glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Kuca brisel 5 gasovod
Djindjic sutanovac1 branko-tito sobajic11 lordan novak2222222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Do drugog kruga u više kolona

izvor: evn     foto:  vn                                                                                    12.03.2018

izbori8

Prihvatanje bivšeg nezavisnog poslanika i ekonomiste Mladena Bojanića da bude kandidat na predsedničkim izborima 15. januara ispred dela opozicije (DF, Demokrate, URA i SNP) nije ujedinilo ostatak opozicionog bloka koji je već na crtu najavio svoje favorite - Draginju Vuksanović (SDP), Gorana Danilovića (Ujedinjena Crna Gora) i Marka Milačića (Prava Crna Gora). Uz nestranačke ličnosti Đorđija Blažića, privrednika Vasilija Miličkovića, naučnog radnika Dragana Hajdukovića, tu je i Hazbija Kalač, lider Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori. Da bi kandidatura bila validna potrebno je sakupiti 7.993 glasa koje će "overiti" Državna izborna komisija. Izbori su zakazani za 15. april, dok je prijava kandidata otvorena do 26. marta. Demokratska partija socijalista najavila je da će tokom ove sedmice saopštiti ime svog kandidata, koji će, kako veruju, pomrsiti račune protivnicima već u prvom krugu.

Mladen Bojanić je nakon prihvatanja kandidature saopštio da će građani Crne Gore biti u prilici da se tokom kampanje upoznaju sa svim relevantnim detaljima koji su im potrebni za donošenje ispravne odluke. On je obećao kampanju primerenu ekonomskim uslovima u kojima se nalazi Crna Gora.

- Kampanja sa verom u uspeh, jasnih i nedvosmislenih poruka, lišena isprazne politikantske retorike, zasnovana na čvrstim i umerenim rečima garantuje pobedu, bez obzira na svima znane prepreke koje očekujem - poručio je Bojanić. - Izbor je pred građanima, zauzdati vlast i zaustaviti autokratiju ili sebe i svoje najbliže prepustiti na milost i nemilost nezajažljive vladajuće klike. Verujem da su svi slobodni građani duboko svesni trenutka u kojem se nalazi Crna Gora i sa neskrivenim optimizmom očekujem njihovu podršku.

Lider Ujedinjene Crne Gore i predsednički kandidat Goran Danilović smatra da je nuđenje zajedničkog kandidata opozicije zakasnilo, ocenjući da to nije želja da se pobedi nego da se ima kandidat koji bi mogao i morao biti kriv ako ne bude pobede na izborima. On je pozvao lidere opozicije koji su stali iza kandidature Bojanića da potpisom garanatuju da će podneti ostavke ukoliko zajednički kandidat opozicije ne pobedi 15. aprila.

- Ako ne potpišu dokument, verujem da iskreno ne stoje iza kandidature Bojanića. Spreman sam da do sednice Glavnog odbora potpišem da ću kao lider UCG podneti ostavku ako Mladen Bojanić izgubi predsedničku trku. Ali to tražim da urade i ostali lideri - kazao je Danilović. - Ako to ne učine, imam molbu za njih - nemojte da me više zovete, nemojte da tražite da povučem kandidaturu. Braniću interes Ujedinjene Crne Gore i svakog čoveka koji veruje da sam dobar kandidat.

Ostalo je da se odrede u SDP koja je već kandidovala funkcionerku Draginju Vuksanović. Lider te partije Ranko Krivokapić najavio je još ranije da ukoliko opozicija dobije zajedničkog kandidata da će SDP povući svog. Pitanje je da li će to sada učiniti, jer Vuksanovićeva takođe nema nameru da istakne "belu zastavu".

NISAM PROTIV VLASTI

Nemam posebnih aspiracija u ovoj kampanji da se bavim bilo kime. Baviću se ključnim pitanjima i potrebama promena u Crnoj Gori. Ali, ne zalažem se za promenu vlasti, jer promena vlasti znači da jedni sjašu, što bi lepo rekao naš narod, a drugi isti takvi uzjašu. Smatram da to apsolutno nije potrebno i celishodno, ali se zato zalažem za promenu društvenih vrednosti - poručio je Đorđije Blažić.

NE POVLAČI SE

Marko Milačić (Prava Crna Gora) nema nameru da se povuče iz predsedničke trke. - Dok su se drugi političari prethodnih meseci svađali, podvaljivali jedni drugima, igrali gluvih telefona preko medija, odlučili smo da hrabro uzmemo stvar u svoje ruke. I sada mi, mladi, željni rada i promena, i mnogi takvi u celoj Crnoj Gori, dakle, mi treba da se povlačimo - kazao je Milačić.

novosti.rs

 

Dugo putovanje u Evropu

Politika kao unosan biznis

Dačić u Podgorici: Najbliži jedni drugima

Crnogorska bura o amnestiji

Dijalog o političkog krizi moguć

Brisel nikad oštriji prema Podgorici

Još jedan povratak Đukanovića?

Muk zvanične Podgorice

Nikada gore između Crne Gore i Rusije

'Evropska politika na Balkanu dobila konkurenciju'

Dijalog vlasti i opozicije hitan, ali neizvjestan

'Dobre usluge' EU i SAD za rješenje političke krize

Pokreće li EU rješavanje crnogorske krize?

Dokle je Kosovo?

Male tajne crnogorske 'Srpske kuće'

Vraća li se Demokratski front u parlament?

Bjegunci od crnogorske pravde na 'liječenju u Srbiji'

Zašto se ponovo otvara srpsko pitanje u Crnoj Gori?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button