glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

pristina9 novine1 piranski zaliv
krsko bih3 Pantelic Vakcina11 uefa davidovac

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Malteški papiri: Suvlasnik SBB-a kupio pasoš Malte da ne bi platio porez u Srbiji

izvor: agencije  foto:                                                                                                    06.01.2018.

SOLAK 

VALETA – Najnovija lista naturalizovanih građana na Malti pokazala je da suvlasnik kablovske kuće SBB Dragan Šolak kupio pasoš te zemlje kroz Individualni investicioni program za 650.000 evra, otkriva portal „Malta tudej”.

Prema pisanju portala, Šolak se kao najnoviji građanin pojavio u dokumentima projekta „Malteški papiri” kao još jedan milioner koji izbegava plaćanje poreza.

Šolak se pojavljuje na najnovijoj listi naturalizovanih građana Malte, iako se pretpostavlja da je biznismen kupio pasoš kroz Individualni investicioni program (IIP) koji prodaje malteško državljanstvo za 650.000 evra, navodi „Malta tudej” i dodaje da je Vlada odbila da oda imena građana koji su dobili državljanstvo naturalizacijom, preko tog programa.

Malta tudej” navodi da je uspela da identifikuje njegovo ime i ime njegove supruge Gordane, kao i još dva izdržavana lica N. i S. Šolak, sa adresama na dve različite lokacije, jednoj u Slijemi, a drugoj u luksuznoj stambenoj zoni Tigne Point.

Projekat „Malteški papiri”, koji vodi Evropski istraživački centar (EIC), a u kome učestvuje „Malta tudej”, otkrio je u kojoj meri su oni koristili malteški poreski sistem da prebace svoj profit u zemlju i plate manji porez nego što bi platili u Srbiji, piše portal.

Malta tudej” takođe navodi i da je prema saznanjima hrvatskog partnera EIC, izbegnuto plaćanje poreza kada su Šolakovoj medijskoj grupi različite TV stanice na Balkanu platile 6,7 miliona evra za prava emitovanja sportske televizije, ali je taj novac završio na Malti, Kipru i Lihtenštajnu.

Šolakova medijska grupa je jedna od najvećih telekomunikacionih grupa na Balkanu, koja pruža internet, telefon i TV programe domaćim i stranim građanima i imala je prihod u 2016. godini od oko 440 miliona evra, navodi „Malta tudej”.

Prema srpskim medijima, Šolakova „Junajted medija” poseduje, pored ostalog, kanal Sportklub i TV N1 koja pokriva tri regionalna centra na području Hrvatske, Srbije i BiH.

Šolak u toj kompaniji poseduje 22,11 odsto udela čiji je vlasnik „Gerrard Enterprises” sa ostrva Man (u Irskom moru).

Gordana, supruga Dragana Šolaka, poseduje 4,99 odsto udela u „Junajted mediji” i to preko kompanije „BVI Cable Management Company Ltd”.

Kako navode mediji, „Junajted grup” sastavljena je od srpskog SBB-a, Telemaha (u Sloveniji i BiH) i Total TV-a (prisutnog u šest zemalja bivše Jugoslavije) i umrežuje populaciju od 1,7 miliona korisnika. Sedište firme je u Holandiji.

 Vučić: Nisam upoznat, očekujem detalje u Dnevniku RTS-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije dovoljno upoznat sa slučajem Dragana Šolaka, suvlasnika Junajted medija kompanije, čiji deo je i N1 televizija, a koji je, prema pisanju medija na Malti, kupio državljanstvo te zemlje kako bi izbegao plaćanje poreza.

Nisam dovoljno upoznat sa tim, ali očekujem da nam ljudi na RTS-u to razjasne, pošto su nam oni izvanredno razjasnili slučaj Nenada Popovića, kada je to Krik objavljivao, i svega drugog, i ja sam siguran da će RTS da objasni to sve. Šalim se, budite uvereni da neće smeti da pisnu...”, dodao je Vučić.

Ne mogu time da se bavim vidim da je neka ujdurma sa svih strana da postoji nekakav poreski kriminal, ne znam o čemu je reč. Nisam dovoljno upućen”, kazao je i dodao: „Čekam da vidim na RTS-u, u Dnevniku kao udarnu vest, siguran sam da će blagovremeno da informišu građane Srbije, kao i svaki put. Verujem u nacionalnu televiziju, uveren sam u to”, primetio je Vučić. 

 

 

Medijsko rusofilstvo na briselskom putu

Hojt Brajan Ji: Za regionalnu stabilnost važna saradnja Beograda i Zagreba

Irinej: Srbija ne može da pokloni Kosovo i Metohiju

EU i Zapadni Balkan: Tako blizu a još tako daleko

Mogerini: Za evropski put Balkana 2018. će biti odlučujuća

Dve hiljade osamnaesta – godina nacija

Srećna vam godina nerazrešenih afera

DS i Nova stranka zajedno na izborima u Beogradu

Đurović: Svakodnevno se desetine migranata ilegalno deportuju u Srbiju

Vučić: Kosovo, mir u regionu i jačanje ekonomije – najveći izazovi u 2018.

Balkan i dalje napreduje u nazadovanju

Trijumf naprednjaka

Skupština usvojila povećanje penzija i plata u javnom sektoru u 2018. godini

Srbija "briše" ime Makedoniji?

Članice AmChama očekuju poboljšanje poslovne klime u Srbiji

Dva nova koraka na putu ka EU

Za vojsku se ne štedi

Vučić: Brži ulazak Srbije u EU važan za stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button