glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

pristina77 Djindjic licna karta
izbeglice3 sutanovac1 branko-tito izbori8 lordan novak2222222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Tadić: Predlažem formiranje velike demokratske unije         

izvor: agencije  foto:                                                                                       12.03.2018.

boris3 

Predsednik SDS Boris Tadić je kazao da treba da se formira velika demokratska unija koju bi činile liste koje su bile oko Demokratske stranke i Dragana Đilasa na beogradskim izborima kao i one liste koje dele istu političku viziju, jer je to, kako je ocenio, jedini način da se suprotstavi "političkom čudovištu" koje je formirao Aleksandar Vučić.

Tadić je na konferenciji za medije rekao da te stranke i novi i mladi lideri treba da sednu za pregovarački sto i da pronađu rešenje za formiranje jedne političke organizacije koja može da se suprotstavi "pošasti Vučićeve vlasti".

"Šta je bilo, bilo je, a šta činiti u budućnosti. Predlažem da se napravi selekcija i novih mladih lidera i novih ideja i politika koje bismo kandidovali pred građanima u budućnosti i smatram da je to jedini odgovor na situaciju sa kojoj se mi suočavamo u ovom trenutku", rekao je Tadić.

On je kazao da bi cilj te organizacije bilo formiranje normalne, demokratske i razvojne Srbije.

"Prošle su godine od ubistva Zorana Đinđića i meseci od ubistva Olivera Ivanovića, da se u najskorije vreme ne bismo našli u takvoj situaciji ovo što predlažem smatram da je jedini način, u suprotnom mi ćemo se sve više navikavati na zlo i na to da su mafijaška ubistva deo svakodnevice", ocenio je Tadić. Upitan da li to znači ponovo formiranje DOS-a, Tadić je kazao da ne zamišlja to tako već se treba vratiti ideji velike demokratske stranke sa novim idejama.

"Svako od nas je činio grešku i nekoliko velikih prilika je propušteno i moj predlog je da ovog puta ne propustimo šansu, a to je da se napravi politička unija koja će objediniti sve ljudske potencijale, a ja sam spreman da sa svima razgovaram", izjavio je on.

Tadić je ocenio da je moguće da se ponovo podigne energija, tako što će "iskustvo pobeda" ugraditi u novu organizaciju i nadograditi je novim idejama i ljudima.

 

 

Šutanovac: Podnosim ostavku ali ostajem u DS-u

Petnaest godina od ubistva Zorana Đinđića

Balkan – žrtva gasnog rata Rusije i Ukrajine

Novosti: SAD pripremile "kosovski paket" u četiri tačke

Zagonetke biračkih spiskova u Srbiji

DW: 14 domaćih zadataka za Zapadni Balkan

Transparentnost: Izborne liste za reklamu potrošile 2,3 miliona evra

27 godina od devetomartovskih demonstracija

Digitalizacija je prioritet

Vučić se sastao sa Johanisom

Halal najbrže rastuća industrija u svetu

Balša Božović podneo ostavku/Dačić: Radiće metla po partiji/Rukovodstvo DJB podnelo ostavke

Ima li još Srbija opoziciju?/Kako oporaviti opoziciju u Srbiji

Konačni rezultati izbora: 64 mandata za SNS, lista oko Đilasa 26, Šapiću 12 , socijalistima osam mandata

Srbija ulaže napore da pronađe trajna rešenja za izbeglice

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button