glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

novi dejton optuznice mile3
Aleksandar-Vucic oruzje1 penzioneri1 vukossavljevic djokovic66666 srbija999

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Kosovo, mir u regionu i jačanje ekonomije – najveći izazovi u 2018.

izvor: agencije  foto:                                                                                                      25.12.2017.

Aleksandar Vucic 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da ne postoji nijedan racionalni razlog zbog kojeg bi Srbija uvela sankcije Rusiji, te ponovio da do toga neće doći dok je on predsednik države.

Ništa nam Rusija nije učinila nažao. Zašto bi uvodili sankcije zemlji koja nam ništa nije učinila, a nismo uveli onima koji jesu”, upitao je on u intervjuu televiziji Pink.

Kazao je da, takođe, ne vidi što bi išao protiv emocija sopstvenog naroda, i da je tako nešto radio samo kada je znao da postoje dobre stvari za budućnost koje treba da sprovedemo, pa je direktno išao protiv narodne volje, kao, na primer, kada je reč o merama fiskalne konsolidacije.

Vučić je rekao da je u Rusiji ponovio u više navrata da Srbija ide ka EU i da ćemo ubrzati reforme u 2018. godini, kako političke tako i ekonomske.

Mnogo toga ćemo morati da ubrzamo iduće godine”, naglasio je on.

Posebno je istakao da mu je bila velika čast što je dobio titulu počasnog doktora na ruskom diplomatskom univerzitetu.

Imao sam tu čast kao jedini Srbin. Niko iz regiona, osim jednog Slovenca, nije dobio tu čast, koju su dobili francuski predsednici Širak, Sarkozi, nekadašnji šef UN Ban Ki Mun, ili izraelski političar Šimon Perez”, rekao je Vučić. Kazao je da je ponosan što Srbija može jasno da govori koja je njena jasna politika, kao što može u Briselu i Vašingtonu jasno da kaže da neće uvoditi sankcije Moskvi.

Predsednik naglašava da je i ovog puta njegov odgovor na temu „sedenja na dve stolice” da će Srbija voditi svoju politiku, na način da prati sopstvene interese, a ne bilo koje druge strane sile, ni SAD, ni Rusije, ni EU, niti bilo koga drugog.

Komentarišući novu izjavu američkog ambasadora u Makedoniji Brajana Hojt Jia: „Na sve to imam prost odgovor – Amerikanci su naši prijatelji, svi su oni naši prijatelji, ali zemlju vodimo u skladu sa svojim interesima”.

Sledeća godina biće puna izazova, procenjuje predsednik, a ključni će, kaže, biti Kosovo i Metohija, regionalni mir i stabilnost, te dalje jačanje ekonomije.

Vučić je rekao da je na Srbiji da očuva mir i stabilnost, da ništa ne učinimo i ne doprinesemo narastanju tenzija u Bosni i Hercegovini, te da, ako možemo, pomognemo da ne budu snažnije postojeće tenzije.

Treća ključna stvar, rekao je u intervjuu za TV Pink, da ekonomija bude još jača i da možemo da povećavamo penzije i plate.

Sada, kaže, još samo 12 odsto penzionera, onih „najbogatijih”, i dalje ima smanjene penzije, ali će krajem naredne godine i oni imati penzije veće nego što su imali pre smanjenja.

I onaj mali postotak visokih penzija, kao što primaju moji roditelji, biće povećane iduće godine. Ostalih 87 odsto već će od januara imati veće penzije”, istakao je on i dodao da „možemo da očekujemo da martovska plata bude 430-440 evra, sa ovim povećanjima, i krajem sledeće godine idemo na plate prosečne od 500 evra”. (Tanjug)

Jelka u Beogradu košta 69.000 evra, ostalo su porezi i carina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da novogodišnja jelka u Beogradu košta 69.000 evra, a da ostalo u ukupnoj ceni od 83.000 evra čine porezi i carina.

Vučić je za televiziju „Pink”, rekao da je ponuda kompanije „Kip lajt” bila najjeftinija, jer su ostala dva ponuđača za osnovnu cenu tražili 80.966 evra i 75.000 evra.

Predsednik je kazao da je kada je dobio prvu informaciju bio besan, da je vikao na gradonačelnika Sinišu Malog zbog tako skupe jelke. Međutim, prema njegovim rečima, kada je urađena analiza, ispostavilo se da jelka zapravo vredi 69.000 evra, a da ostalo u ceni čine carina i porez. 

Glasaću za Malog i Vesića, makar bio jedini

„Mali ima nepostojeću emocionalnu inteligenciju, Vesić kao i ja ima nivo dopadljivosti na nivou nule, a Mladenović, priznaćete, nema baš nešto šarma, ali svi ti ljudi su doneli zajedno izvanredne rezultate”, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o beogradskim izborima.Kako je rekao, izuzetno ceni rad gradske uprave i za njihove će rezultate glasati makar bio jedini.

 

 

Balkan i dalje napreduje u nazadovanju

Trijumf naprednjaka

Skupština usvojila povećanje penzija i plata u javnom sektoru u 2018. godini

Srbija "briše" ime Makedoniji?

Članice AmChama očekuju poboljšanje poslovne klime u Srbiji

Dva nova koraka na putu ka EU

Za vojsku se ne štedi

Vučić: Brži ulazak Srbije u EU važan za stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu

Bojkot PSG i Nardone stranke jer nemaju kandidate!

EU uložila u Srbiji tri milijardi evra, EIB pet milijardi

Žandarmi osudjeni na uslovne kazne za napad tokom Parade ponosa 2014.

Istraživanje: 51 odsto gradjana podržava demokratiju, politiku čvrste ruke 44 odsto

Šefovi diplomatija: Pozitivan razvoj odnosa Srbije, Turske i BiH

Bramerc: Haški tribunal nije postigao pomirenje u bivšoj Jugoslavji

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button