glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

bombardovanje nestali 1od5 111
migranti99 oruzje1 vrabac botovi srbija22222 nemacka-srbija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Glavni odbor SDS jednoglasno za integraciju sa DS i Zajedno za Srbiju     

izvor: agencije  foto:                                                                            24.03.2019.

boris3 

Glavni odbor Socijaldemokratske stranke(SDS) danas je jednoglasno doneo odluku o procesu integracije te stranke sa Demokratskom strankom (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZS).

Glavni odbor je, takodje, današnjom odlukom ovlastio Predsedništvo SDS da nastavi pregovore sa DS i ZZS o organizovanju skupštine na kojoj bi se ove tri stranke ujedinile u novu organizaciju, saopštila je SDS.

"U okolnostima borbe protiv Vučićevog režima i njegove stranačke megastrukture u opoziciji je neophodno formiranje snažne stranačke infrastrukture sa jasno definisanom politikom i udruživanje stranaka koje dele istu vrednosnu i političku orijentaciju", izjavio je predsednik SDS Boris Tadić, prenela je ta stranka.

Tadić je rekao i da "gradjanski protesti predstavljaju najširi blok koji okuplja gradjane svih političkih orijentacija, dok je Savez za Srbiju uži politički entitet koji okuplja političke stranke različitih orijentacija".

"Smatramo da je pored toga neophodno i formiranje nove političke organizacije koja bi udružila najveće stranačke infrastrukture u opoziciji i bila stožer gradjanskih proevropskih opozicionih stranaka", rekao je Tadić.

On je istakao da je nova organizacija "odgovor na kritike da je aktuelna opoziciona borba u širim političkim savezima isuviše politički difuzna i usmerena samo na rušenje režima, ali je istovremeno i ojačavanje postojećih saveza u okviru kojih nastavljamo zajedničku borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju".

"Borba za demokratiju i izborne uslove podrazumeva zajedničku borbu svih istinskih opozicionih stranaka, bez obzira na politički predznak. Medjutim, nova organizacija koju osnivamo daje odgovor i za 'dan posle' i nudi jasnu politiku", izjavio je Tadić.

On je naglasio da je ideja ujedinjenja stranaka nastalih iz DS-a pretpostavka izgradnje demokratije u Srbiji i ostvarivanja strateškog cilja punopravnog članstva u EU.

 

 

Protest u Beogradu, ispred RTS-a 'Dnevnik slobodne Srbije'

Dvadeset godina od NATO bombardovanja

Srbija treća u svetu po naoružanosti civila

Skroman rast zaposlenosti u zemljama Zapadnog Balkana

Djilas: Žandarmerija će postojati, ali bez onih koji tuku sopstveni narod dok mirno protestuje

Vlast i opozicija u Srbiji jedinstveni: Nema dijaloga

Protesti u Beogradu: Poen za opoziciju ili Vučića?

Brnabić: Ko su oni da bilo kome daju rokove

Srbija će štititi svoj narod na Kosovu,  Nećemo dozvoliti nasilje, oni koji krše zakon će odgovarati

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button