glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

bg-pr 1od5 000 david1
Djindjic vw ndh-vatikan batez srpski filmovi prijovic22

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Počinje 20. „Gitar art“, prvi nastupa Visente Amigo 

izvor: agencije  foto:                                                                                                     12.03.2019.

amigo

Tokom šest dana „Gitar arta“g biće održano devet velikih koncerata, a Beograd će posetiti više od 120 najistaknutijih imena gitarskog sveta iz 35 zemalja sveta. Prvi put ove godine, čak pet festivalskih večeri održaće se u velikoj sali Kombank dvorane.

Visente Amigo je svetski poznati umetnik koji je između ostalog sa Stingom je snimio Send Your Love, a radio je i sa Kitom Ričardsom, Dilanom i drugima.

Osvojio je nagradu Gremi za najbolji flamenko album 2001. godine i iste godine bio proglašen za najboljeg svetskog flamenko gitaristu.

Nakon dva rasprodata koncerta u Centru „Sava“ 2006. i 2008. godine, najpoznatiji džipsi džez sving sastav „Rosenberg trio“ iz Holandije nastupiće i na jubilarnom 20. izdanju „Gitar arta“.

Trio „Rosenberg“ već više od 25 godina predstavlja „suštinu“ džipsi džez sving muzike.

Stokelo Rosenberg važi za jednog od najboljih gitarista, sa svojom besprekornom tehnikom i virtuoznošću, koju kombinuje sa posebnim emocijama tokom sviranja. Mnogi danas tvrde da je dostigao i svog uzora, legendarnog Đanga Rajnharta.

Prvi put beogradskoj publici će se predstaviti i kraljica fado muzike nove generacije Karminjo.

Beogradski koncert biće presek njene desetogodišnje karijere i mnogobrojnih hitova sa pet studiskih albuma.

Karminjo nosi u sebi jezik nekoliko vekova, ali istovremeno je savremena i uvek zagledana u budućnost.

Nakon velikog uspeha postignutog albumom Karminjo peva Toma Žobima, krunisana je titulom najvećeg izvođača u istoriji muzike ove zemlje, a dodeljena joj je i nagrada Zlatni globus za najboljeg izvođača.  Duo slavnih gitarista Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na koncertu u okviru jubilarnog „Gitar arta“ premijerno će predstaviti dugo iščekivan projekat Kruševo 2, kao nastavak jednog od najboljih gitarskih projekata ovog prostora.

Svečano zatvaranje festivala 17. marta rezervisano je za veliki koncert Veče Hoakina Rodriga - Tri najpopularnija koncerta za gitaru i orkestar u okviru kojih će nastupiti solisti Vojin Kocić, Ema Kapor, Sabrina Vlaškalić, Aleksander Svete, Maroje Brčić, Zoran Krajišnik i Nemanja Ostojić.

Repertoar ovogodišnjeg „Gitar arta“ čine i 20 najvećih imena klasične gitare, koji će nastupati druge, treće i četvrte večeri festivala na koncertima od 18 časova.  Publici će se predstaviti brazilski virtuoz Jamandu Kosta, „Bratislava gitar kvartet“ i Kosta Kociolis iz Grčke, Duo Abreu iz Švedske, Bendžamin Verderi iz SAD, Jeseok Bang iz Koreje, Marko Tamajo iz Austrije i Anabela Montesinos iz Španije, Artyom Dervoed iz Rusije, Đampaolo Bandini iz Italije, Rafaela Smits iz Belgije, te Tomas Miler Pering iz Nemačke i mnogi drugi.

"Kings of String the Younger"

Nova festivalska produkcija i projekat "Kings of String the Younger" ovog puta okuplja mlade talente i velike virtuoze.

Prvi zajednički nastup tri potpuno različita umetnika koje spaja ogromna posvećenost gitari i spremnost da grade zajednički zvuk imaće prilike da vidi i da čuje beogradska publika.

"Kings of String the Younger" čine Mozes Rosenberg iz čuvene Rosenberg porodice sa svojim „džez manouće“ stilom, Jorgos Jorgopulos grčki virtuoz na buzukiju i svestrani fingerstajl srpski gitarista Bojan Ivanovski.

 

 

Miroljub Lešo - skromni kralj glume

Kome trebaju lažni srpski filmovi?

Stoti film Lordana Zafranovića

Nacionalne penzije još čekaju zakon

FEST: Tri filma u trci za nagrade

Narodna biblioteka Srbije obeležila 187. rođendan

Počinje 47. Fest

"Šavovi" najbolji evropski film!

Radovanović: I dalje živimo agoniju kraja komunizma

Svetozar Cvetković: Loše vesti su džoker za novine

Oproštaj od Dušana Makavejeva: Poslednje zbogom i od Kopole

Nova scena na Dorćolu

Preminuo Draško Ređep

Toholj: „DOK#1“ je festival po meri gledaoca

Povratak 166. lista Miroslavljevog jevanđelja u Srbiju

Umro reditelj Dušan Makavejev

Srbija – važna adresa u imeniku filmskih producenata

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button