glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

haradinaj999 migranti000 pristina-1
radnici bebe srbija migranti1111 reprezentacija Zvezda-Helsinki mandic6666

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Pozvaćemo OEBS da proveri izborne uslove     

izvor: agencije  foto:                                                                            25.07.2019.

av2222222

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će premijerka Ana Brnabić uskoro pozvati Kancelariju za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a da dođe u Srbiju i proveri izborne uslove.

Mi ćemo da pozovemo ODIHR, koji se bavi izborima, da dođu, pa neka se pet, šest meseci pre izbora bave proverom kako navodno mrtvi glasaju, živi ne glasaju. Neka provere birački spisak da kažu da li mi nešto petljamo i krademo”, istakao je Vučić u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

Uveren je, međutim, da će i posle toga neki biti nezadovoljni, pa će reći kako im se ne sviđaju pravila međunarodne zajednice, sve ono što je svet prihvatio kao principe. Vučić je rekao da će njegova stranka na izborima predstaviti šta je urađeno, koje je korake od sedam milja pravila Srbija, a da će svaku volju naroda prihvatiti i priznati.

Kažete da je 42 odsto Zelenskog u Ukrajini velika pobeda, a ovde će da bude 50 odsto, a oni neće imati ni 13 odsto, koliko su imale proruske partije”, uveren je on.

U Srbiji će uprkos napornoj i teškoj jeseni, koja nas čeka zbog mnogo problema oko KiM, biti nastavljen ekonomski boljitak pošto se zahuktao ekonomski rast Srbije, uveren je predsednik Vučić. On ističe da je MMF potvrdio da će ove godine Srbija imati privredni rast od 3,5 odsto, iako se nada da bi taj rast mogao da bude i veći.

Najavio je da će uskoro početi da se gradi Moravski koridor, što će podstaći rast građevinarstva, da će se graditi i autoput Ruma – Šabac, zatim Beograd – Zrenjanin, da se završava istočni krak Koridora 10, kao i autoput Kragujevac – Batočina.

Aleksandar Vučić, koji danas u Smederevu prisustvuje ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju novog postrojenja Aglomeracije kompanije HBIS Group Srbija, još jednom se zahvalio Kini i njenom predsedniku na spasavanju Železare.„Hvala Kinezima, našoj braći. Oni prate šta mi ovde govorimo i želim da prenesu pozdrave predsedniku Si Đinpingu. Da mu kažu da ga čekam ovde ili krajem godine ili početkom sledeće”h, rekao je on.

Vučić je naveo i da je Železara naša najznačajnija fabrika, koja je „prešla”h Fijat, i donosi Srbiji na stotine miliona evra prihoda godišnje.

Uskoro prelazimo magičnih 500 evra prosečnu platu, za koji mesec. I, onda možemo da kažemo da smo nešto napravili”h, istakao je Vučić. „I, onda ću da pustim moje kolege iz opozicije, koje su mi u skupštini govorile da će, kada plata bude 500 evra, pozvati sve da glasaju za SNS. Pa ću to da stavim u spot za izbore, da i oni pozivaju narod da glasaju za SNS”h, rekao je Vučić.

Jasno je da lidere opozicije niko ne prati i ne prisluškuje, rekao je predsednik Srbije i istakao da se ta „teorija”h pojavila kako bi se „prepokrio”h slučaj uhođenja bratanice Siniše Malog i njene majke, u okviru navodnog istraživačkog projekta portala Krik. Taj slučaj se sada istražuje, kaže, jer su iz opozicije počeli da govore da to ima veze sa nameštenim stvarima, i da je to radio SNS.

Pošto su rekli da je umešan SNS, očekujem da nadležni organi obaveste javnost. Ako neko misli da će se sakriti ako ima prebivalište u nekom drugom delu bivše Jugoslavije – neće se sakriti”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić govorio je i o Ramušu Haradinaju i istakao da od njegovog pojavljivanja pred Specijalnim sudom u Hagu ne očekuje ništa, osim farse i predstave.

Ne očekujem ništa, samo jednu farsu i predstavu da je OVK štitila ljude od ’fsrpskog agresora’f i da su bili veoma uspešni”, kazao je on.

Upitan da li je datum za odlazak Haradinaja u Hag baš na 20. godišnjicu nekažnjenog zločina u Starom Gracku namerno izabran, Vučić je kazao da misli da Haradinaj nije povezan samo sa tim zločinom, već i sa mnogim drugim.

Očekujem da će Haradinaj, kada se vrati, nastaviti da se bavi rušenjem vlasti u Srbiji”, primetio je Vučić.antrfile

Očekivanja od Džonsona

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da od novoizabranog britanskog premijera Borisa Džonsona očekuje dobar kontakt, odnosno da bude voljan da čuje šta „mali” imaju da kažu.

Nadam se da sada kada je postao glavni na Ostrvu da je ostao isti i da će razgovarati sa nama malima, kad god mi smatramo da je to važno i potrebno, a ja to ne tražim često”, rekao je Vučić.

Kaže da mu je Džonson dobar poznanik.

Najavio je i da će u oktobru ići na krunisanje japanskog cara, što će biti još jedna prilika da se sretne sa japanskim premijerom Šinzom Abeom i rekao da će u četvrtak ili petak u Beograd doći komesar EU za proširenje Johanes Han.

 

 

Novi mehanizam solidarnosti za raspodelu migranata prihvata 14 zemalja

Na jugu i istoku Srbije sve manje beba, najniža stopa prirodnog priraštaja u Zaječarskom okrugu

Vučić: Ostavka Haradinaja politički trik, Srbija mora da reaguje smireno i odmereno

Mijačić: Nastavak dijaloga posle formiranja nove kosovske vlade, posle leta ukidanje taksi

Dačić: SAD znaju da problem nije u Beogradu nego u Prištini/Riker za vraćanje dijalogu o Kosovu - SAD spremne da se uključe

Situacija u bivšoj Jugoslaviji pogoršana zbog negiranja zločina i slavljenja počinilaca

MMF upozorava: Srbija bi mogla da ostane bez petine radnika u narednih 30 godina

Mladi nezadovoljni, ali slabo zainteresovani za politiku

U Srbiji po dva posla radi skoro 200.000 ljudi

Fon der Lajen kaže da je Zapadni Balkan važan za EU

Posle posete Makrona: Igra li Pariz na podelu Kosova?

Vučić: Nastavak razgovora iz Berlina u septembru

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button