glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

Lokalni-izbori-KiM izbori8888 pasosi
todoric22 izbori888 muzej sajam-knjiga1 srbija-basket zvezda-barsa

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Pobeda Srpske liste u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu

izvor: agencije   foto:                                                                         23.10.2017

srpska lista444

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Djurić ocenio je da je pobeda Srpske liste velika pobeda za srpski narod, da je to pobeda za Srbiju, za jedinstvo i opstanak Srba na tom području.  

On je naveo da sada ujedinjeni oko jedinstvene, zajedničke srpske, ne stranačke, nego srpske nacionalne državne politike, Srbi na Kosovu i Metohiji imaju snagu da se za svoje interese bore i pred prištinskim institucijama i pred medjunarodnom zajednicom. 

“Ova pobeda je i velika odgovornost za sve ljude koji su dobili narodno poverenje i poverenje države. Više nego ikada ćemo i kontrolisati i pomagati da stvari ovde budu onakve kakve zaista treba da budu”, istakao je Djurić.  

On je naglasio da se nikada neće odustati od toga da se Kosovo i Metohija smatraju srcem Srbije.  

“Država Srbija biće čvršće nego ikada uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Kako država Srbija bude medjunarodno, politički i ekonomski jačala, tako će jačati i naša pozicija ovde”, rekao je Djurić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić nakon proglašenja pobede zahvalio je gradjanima i istakao da je Srpska lista jasan pokazatelj koliko narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi, veruje Vladi Srbije i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. 

"Ovo je pokazatelj koliko narod na Kosovu i Metohiji ceni rad, zalaganje naše države za naš opstanak i bolji život na Kosovu i Metohiji i koliko ne veruje prodavcima magle, manipulatorima i onima kojima je lični interes iznad svega", rekao je Rakić.  

Rakić, koji je i predsednik Srpske liste, naglasio je da ga posebno raduje što Srpska lista nije pobedila samo u Kosovskoj Mitrovici već u svih deset opština na Kosovu sa srpskom većinom. 

 “Srpski narod je uvek bio uz svoju državu i srpska država je bila uvek uz svoj narod, tako je bilo I tako će ostati”, istakao je Rakić. 

Predstavnici Srpske liste saopštili su na konferenciji za novinare u štabu stranke da je njihov kandidat Srdjan Popović novi gradonačelnik Gračanice.


Izborni štab Srpske liste u opštini Zvečan saopštio je da je ubedljivu pobedu za gradonačelnika te opštine odneo Vučina Janković. 

 

 

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Građani naučili lekciju

U osam opština Srbi protiv Srba

Kosovo traži albanske pasoše

Mogerini: Nova faza dijaloga u decembru/Haradinaj: Nastavak dijaloga sa Beogradom nemoguć bez Amerike/Dačić protiv uslovljavanja dijaloga prisustvom SAD

Dojče vele: Kosovo nije postalo nezavisno pravno – neće ni Katalonija

Danijelson: Za Kosovo ostaju vize ako ne bude demarkacije i borbe protiv kriminala

Zajednicu koče i lokalni izbori

Dijalog Kosova i Srbije pod lupom opozicije

Haradinaj: Vučićev predlog o unutrašnjem dijalogu je pametan

Izabrana kosovska vlada, Haradinaj premijer, Srbima tri ministarstva/Haradinaj poručio na srpskom jeziku: Albanci poštuju druge

Nemačka štampa: Nova vlada na Kosovu je prava avantura/Kurti: Kosovo je talac Srbije

Haradinaj dobio mandat za sastav vlade

Veselji predsednik Skupštine Kosova

Srpska lista pita Srbiju

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button