glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

nemacka stampa skupstina1 kosovo je
haradinaj-rama srbi u cg sat cvetkovic4 nadal,-federer,-djokovic djere1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Zajednička sednica vlada Srbije i RS u Trebinju            

izvor: agencije  foto:                                                                                 29.08..2018.

ana-zeljka 

TREBINjE - U Trebinju je održana zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske. Planirano je potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade. Prethodno održan sastanak Ane Brnabić i Željke Cvijanović u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske", dok su na odvojenim sastancima razgovarali ministri dve vlade.

Nakon sastanka Brnabićeve i Cvijanovićeve usledili su razgovori sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem, a potom i zajednička sednica Vlade Srbije i Srpske na kojoj će se biti reči o započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa.

Biće potpisano više memoranduma i sporazuma između vlada, posle čega će se medijima obratiti dve premijerke.

Očekuje se potpisivanje Memoranduma o saradnji vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.


IZUZETNA SARADNjA MINISTARSTAVA PRAVDE SRBIJE I RS

Ministri pravde Srbije i Republike Srpske, Nela Kuburović i Anton Kasipović, istakli su danas u Trebinju da dva ministarstva imaju izuzetnu saradnju, koja se odvija u svim pravosudnim oblastima skoro na dnevnom nivou.

Na sastanju u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Srpske, oni su posebno izdvojili saradnju između Komora javnih beležnika, pri čemu je ministarka Kuburović istakla da su kolege iz Republike Srpske veliku pomoć i podršku pružile Srbiji prilikom uvođenja javnobeležničkog sistema 2014. godine.

Kuburović je ukazala da je Ministarstvo pravde dosta radilo na uvođenju i povezivanju službenih evidencija državnih organa elektronskim putem, kako bi javni beležnici efiksnije i brže radili, navedeno je u saopštenju.

Ona je dodala da je od 1. jula počela primena novog Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, po kojem sada građani prilikom kupovine nepokretnosti sve poslove oko upisa nekretnine u katastar i prijave Poreskoj upravi završavaju kod javnih beležnika.

Ministri pravde su istakli da je potrebno još više unaprediti razmenu iskustava i dosadašnje prakse, posebno u okviru javnog beležništava.

Govoreći o Poglavlju 23 i evrointegracijama Srbije, Kuburović je ukazala da Ministarstvo pravde Srbije trenutno radi na usaglašavanju ustavnih amandmana sa preporukama Venecijanske komisije, a sve u cilju jačanja nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa.

Tokom posete srpske delegacije biće otvoren vrtić "Srbija" u naselju "Gorica", koji je izgrađen donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

 

 

Dodik: Američki novac za rušenje RS/ Ambasada SAD: Predizborni trik

Bošnjacima odgovara više migranata u BiH?

Migranti ponovo 'iscrtavaju' unutrašnje granice BiH

Mladen Ivanić: Neka se ljute, hoćemo istinu o Srebrenici!

Akt iz 2004. etiketirao sve pripadnike VRS

Dodik: Srbi treba da iznesu jasan politički i nacionalni program

Dodik: Za dva meseca Komisija za pisanje novog izveštaja o Srebrenici

State Department o Srebrenici: Skupština RS ide pogrešnim smjerom

Skupština RS o Srebrenici, opozicija tvrdi predizborni marketing

Inicijativa Bošnjaka za promenu imena Republici Srpskoj

Starešine vojske RS ogorčene: Zanemareni smo, živimo i po magacinima!

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button