glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

mapa Aleksandar Vucic migranti666
mile555 ana11 radnici rusija minerali-rude slavisti djokovic333

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Akt iz 2004. etiketirao sve pripadnike VRS           

izvor: vecernje novosti  foto: vn                                                                                 18.08..2018.

srebrenica1 

 

Za dva meseca započeće rad na pisanju novog, istinitog izveštaja o zločinima u Srebrenici. Vlada Republike Srpske bi već na prvoj narednoj sednici trebalo da odredi rok od 60 dana za formiranje međunarodne komisije za pisanje novog izveštaja o Srebrenici, a odmah će se tražiti i način da se obezbede sredstva za finansiranje najpoznatijih svetskih eksperata, koji bi učestvovali u pisanju istinitog izveštaja o zločinima u Srebrenici - izjavio je Milorad Dodik, predsednik RS.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić kaže da će Centar sva dosadašnja istraživanja i ona kada su u pitanju događaji u julu 1995. godine koja su bila prezentovana u predmetu “Mladić” u Haškom tribunalu staviti na raspolaganje novoj komisiji za Srebrenicu.

On je rekao da je uveren da ima dovoljno dokaza i argumenata da se donese potpuno novi izveštaj o događajima u Srebrenici u periodu od 1992 do 1995. godine.

Kojić je dodao da će Republički centar biti potpuno na raspolaganju novoj komisiji za Srebrenicu za prikupljanje eventualno novih činjenica i dokaza.

- Događaji u Srebrenici nikako se ne smiju posmatrati samo kroz juli 1995. godine, a zanemariti činjenicu o ubistvu i stradanju 2.600 Srba, te posebno imajući u vidu manipulacije u tom periodu i manipulacije koje se koriste u vezi sa stradanjem Bošnjaka - pojasnio je Kojić.

On je podsetio da je izveštaj Komisije za Srebrenicu korišćen u presudama koje su se vodile za događaje u Srebrenici, iako mnogo toga što se konstatuje u tom izveštaju nije tačno.

- Istraživanja koje je Republički centar u poslednje četiri i po godine sproveo o događajima iz 1995, sada su pokazala najbolju upotrebnu vrednost - istakao je Kojić.

OKO SREBRENICE SVE DA BUDE JAVNO

Istina o stradanju Srba i Bošnjaka mora da se do kraja utvrdi. Komisije koje budu radile - da rade javno. Svi moramo da imamo uvid. Ima li šta poštenije od toga. Nećemo da skrivamo istinu o bošnjačkim žrtvima, ali ni da zaboravljamo svoje poginule. Nismo ni znali da smo svi mi ratni komandanti policije i vojske RS bili na tajnim spiskovima potencijanih zločinaca koje je, nažalost, napravila naša vlada 2004. godine - ovako govori general Rodoljub Anđić, predsednik udruženja “Čast otadžbine” koje okuplja nekadašnje starešine Republike Srpske.

Pukovnik Branislav Okuka podseća da su istražitelji Haškog suda rejon Srebenice napustili 2001. godine pronašavši posmrtne ostatke 1.920 osoba. Dodaje da spiskovi UNHCR i Međunarodnog crveni krsta iz 1995. nisu zabeležili nikakav genocid, već da je Srebenicu od oko 40.000 stanovnika napustilo 35.000. Sa 28. divizijom koja se povlačila ka Tuzli izašlo je još nekoliko hiljada.

novosti.rs

 

Dodik: Srbi treba da iznesu jasan politički i nacionalni program

Dodik: Za dva meseca Komisija za pisanje novog izveštaja o Srebrenici

State Department o Srebrenici: Skupština RS ide pogrešnim smjerom

Skupština RS o Srebrenici, opozicija tvrdi predizborni marketing

Inicijativa Bošnjaka za promenu imena Republici Srpskoj

Starešine vojske RS ogorčene: Zanemareni smo, živimo i po magacinima!

Zakon o ćirilici podelio RS

Trumpovi lobisti za Dodikovu izbornu utakmicu

Vučić: Jačati političke odnose i ekonomsku saradnju sa BiH

Predsednik RS Milorad Dodik tvrdi da je sporni dokument nastao pod pritiskom

Mektić optužio vrh Srpske za umešanost u ubistvo mladića iz Banjaluke

BiH neće trajno zbrinjavanje migranata

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button