glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av-kolinda22 mektic6 vucic-kolinda33
Strahe-i-Brnabic cg-eu2 voda-srebrenica mesa1 misa-janketic zvezda444

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Ruski naučnik: Tesli ukrali 37 „Nobela“    

izvor: evn  foto: vn                                                                                                           12.02.2018.

 tesla777

 

- Neposredno pred smrt, srpski genije Tesla je rekao da će njegova nauka postati jasna svetu za 100 godina. Bliži se rok. Sve je jasnije da čovečanstvo mora da odbaci dobar deo važeće teorijske fizike jer ona jednostavno ne odgovara na osnovna pitanja: šta je vreme, prostor, materija, gravitacija - ovo, između ostalog, kaže Dmitrij Kruk, doktorand tehničkih nauka iz Krasnojarska, koji je za Dan ruske nauke, kao gost Međunarodnog centra za istraživanje naučnog dela Nikole Tesle, održao predavanje u Beogradu.

- Ajnštajn, koji je proglašen za najgenijalnijeg naučnika sveta, nije ništa drugo nego prorok, a njegova shvatanja fizičkih zakona su proročanstva bez dokaza da je to zaista tako. Za razliku od njega, Teslina nauka i njegovi patenti “rade”. I to na sasvim suprotnim principima od konvencionalnih - smatra Kruk.

Ruski naučnik obrazlaže da je naš sunarodnik bio više od naučnika:

- Bio je Božije darovanje civilizacije kroz slovensku dušu!

Kruk je proučavao delo srpskog naučnika kroz dokumentaciju o njemu pohranjenu u Rusiji i kroz dokumente Muzeja u Beogradu, i kaže da je izračunao da je Tesli do sada “ukradeno” čak 37 Nobelovih nagrada za razne izume. Samo za njegova otkrića iz 19. veka 10 naučnika se okitilo priznanjem iz Stokholma. Poslednja dva Tesli nedodeljena “Nobela” su iz 2014, za svetleću diodu, i iz 1986, za otkriće u optici elektrona i dizajn prvog elektronskog mikroskopa.

- Na fakultetu skoro da za Teslu nisam čuo, sem po jedinici magnetne indukcije, koja nosi njegovo ime - govori Kruk. - Pošto sam shvatio da je on otac moje struke - radiotehnologije, počeo sam da istražujem kroz ruske dokumente i bio sam zaprepašćen našavši recimo pismo cara Nikolaja koji savetuje da se “gobrati pažnja na rad Tesle u Njujorku”h.

Kruk je našao i prepisku Lenjina i Tesle, gde mu on traži da osmisli elektrifikaciju velike zemlje.

- U ruskim arhivima postoji i dokument iz 1934. u kome se vidi da su Staljin i Vorošilov od Tesle kupili tehničku dokumentaciju za “zrake smrti”, plativši 25.000 dolara. Malo je poznato da je srpski naučnik imao otvorenu ponudu iz Peterburga da 1884. umesto u Ameriku dođe u Rusiju, i siguran sam da bi čovečanstvo zbog toga imalo mnogo više koristi nego što je radio u SAD.

Kruk ukazuje na to da praktično nekoliko decenija nema većeg naučnog napretka kod čoveka jer nam to važeće tehnologije i fizički zakoni ne dozvoljavaju.

- U Teslinoj “katuški”, zavojnici na bakarnom kalemu, stanuje budućnost sveta - tvrdi Kruk. - Sve Tesline eksperimente iz laboratorija ponovili smo u Rusiji i pitanje je samo kada će čovečanstvo odlučiti da koristi besplatno resurse koje mu je Bog dao. U našem Institutu za elektrifikaciju pri Ruskoj akademiji nauka koristi se čak 180 Teslinih patenata koji spadaju u vrhunsku tajnu.

BESPLATNA ENERGIJA LIČKOG PROMETEJA

Dmitrij Kruk je u Beogradu predstavio svoju knjigu “Nikola Tesla, probuđena sila, izlaz iz matrice”. U njoj obrazlaže osnove Tesline kosmogonije, ukazujući na vladajuće greške teorijske fizike, kvantne fizike, shvatanja radijacije...

Poruka Krukovog dela glasi da je čoveku dostupna Teslina slobodna i besplatna energija i da pitanje njenog prenosa na bilo koju tačku planete leži u zemljinom elektrostatičkom potencijalu, odnosno prirodnoj rezonanci koju je genije koristio za prenos struje još u Koloradu i Long Ajlendu.

novosti.rs

 

Meša je za sebe govorio da je Srbin iz porodice muslimana

Ponovo liječe srebreničke vode

Evropski parlament odlučio: Ukinuti pomeranje kazaljki na satu

Srbija se nalazi među 10 zemalja u svetu koje beleže najveći pad stanovništva, pokazuju podaci više

Put nade popločan patnjom, batinama i silovanjima

Dela koja su ukrali nacisti čekaju vlasnike

Prva Srpkinja među 150 najmoćnijih ljudi na planeti

U redu za SANU stotinu novih kandidata

Miloševiću poturali i pregovore o Kosovu

Srbija beleži veliki pad broja stanovnika

Srpski fizičari iz saharskog peska "čitaju" prognozu

NATO pršut ne miriše

Srbija jedina iz regiona na listi Si-En-Enovih destinacija u 2018.

Život na granici

Petina starijih u Srbiji loše živi

Buvljak za obe strane granice

Biseri nanizani uz Drinu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button