glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av000 1od5 000 milo99
Putin srpska-kuca Dusan-Makavejev1 cvele it sektor sale

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

"Šavovi" najbolji evropski film!

izvor: evn  foto: vn                                                                                                   16.02.2019.

savovi

Srpskom filmu "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, po scenariju Elme Tataragić, pripala je prestižna nagrada Europa Cinemas Label za najbolji evropski film u programu "Panorama" na upravo završenom festivalu u Berlinu.

Kako je u svom saopštenju zapisao tročlani međunarodni žiri, "Šavovi" su dobar primer moći filma kao vida umetnosti.

"Sjajna režija, scenario, fotografija, montaža i vrhunske glumačke kreacije. Ovaj film je zasnovan na istinitim događajima, bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica u Beogradu, koje su godinama proglašavane umrlim, a zapravo su prodavane, i on pokazuje da postoji mnogo nepravde svuda u svetu. Ali, ako verujete u sebe i svoje emocije, možete da srušite te zidove. Priča slama srca. Kada pogledate ovaj film, on će dugo ostati u vama. Šta biste vi uradili da se to dogodi vama? Hrabrost lika majke u ovom filmu je istinski vanserijska. Sve čestitke reditelju Miroslavu Terziću", istaknuto je u obrazloženju za nagradu u Berlinu.

Ulogu majke bravurozno je odigrala Snežana Bogdanović, koja je na berlinskoj premijeri ispraćena ovacijama, a u glumačkoj ekipi koja je oduševila festivalski žiri su i Vesna Trivalić, Marko Baćović, Jovana Stojiljković, Dragana Varagić, Ksenija Marinković, Jelena Stupljanin, Petar Benčina, Radoslav Milenković, Rade Marković, Petar Čemerikić.

Domaća premijera nagrađenog filma "Šavovi" zakazana je 1. marta na ovogodišnjem Festu, u okviru takmičarskog programa "Srpski film".

novosti.rs

 

Radovanović: I dalje živimo agoniju kraja komunizma

Svetozar Cvetković: Loše vesti su džoker za novine

Oproštaj od Dušana Makavejeva: Poslednje zbogom i od Kopole

Nova scena na Dorćolu

Preminuo Draško Ređep

Toholj: „DOK#1“ je festival po meri gledaoca

Povratak 166. lista Miroslavljevog jevanđelja u Srbiju

Umro reditelj Dušan Makavejev

Srbija – važna adresa u imeniku filmskih producenata

Zlatno jaje “Kustendorfa” za "All Inclusive"

Preminuo glumac Miodrag Radovanović Mrgud

„Egzit fridom“, kratki film o festivalu

Počeo 12. „Kustendorf”

Kultura je pravi put za regionalnu saradnju

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button