glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

1od5 66 bregzit Sarajevo666
pristina666 mladi eu5 strucnjaci 222 tara simic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Agrokor od danas više ne postoji

izvor: agencije         foto:                                                                              02.04.2019

agrokor666

ZAGREB– Agrokor od danas odlazi u prošlost, a s radom započinje Fortenova grupa koja će preuzeti poslovanje Agrokor grupe.

Od ukupno 159 kompanija koje posluju u sastavu Agrokor grupe, sa implementacijom nagodbe će 47 neodrživih kompanija biti preneto na nova društva Fortenova grupe čijem će imenu biti dodata reč „plus”h, pa će tako, na primer, Konzum nastaviti da radi kao Konzum plus, Jamnica kao Jamnica plus, itd.

Udeli u preostalih 30 hrvatskih održivih kompanija preneće se na Fortenova grupu, a po prenosu udela te kompanije izlaze iz postupka vanredne uprave, izveštava Hina.

Udeli 82 kompanije koje su izvan Hrvatske, kao i onih koje nisu u postupku vanredne uprave, na Fortenova grupu će se prenositi kada i ostala imovina, a prenosi će se evidentirati u skladu sa zakonima nadležnih jurisdikcija, što je ranije moguće i na troškovno najefikasniji način.

Postupak vanredne uprave će formalno trajati dok se ne završi postupak pripajanja starih, neodrživih društava Agrokora d.d. i dok on ne bude brisan iz sudskog registra.

Za danas je sazvana i prva skupština imalaca depozitarnih potvrda „Aisle Stak”-a, vlasnika nove Fortenova grupe, koja će biti održana u Amsterdamu. Na skupštini će se, između ostalog, odlučivati i o imenovanju članova Upravnog odbora Fortenova grupe i njihovim naknadama, prenosi Tanjug.

U Upravnom odboru će biti ukupno devet članova, od kojih je osam neizvršnih članova i jedan izvršni član.

Postupak vanredne uprave i nagodba u Agrokoru znači i promenu vlasničke strukture, pa tako najveći pojedinačni vlasnik postaje ruska Sberbanka, koja će imati 39,2 posto udela. Zajedno s ruskom državnom VTB bankom, koja drži 7,5 posto udela, Rusi će u Agrokoru imati 46,7 posto vlasništva, imatelji obveznica 25 posto, Zagrebačka banka 2,9 posto...

 

 

Što s Bleiburgom nakon negativnog stava Katoličke crkve u Austriji?

Spor Srbije i Hrvatske oko granice – pozicije i dalje udaljene

Levičari pozivaju na protest protiv političke represije u Hrvatskoj

U odnosima Srbije i Hrvatske nema napretka po pitanju nestalih

Židovska općina traži reakciju Hrvatske oko Jasenovca

Plenković: Nema pomirenja bez istine da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku

Od ulaska u EU do 2016. bar 102.000 ljudi otišlo iz Hrvatske

Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske!

Šaškor: Hrvatska stvara šengensku granicu bez vojske i žice

Trebaju li se političari bojati Todorićeve 'crne bilježnice'?

Gardijan i Dojče vele o nasilju nad migrantima u Hrvatskoj i BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button