemo. Nadam se da će rezultat biti povoljan. Upravo smo imali sastanak sa predstavnicima njihovog kluba. Vidim da su i oni zadovoljni. Veruju da mogu da prođu.

Mladi funkcioner najavio je moćnije crno-bele:

- Sigurno će biti pojačanja. Pošto je žreb dobar po nas, sad je najbitnije da odradimo dobro prelazni rok.

novosti.rs

 

U Zvezdi hteli Milan, a stigao CSKA

Partizan protiv Viktorije, Zvezda na moskovski CSKA

Zvezda i Partizan će i te kako profitirati od evropskog proleća: Zaradili po 8 miliona evra

Ko su potencijalni rivali Zvezde i Partizana?/Đukić: Pojačaćemo se gde god budemo mogli/Milojević : Ova generacija je zaslužila prolaz

Crveno-beli savladali Keln

Poraz Partizana u Kijevu

Srbija može da se nada

WC: Srbija igra sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom

Remi u Borisovu, odluka u poslednjem kolu

Partizan obezbedio proleće u Evropi

Srbija bi mogla na žrebu u Moskvi da dobije izuzetno atraktivne protivnike: Prete nam Ronaldo, Mesi, Nejmar...

Remi Koreje i Srbije za kraj godine

FSS najverovatnije blizu rešenja oko izbora Muslinovog naslednika: Krstajić vodi Srbiju

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button