glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

NATO,-BiH protest- milo333
zatvor radnici888 ds sasa baraz aids

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

   Gran-pri 25. FAF-a ostvarenju „Moj jutarnji smeh“   

izvor: agencije  foto:                                                                                                 30.11.2019.

faf2

Potvrda novog koncepta Festivala autorskog filma da bude okrenut novim generacijama stvaralaca iz celog sveta, prepoznatih po osobenoj i snažnoj autorskoj poetici, svakako je odluka da Moj jutarnji smeh, debitantsko delo reditelja i scenariste Marka Đorđevića ponese titulu najboljeg.

Mali intimni film u kome je poslednju ulogu ostvario Nebojša Glogovac igrajući vidovnjaka, pripoveda o generaciji koju su previše štili roditelji.

Suštinski, to je priča o odrastanju, u kojoj glavni junak nije tinejdžer, već čovek od tridesetak godina, koji pokušava da prevaziđe razdor u sopostvenoj porodici i postane samostalan čovek, a ne nečiji sin.

„Ja sam beležio scene koje su mi delovale da dolaze sa istog mesta, mesta ličnog nezadovoljstva, neke nesređenosti jednog mladog čoveka i zapisivao sam situacije kako iz svog života tako i ljudi sa strane iz okruženja. Nešto sam izmaštao, a onda sam na kraju sam video o čemu je film“, objasnio je reditelj Marko Đorđević.

„Filmovi koje smo birali ove godine za Festival autorskog filma su, takođe, na neki način beskompromisni, slobodni filmovi koji pričaju jednim sopstvenim specifičnim jezikom koji svaki autor gradi u okviru koga gradi neki svet“, istakao je Stefan Ivančić, selektor programa FAF-a Hrabri Balkan.

Sa takvim kvalifikacijama nagrađeni su i francusko-španski film o sudbini osuđenog piromana Vatra će doći Olivera Laksea koji je proglašen najboljim rediteljem, kao i filmska adaptacija poznatog romana Džeka Londona Martin Eden italijanskog autora Pjetra Marčela, kome je pripala nagrada „Gordan Mihić“ za najbolji scenario.

 

 

Očaj je moj glavni trik

Sto godina Ulusa

Iz Austrije u Beograd stiglo 30 hiljada knjiga

FAF u znaku Petrića, Makavejeva, Mihića, Petrovića, Golubovića

Premijera "Dnevnika Diane Budisavljević"

Umetnost je im

ala moć u vreme kad je Pikaso naslikao „Gerniku”

Novica Antić na čelu "Ateljea 212": Želim da vratim dobru atmosferu u teatar

Sadašnje generacije su deo eksperimenta

Zbog baštine znamo ko smo: Promocija Srbije u Unesku uz koncert Emira Kusturice i "No smoking orkestra"

Spremite se za 35. Beogradski džez festival

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button