glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel bl9 opozicija
plenkovic88 cg-eu penzioneri1 suzana radnici teo999

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Obeležavanje Dana RS, Brnabićevoj uručen orden           

izvor: agencije  foto:                                                                                 09.01..2019.

9januar 

Dve ključne manifestacije su – svečani defile sa 1.500 učesnika i svečana akademija pod sloganom "Ponosna i vječna".

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je odlikovala zaslužne institucije i pojedince.

"Zadovoljstvo mi je što u stabilnim uslovima političkim, ali i ekonomskim, obeležavamo ovaj važan dan. Na ovaj način želimo da iskažemo poštovanje prema svojim građanima. Stabilne institucije, garant su jake Srpske. Znam i verujem u čvrstinu ovog naroda. Znam da ćemo da savladamo prepreke koje su pred nama", rekla je Cvijanovićeva.

Kaže da je zahvalna svima koji su pomogli da Srpska bude jača, bolja.

"Ovo je prilika da se zahvalimo njima na svemu što su dali za Republiku Srpsku", istakla je Cvijanovićeva.

Na osnovu odluke predsednika Srpske, odlikovanja je primilo 16 pojedinaca, institucija, organizacija i udruženja, a Cvijanovićeva dodeljuje i jedno posthumno odlikovanje.

Predsednica Srpske Željka Cvijanović odlikovala premijerku Srbije Anu Brnabić Ordenom Republike Srpske na lenti. Dejanu Bodirogi je uručen Orden časti sa zlatnim zracima. Orden zastave Srpske sa zlatnim vijencem uručen je Petru Ivancovu.

Orden Karađorđeve zvijezde Republike Srpske prvog reda dobio je Slavko Lisica. Orden časti sa srebrenim zracima uručen je Pjetru Bakariniju. Orden Njegoša drugog reda dobio je Dečji hor "Vrapčići", dok je Orden krst milosrđa dobio primarijus Slavko Maksić.

Brnabić: Odnos Srbije i RS prevazilazi formalne okvire

Ana Brnabić je poručila da je odlikovanje potvrda odgovorne politike Vlade i predsednika Srbije i stalni podsetnik na obaveze i dužnosti koje nosi bratski odnos Banjaluke i Beograda.

Dodala je da odnos Srbije i RS prevazilazi formalne okvire uobičajene bilateralne saradnje, i da u njemu postoji, u svakom smislu, nešto mnogo veće i značajnije od "diplomatskog" i administrativnog.

"Reč je o konkretnoj i stvarnoj brizi Srbije za opstanak i napredak Republike Srpske", poručila je Ana Brnabić.

Ona je pozvala da se, ne zaboravljajući prošlost, da se ne bi ponovila, da se okrene budućnosti – saradnji, miru i stabilnosti, brizi za generacije koje dolaze i obavezi da se za njih napravi drugačiji region i bolja budućnost.

Odnos Republike Srpske i Srbije baziran je na međusobnoj brizi i podršci, i ne samo na rečima već na konkretnim projektima, istakla je Brnabićeva.

"Ovo odlikovanje je podsticaj za još ozbiljniji i vredniji rad u korist našeg naroda i svih građana drugih nacionalnosti", zaključila je predsednica Vlade Srbije.

Patrijarh srpski Irinej služio je svetu arhijerejsku liturgiju povodom trećeg dana Božića posvećenog Svetom arhiđakonu i prvomučeniku Stefanu.

Njega su dočekali zvaničnici Srpske i sveštenstvo Hrama Hrista Spasitelja, koje je zatražilo da verujući narod tog kraja duhovno podrži, savetuje i okrepi.

Oni su istakli da je današnja poseta patrijarha Irineja, pogotovo u dane kada se slavi Božić, velika radost za sve u Banjaluci i Republici Srpskoj.

Čestitka Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović povodom Dana Republike Srpske.

Aleksandar Vučić je u čestitki naveo da Republika Srpska može da računa na nesebičnu podršku Srbije.

 

 

U policiji saslušana majka ubijenog Davida Dragičevića

Imidž Banjaluke: Prijestolnica kulture ili diktature?

Draško Stanivuković pušten da se brani sa slobode/MUP Srpske odbio pregovore o predaji Davora Dragičevića

Uhapšen Draško Stanivuković, Dragičević pregovara o predaji, njegova bivša supruga najavila tužbu gradu Banjaluci i Policiji RS

Supruga Dragičevića tvrdi da su ga specijalci uhapsili/ Policija tvrdi da traga za njim/Otkazani svi novogodišnji koncerti u Banjaluci, policija zabranila buduće proteste

Dodik: Za uspešnu regionalnu saradnju važni odnosi BiH i Srbije

U Banjaluci ponovljeni isti zahtevi/Davor Dragičević: Ne rušim državu, šta Vučić traži ovde

Republika Srpska je stabilna, institucije funkcionišu

Dodik: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem protest

Komšić kritikuje policiju RS zbog dešavanja u Banjaluci/Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button