glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

migranti6 eu7777 trgovina ljudima
ana11 bitici8 cvarci stanovnistvo djokovic 000 srbija-gruzija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Novi direktor CEBEF: Znam da vodim velike sisteme    

izvor: evn  foto: vn                                                                                                      01.07.2018

Damir-Handanovic

Na sednici Skupštine grada u petak je za novog direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) imenovan Damir Handanović, kompozitor i producent, muzički urednik "Siti rekordsa" i TV Pink.

Handanović, koji je estradnoj javnosti poznat po hitovima koje je komponovao za zvezde (Lepu Brenu, Svetlanu Cecu Ražnatović, Sašu Matića, Natašu Bekvalac...), u naredne četiri godine vodiće ustanovu kulture grada Beograda, koja u svojoj nadležnosti ima organizaciju gotovo polovine manifestacija u oblasti kulture od značaja za glavni grad. Na tom spisku su Međunarodni filmski festival - FEST, Međunarodni muzički festival klasične muzike - Bemus, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Međunarodni letnji festival ambijentalnih umetničkih pozorišnih, plesnih, muzičkih i vizuelnih programa - Belef...

U izjavi za "Novosti", Handanović kaže da funkciju direktora CEBEFA-a doživljava kao nešto što priliči njegovom senzibilitetu, radu i požrtvovanosti na poslu.

- Godinama sam organizator raznih muzičkih i multimedijalnih dešavanja u Beogradu, i drago mi je što svojim radom mogu da pomognem Beograđanima da se dobro provedu, da svoje slobodno vreme odvoje za zabavu i razonodu, a to ćemo sada još više unaprediti.

Na pitanje šta misli o tome što je kulturna javnost prilično iznenađena njegovim imenovanjem na ovu funkciju, s obzirom na to da CEBEF organizuje gotovo sve najvažnije elitne umetničke međunarodne manifestacije, on ističe da ga to ne uznemirava.

- Kada se organizuje bilo koji događaj, muzički, multimedijalni, kulturni, umetnički, s velikim brojem učesnika, sve se svodi na isto, i svaki čovek koji ima iskustva u bilo kom segmentu tih dešavanja može da se snađe.

O tome da li je on sam možda ipak malo zatečen mestom "prvog čoveka" u jednoj ustanovi kulture, poznati hitmejker kaže da na neki način jeste, ali i nije.

- Ostvario sam dobre rezultate u dosadašnjoj karijeri. Do tridesete godine napravio sam više od pet stotina muzičkih dela, od kojih su mnogi hitovi u jugoistočnoj Evropi. Ne bih se vezivao za to da sam samo deo naše estrade, ja sam kompozitor - umetnik, i to jedan od najpriznatijih. Radio sam i sa grčkim zezdama, u pregovorima sam da radim i sa Šakirom, to su ozbiljne svetske zvezde. Tu je i drugi segment, učestvovao sam u organizaciji mnogih koncerata u Beogradu, poput "Rolingstounsa", "AC-DC" i "Metalike". Moj si-vi i moji uspesi govore da i rad CEBEF-a mogu da podignem na viši nivo. Stvar je u tome da budeš kooperativan, da imaš dobre kontakte s ljudima, da znaš da vodiš velike sisteme. Ja sam, inače, zaposlen u Pink International kao muzički urednik i savetnik za zabavni program. Sada prelazim na novu funkciju i daću sve od sebe da je obavljam najbolje što mogu.

POLITIČKA PODRŠKA

Handanović kaže da ga za novu funkciju nije preporučilo pripadanje političkoj partiji na vlasti, iako je politički opredeljen, i o tome javno govori. - Ponosan sam što sam član SNS i podržavam politiku koju predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Saglasan sam sa svim što on i njegova stranka rade za našu državu u zemlji i u svetu.

novosti.rs

 

Muzej vraćen narodu

Svečano otvaranje Narodnog muzeja: Novi sjaj remek-dela

BITEF: Svet uoči apokalipse

Narodno pozorište: Od Grčke do Švedske

Sabljar (Dža ili bu): Istinom protiv cenzure

Moć braće Sokolović

Vesić: Narodni muzej se otvara 28. juna

Ijan Makjuan: Kiš je moja Srbija

Dva puta Frljić

Bogdan Diklić: Ja sam čovek iz drugog vremena

Pobede i pobednici u Noći muzeja

Kome su to zasmetala "Djeca Kozare" ?

Zašto je u Srbiji nemoguća predstava o Aleksandru Vučiću?

Srpskim stručnjacima evropska nagrada za kulturno nasleđe

Beldocs: Nagrađeni "Meteori" i "Četiri godine u 10 minuta"

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button