glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

1od5 66 bregzit Sarajevo666
agrokor666 mladi eu5 strucnjaci 222 tara simic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

VOA: Vlada Srbije angažovala firmu da lobira u vezi sa Kosovom     

izvor: agencije  foto:                                                                            02.04.2019.

vlada_ 

Vlada Srbije angažovala je firmu "Kliri Gotlib Stin i Hamilton LLP" (Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP) da lobira za nju u Vašingtonu, prenosi jutros Glas Amerike.

Kako se navodi u dokumentu podnetom američkom Sekretarijatu za pravosudje, 27. marta 2019, ta firma lobiraće za Srbiju "kod svih američkih zaintersovanih strana (uključujući i zvaničnike američke vlade) u vezi sa odredjenim pitanjima regionalne saradnje koje obuhvataju stranog klijenta (Srbiju) i Kosovo".

U dokumentu koji je podnet Sekretarijatu za pravosudje, nalazi se i ugovor izmedju firme "Kliri Gotlib Stin i Hamilton LLP" i Kancelarije državnog pravobranioca Srbije, upućen 20. marta 2019. godine na adresu Olivere Stanimirović, koja se navodi i kao zvaničnica Vlade Srbije, koja će biti primarni kontakt sa lobističkom firmom.

U ugovoru, ispod kojeg se nalaze imena partnera firme Til Miler-Ibolda i Fransoa-Šarla Laprevotea, koji se nalaze u kancelariji firme u Briselu, navodi se da će, pored njih dvojice, tim koji će raditi za Srbiju, činiti još i Klaudija Arinaker iz kancelarije u Parizu.

U jednom delu ugovora, Miler-Ibold i Laprevote podsećaju da njihova firma od 22. novembra 2013. zastupa Srbiju, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Makedonijom, Slovenijom i Crnom Gorom (zemlje naslednice bivše Jugoslavije) i Narodnu banku Srbije, u vezi sa likvidacijom njujorških filijala Beogradske banke A.D. i Jugobanke A.D.

U podnesku se ne navodi koliko će Vlada Srbije plaćati usluge firme, ali prema podacima dostupnim na zvaničnoj stranici Senata SAD, na kojoj lobističke firme prijavljuju sume koje naplaćuju klijentima, "Kliri Goitlib Stin i Hamilton LLP" je od januara 2018. do danas u svojim kvartalnim izveštajima prijavljivao sume od 20.000 do 340.000 dolara.

Na internet prezentaciji ta advokatska kancelarija predstavljena je kao pionir globalne pravne profesije.

Kompanija koja postoji 73 godine navodi da zapošljava 1.300 advokata, koji za nju rade u više od 50 država sveta, u sferama pravne, poslovne, socijalne i kulturne perspektive.

Kako je navedeno na njenom sajtu, glavni klijenti su: korporacije, finansijske institucije, vlade, lokalni biznisi, ali i pojedinci. Neki od njih su: Airbus, American Express, Bank of America, BNP Paribas, Bosch, The Coca-Cola, KKR, ali i dve države Grčka i Argentina.

Kao bivše neimenovane klijente, izmedju ostalih, navode jedanaest bivših federalnih tužilaca, dva bivša savetnika Federalne korporacije za osiguranje depozita, bivšeg zamenika generalnog direktora Evropske komisije za konkurenciju i nekoliko bivših članova pravne službe Evropske komisije.

 

 

Vučić: Dodjite u što većem broju na miting u Beogradu 19. aprila

Većina građana veruje da je Kosovo izgubljeno

Protest Jedan od pet miliona: Oteraćemo ga mirno 13. aprila, Sledeće nedelje šetnja do Pinka

NALED: Većina privrednika smatra da su uslovi poslovanja loši

Zapadni Balkan izlazi iz fokusa zbog Bregzita

Izbori u junu ili idućeg proleća

„Folksvagen” još vaga, Srbija favorit

Glavni odbor SDS jednoglasno za integraciju sa DS i Zajedno za Srbiju

Protest u Beogradu, ispred RTS-a 'Dnevnik slobodne Srbije'

Dvadeset godina od NATO bombardovanja

Srbija treća u svetu po naoružanosti civila

Skroman rast zaposlenosti u zemljama Zapadnog Balkana

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button