glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

1od5 000 skupstina1111 TurkStream
Milo-Djukanovic-i-Dusko-Knezevic tabloidi Dusan-Makavejev1 cvele it sektor teo999

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Beograd i Priština stotinama hiljada milja daleko od bilo kakvog sporazuma  

izvor: agencije  foto:                                                                             17.02.2019.

av000 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Beograd i Priština "stotinama hiljada milja" daleko od bilo kakvog sporazuma.

Vučić je novinarima u Minhenu rekao da i pored toga što još nisu ukinute takse na robu iz Srbije i posle usvajanja platforme u kojoj se od Srbije traži da prizna Kosovo i da ne zadire u teritorijalni integritet Kosova, Srbija i dalje želi mir i kompromisno rešenje.

On je, medjutim, naveo da se plaši da Prištini na proleće mogu da padnu na pamet i mnoge druge grozne ideje i dodao da bi Srbija na kraju morala da reaguje na sve ono što Albanci rade.

"Mi nemamo ništa, mi nismo ni blizu nečega. Ljudi, mi smo stotinama hiljada milja daleko od bilo kakvog sporazuma. Neću da lažem ništa", rekao je Vučić.

On je kazao da je u Minhenu razgovara sa više stranih zvaničnika i da svi ulažu napore da se ukinu takse i da se svi zahvaljuju što Srbija nije uvela recipročne mere, ali je dodao da to ne može da traje doveka jer Srbija ništa time nije dobila.

"Oni (Priština) su doneli platformu da se ne sme narušiti teritorijalni integritet Kosova, a Srbija mora da nas prizna. Šta je vama jeste li vi jeli bunike, jel da se mi sa tim složimo i sve to izglasamo i da mi dobijemo šta, da Priština prizna Beograd i da mi budemo srećni i da udaramo nogama u zadnjicu", rekao je Vučić.

On je danas u Minhenu na marginama 55. Minhenske bezbednosne konferencije razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim i američkim senatorom Ronom Džonsonom.

Vučić će danas popodne govoriti na bezbednosnoj konferenciji i kazao da će se boriti za kompromisno rešenje i da interesi Srbije budu vidljivi i poštovani, ali da je situacija teška.

Sporazum sa narodom skup neverovatnih gluposti i prazna ljuštura

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavi je danas da je predlog Sporazuma sa narodom, koji je sačinila opozicija, "skup neverovatnih gluposti", kao i da gradjani koji protestno šetaju mogu da to čine koliko hoće ali da se neće dozvoliti nasilje.

"Pročitao sam taj sporazum, kao i onaj prethodni ugovor sa narodom koji je imao nekog smisla, osim što se sve slagali, a ovaj je prazna ljušuta", rekao je Vučič, odgovarajući na pitanja novinara u Minhenu gde učestvuje na bezbednosnom forumu.

On je rekao da ima mnogo ozbiljnijeg posla nego da komentariše "Djilasa, Jeremića i Obradovića", navodeći da ga nikad neće pobediti na izborima.

Govoreći o gradjanskim protestima, on je rekao da "kod nas nema haosa", za razliku od nekih drugih zemalja, gde je i razbijenih glava.

Prema njegovim rečima, važno je pokazati demokratski odnos prema ljudima koji drugačije misle.

"Mi to radimo na veoma dobar način mnogo bolje nego mnoge evropske zemlje", rekao je Vučić.

Stav Merkel o gasovodu Severni tok 2 dobar i za izgradnju Turskog toka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je nemačka kancelarka Angela Merkel, na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, istakla da je neophodno da gasovod Severni tok 2 postoji, što je, oceno je Vučić, važno za Turski tok a time i za Srbiju.

"Ne verujem da će moći da primene dvostruke standarde", rekao je Vučić u Minhenu, na pitanje novinara da li će se realizovati Turski tok, preko kojeg bi se snabdevala i Srbija.

Prema njegovim rečima, Merkel je u svom nastupu definisala nemačku ali i evropsku politiku, a pri tome je bilo veoma oštra prema Rusiji ali delom i Americi, za šta je dobila "ovacije".

Ona je kritikovala Rusiju zbog Ukrajine, ali je ukazala na neophodnost realizacije Severnog toka 2, rekao je Vučić.

Govoreći o Severnom toku 2, ona je, preneo je Vučić, podsetila da je Savezna Republika Nemačka dobavljala gas iz Rusije za vreme hladnog rata, kada su odnosi bili loši.

"Zašto ne bi to radila Nemačka danas", istakla je Merkel, naveo je Vučić. 

On je, govoreći o današnjem telefonskom razgovoru sa madjarskim premijerom Viktorom Orbanom, rekao da mu je zahvalio na čvrstom stavu da se izgradi Turski tok.

"To je dobro i za tu zemlji i za Srbiju", naglasio je Vučić.

Odnosi Srba i Hrvata moraće da budu bolji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odnosi Srba i Hrvata morati da budu bolji, jer će to biti jedini način ako i jedni drugi žele da opstanu.

Vučić je novinarima u Minhenu, gde učestvuje na Bezbednosnoj konferenciji rekao da se nakratko sastao i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem sa kojim je, kako je preneo, "u prolazu razmenio nekoliko kurtoaznih reči i poruka".

"Kao i uvek, ponavljam da, bez obzira na to šta Srbi i Hrvati mislili jedni od drugima i koliko odnosi nisu dobri... siguran sam da će u budućnosti odnosi Srba i Hrvata morati da budu bolji, jer će to biti jedini način ako žele i jedni drugi da opstanu. Suviše smo mali i jedni i drugi da bismo mogli sebi da priuštimo luksuz da se žestoko tučemo i da budemo jedni protiv drugih", rekao je Vučić.

 

 

Završen protest u Beogradu porukom Vučiću: Ti brojiš, mi odbrojavamo

Protest Jedan od pet miliona u Beogradu: Gradjani Srbije taoci Aleksandra Vučića

Tajms: Širenje NATO nije prepreka za novu balkansku krizu

Srbija na udaru lažnih vesti

Srbija prihvata evropsku regulativu u energetici, slabo je sprovodi

Vučić u kampanji, opozicija pred bojkotom

Zapadne zemlje za povlačenje Unmika, Rusija i Kina protiv

Opozicija objavila predlog "Sporazuma sa narodom"

Srbija postala članica obrazovnog programa EU Erasmus+

Šta je u Srbiji ostalo od demokratije?

Fridom haus: Srbija pala iz grupe slobodnih zemalja u grupu delimično slobodnih

Strah od islama na Balkanu?

Ruf: Čestitam Srbiji na ostvarenom napretku

EZ postavila uslove za gradnju magistralnog gasovoda u Srbiji/ Višegradska grupa protiv dvostrukih aršina EU prema Južnom i Severnom toku

Brisel Beogradu i Prištini: Ako želite rešenje, sada je trenutak

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button