glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

sb11 zso44 vojska3
han-zaev asterix srpski film FSS bjelica-2 PART-BESIK

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Bošnjacima odgovara više migranata u BiH?            

izvor: vecernje novosti  foto:  vn                                                                               24.08..2018.

migranti2222 

Dolazak migranata u BiH, posebno iz islamskih zemalja, je plan skovan u Sarajevu u bošnjačkoj političkoj kuhinji. Cilj je naseliti BiH što većim brojem muslimana koji će za koju godinu postati građani BiH i učestvovati i na izborima i omogućiti bošnjačkim političarima da učvrste svoje pozicije i da pokušaju menjati unutrašnje uređenje BiH.

Ovome u prilog ide i činjenica, kako kažu, da se već mesecima ništa konkretno ne dešava po pitanju odlaska migranata u BiH, već da iz meseca u mesec njihov broj raste, a da zajedničke institucije ništa ne čine da migranti odlaze iz BiH, već naprotiv, otvaraju migrantske centre da ostaju.

U Bihaću su rođene i tri bebe koje pripadaju migrantskoj populaciji. Ovo je samo početak.

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta za bezbednost u Banjaluci, kaže da je poziv mograntima da skrenu sa planirane maršrute (preko Srbije prema Nemačkoj) i dođu u BiH upućivao još 2015. godine bivši reis Mustafa Cerić, koji je i danas politički aktivan.

On dalje kaže da je zanimljiva i struktura migranata koji dolaze u BiH.

- Najviše je Pakistanaca, skoro 90 odsto, manje grupe dolaze iz Irana, poneko je iz Avganistana, iz Sirije niko. U Pakistanu nema ratna dejstva, ratom nije zahvaćen ni Iran, što znači da se radi o ekonomskoj migraciji. Da li je iko iz institucija BiH stupio u kontakt sa ambasadama ili vladama pomenutih zemalja - pita Ćeranić.

On dodaje da dolazak migranata iz islamskih zemlja u BiH jasno pokazuje plan bošnjačke političke elite da u BiH dobija nove građane, odnosno muslimane koji će sutra da odlučuju ko će biti vlast u BiH.

- Dolazak na hiljde islamista u BiH odgovara Bakiru Izetbegoviću i SDA. BiH je prema bošnjačkoj politici dobro stanište za migrante i oni će definitivno da ostanu u BiH, jer sve što se sada radi sa nivoa BiH je u tom smeru. Ipak nakon oktobarskih izbora, kada dođe do izbora nove vlasti na državnom novou BiH, a gde neće biti ni SDA ni Savez za promene, rešavanju ovog problema će se prići mnogo ozbiljnije. Zasada to očigledno nije moguće - kaže Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, s druge strane, izjavio je da je u BiH od početka godine ušlo oko 11.000 migranata i da ih je sada u zemlji od 2.000 do 2.300.

UPOZORENjE

Stasa Košarac, šef Kluba poslanika SNSD u Parlamentu BiH, kaže da dolazak na hiljade migranata iz islamskih zemalja u BiH uopšte nije naivna stvar i da su institucije Republike Srpske na to prve upozoravale ali da su naišle na ignorisanje, kako bošnjačkih političara, što i ne čudi, ali i od srpskih predstavnika koji čine vlast na nivou BiH.


PRVE BEBE

Inače, najalarmantnija situacija oko migranata je u Unsko-sanskom kantonu, gde je, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova USK, od januara do 5. avgusta Uprava policije registrovala 5.502 migranta na području ovog kantona, od čega 4.163 u Bihaću. Prema procenama policije, između 3.300 i 3.600 migranata trenutno boravi u ovom gradu. Inače, ovde su rođene i prve bebe migranti. Zasada ih je tri.

novosti.rs

 

Migranti ponovo 'iscrtavaju' unutrašnje granice BiH

Mladen Ivanić: Neka se ljute, hoćemo istinu o Srebrenici!

Akt iz 2004. etiketirao sve pripadnike VRS

Dodik: Srbi treba da iznesu jasan politički i nacionalni program

Dodik: Za dva meseca Komisija za pisanje novog izveštaja o Srebrenici

State Department o Srebrenici: Skupština RS ide pogrešnim smjerom

Skupština RS o Srebrenici, opozicija tvrdi predizborni marketing

Inicijativa Bošnjaka za promenu imena Republici Srpskoj

Starešine vojske RS ogorčene: Zanemareni smo, živimo i po magacinima!

Zakon o ćirilici podelio RS

Trumpovi lobisti za Dodikovu izbornu utakmicu

Vučić: Jačati političke odnose i ekonomsku saradnju sa BiH

Predsednik RS Milorad Dodik tvrdi da je sporni dokument nastao pod pritiskom

Mektić optužio vrh Srpske za umešanost u ubistvo mladića iz Banjaluke

BiH neće trajno zbrinjavanje migranata

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button