glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Kuca brisel 5 gasovod
Djindjic epidemija testiranje sobajic11 Rudiger-Zuksland novak2222222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Šutanovac: Podnosim ostavku ali ostajem u DS-u         

izvor: agencije  foto:                                                                                       11.03.2018.

sutanovac1 

Dosadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog lošeg izbornog rezultata u Beogradu, ali ostaje u DS-u.

Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS-a kazao da ta odluka nije rezultat pritiska već da se oseća odgovornim za rezultat DS-a na beogradskim izborima.

"Znate da je bilo više stotina novinskih naslova i izmišljenih afera protiv mene i moje porodice. Nisam se tada predavao, neću ni sad. Naša misija nije okončana, naša vizija nije dostignuta", kazao je Šutanovac.

Po njegovim rečima, DS je na proteklim izborima u Beogradu imala "22 protivnika a Srpska napredna stranka, samo dva".
"Nije tajna da je SNS izabrao svoje protivnike na izborima. Neki misle da smo mi zaobidjeni zbog nekog dogovora, istina je da smo zaobidjeni da nam se ne bi davalo na značaju", rekao je Šutanovac.

Po njegovoj oceni, lista koalicije oko DS-a na beogradskim izborima bila je najbolja koju je ta stranka kandidovala u poslednje vreme, ali je problem u tome što, kako je naveo, nisu uspeli da je promovišu.

"Na ovim izborima se videlo da samo slab DS garantuje ostanak SNS na vlasti. Nema predaje, okrećemo novi list i pozivam vas da ne mislite šta DS može da učini za vas, već šta vi možete da uradite za stranku, jer je Srbiji potrebna jača Demokratska stranka i na tome moramo da radimo", rekao je Šutanovac.

On je ocenio da je najveća greška koju je napravio kao predsednik stranke to što je sebi dozvolio da "poklekne" u momentu kada je Politički savet DS-a predložio promene Ustava Srbije u oblasti pravosudja.

"Dobio sam tada udarac spolja a nisam osetio da imam podršku rukovodstva stranke. Tada smo izgubili šansu da se bavimo ozbiljnom politikom", ocenio je Šutanovac.

On je kazao da će ostati veran Demokratskoj stranci u kojoj je proveo 21 godinu.

"Ovo je moja kuća. Nameravam da i dalje pomažem i da dam maksimalni doprinos jer nam treba svaki demokrata. I pored posrtanja, mislim da smo najbolja stranka u Srbiji", rekao je Šutanovac.

On je dodao da je "mnogo uradjeno" za 16 meseci koliko je bio na čelu stranke, da je vraćeno više od 80 miliona dinara, a da je dug stranke smanjen za 15 miliona dinara.

"Ovu kampanju završavamo bez duga bilo kome. Zbog reputacije koju smo stekli u proteklom periodu da ostajemo dužni, nijedna od pet agencija sa kojima smo kontaktirali nije htela da radi kampanju za nas", kazao je dosadašnji predsednik Demokratske stranke.

Šutanovac je pozvao "onog" ko je, kako je rekao, procenio da u kampanji treba da pusti finansijski izveštaj stranke za period od 2012. do 2017. godine da pred članovima Glavnog odbora kaže zašto je to uradio.

Sednica Glavnog odbora DS nastavljena je bez prisustva javnosti. Članovi će u toku dana raspravljati o ostavci Šutanovca.

Prethodno je Balša Božović zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS-a. Božović je bio i šef izbornog štaba DS-a na beogradskim izborima.

U medjuvremenu je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a Beograd izabran Dragoslav Šumarac koji će voditi beogradske demokrate do izbora novog predsednika odbora.

DS je na izborima za odbornike Skupštine grada u nedelju, 4. marta dobila 2,25 odsto glasova i ostala ispod cenzusa.

 

 

Petnaest godina od ubistva Zorana Đinđića

Balkan – žrtva gasnog rata Rusije i Ukrajine

Novosti: SAD pripremile "kosovski paket" u četiri tačke

Zagonetke biračkih spiskova u Srbiji

DW: 14 domaćih zadataka za Zapadni Balkan

Transparentnost: Izborne liste za reklamu potrošile 2,3 miliona evra

27 godina od devetomartovskih demonstracija

Digitalizacija je prioritet

Vučić se sastao sa Johanisom

Halal najbrže rastuća industrija u svetu

Balša Božović podneo ostavku/Dačić: Radiće metla po partiji/Rukovodstvo DJB podnelo ostavke

Ima li još Srbija opoziciju?/Kako oporaviti opoziciju u Srbiji

Konačni rezultati izbora: 64 mandata za SNS, lista oko Đilasa 26, Šapiću 12 , socijalistima osam mandata

Srbija ulaže napore da pronađe trajna rešenja za izbeglice

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button