glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

bg skupstina vucic-angela skupstina naroda
granica1 novac nis dijaspora bezbednost na internetu leskovac festival srbija-belgija2

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Priznanje za "Kustendorf" : „Kustendorf“ među 25 svetskih festivala koji su najviše „kul“

izvor: agencije        foto:                                                                        26.09.2017

kustendorf11

 

Ovo je drugi put da se „Kustendorf“ nalazi među najboljim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici scenaristi, reditelji, producenti, kritičari, itd.

Festivali na našoj listi Coolest Film Festival In the World 2017, dolaze u svim oblicima i veličinama, ali svi imaju jednu zajedniccku tačku - imaju ono nešto izuzetno zbog čega posetioci ne žele da odu“, obrazložio je svoju odluku Moviemaker.

Postal ističe da „na 'Kustendorfu' vreme staje“: „Totalno vas opčinjavaju neverovatni međunarodni filmovi, stalne žurke i druženja sa ljudima, kao i fenomenalne priče filmskih majstora. Srpski autor i dvostruki dobitnik Zlatne palme Emir Kusturica predsedava zabavom, dovodeći uzore kao što su Džoni Dep, Alfonso Kuaron i Andrej Končalovski za retrospektive i otvorene panel-diskusije“.

Filmski i muzički festival „Kustendorf“, koji je osnovao proslavljeni reditelj Emir Kusturica, održava se svake godine u januaru na Mećavniku, a ove godine obeležio je 10 godina postojanja.

Osim velikog broja istaknutih autora i studenata iz celog sveta, „Kustendorfu“ prisustvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva među kojima su najistaknutiji filmski i turistički magazini kao što su Cineaste, Cineurope, Moviemaker, Lonely Planet, Variety.

Osim „Kustendorfa“, na Mećavniku se održava i letnji festival klasične ruske muzike „Boljšoj“ koji je u julu održan peti put, a prošle godine uspešno je startovao i „Jesenji pozorišni festival“. Svi festivali imaju za cilj prožimanje energije i iskustva proslavljenih i mladih umetnika.

kul festival

 

 

"Žika Pavlović" mladoj Hani Jušić

Počinje 51. BITEF: Uz televizor 24 sata

Zelenović: Osvojili smo evropsko prvenstvo u filmskim festivalima

Žika Pavlović za Kustu

Darko Bajić: Evropa ima i od nas šta da uči

Svetske zvezde u programu Beogradskog džez festivala

Kineski kulturni centar u Beogradu – prvi na Balkanu

Počeo 84. Vukov sabor: Slava velikanu i učitelju Stefanu

Preminuo Ljubiša Samardžić

„Evropski Oskar”: Spotiče nas 7.200 evra godišnje

Počela javna rasprava o Strategiji razvoja kulture

Herojska generacija u filmu "Zaspanka za vojnike"

Glogovcu gran pri "Naisa"

Filmski centar: Optužuju nas bez pokrića

Samo tri domaća filma prijavljena za nagradu Oskar 2017

Bjelogrlić: Nije sjajno kada imate bolju prošlost nego sadašnjost

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button