glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

KIM av33333 mediji
Evropska komisija protesti8888 kustendorf1 facebook novak88888 fudbal2

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik: Za uspešnu regionalnu saradnju važni odnosi BiH i Srbije            

izvor: agencije  foto:                                                                                 30.12..2018.

mile33 

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da uspešna regionalna saradnja podrazumeva da BiH ima što bolje odnose sa Srbijom, ponovio da BiH neće prihvatiti kosovsku nezavisnost, te da će i ubuduće pratiti stav Srbije po tom pitanju.

Pomenuo je i, kako kaže, besmisleni zastoj u vezi s izborom Saveta ministara BiH, te naglasio da predsedavajući treba da bude predstavnika srpskog naroda, odnosno da je to Zoran Tegeltija.

Govoreći o upotrebi simbola, Dodik je ponovio da će Srpska dati svoje predloge, onako kako joj to pripada, te da tamo gde on boravi, ponovio je, mora biti postavljeno obeležje RS.

To što se to nekome ne sviđa, to je drugo pitanje. Vreme je da zastava bude tamo gde god se nalaze predstavnici srpskog naroda”, kazao je i dodao da će novi zakon o zastavi biti predložen čim se formira Savet ministara.

Njegovo obezbeđenje, poručio je, biće isključivo pripadnici policije Srpske „i niko drugi”.

Neće me čuvati niko u koga nemam poverenje”, rekao je Dodik, koji je prvi predsedavajući Predsedništva BiH u novom mandatu tog tela.

Dodik je govorio i rezultatima Repubike Srpske u ovoj godini i planovima za narednu, te ocenio da je u godini na izmaku zabeležen rekordan broj novozaposlenih.

Rekao je i da će sve što bude radio sa svojim saradnicima biti usmereno ka tome da se fizički spreči ulazak migranata u BiH i uspostavi efikasna kontrola granice, navodeći da to podrazumeva efikasne strukture koje će se time baviti.

Verujem u sposobnost policije RS da tu meru sprovede”, naveo je Dodik.

On je upozorio da se na proleće očekuje otvaranje nove priče o migrantskom talasu koji će, kaže, dodatno ugroziti i usložniti odnose u BiH, zbog čega je, dodao je, biti odbijen svaki program, posebno ako dolazi iz EU, za stacioniranje migranata u BiH.

Manji je problem da sprečimo njihov ulazak na granici nego da ih posle jurimo po celoj BiH i tražimo smeštajne kapacitete”, rekao je Dodik.

Ponovio je da visoki predstavnik i strane sudije iz Ustavnog suda BiH moraju da odu, jer je, tvrdi, to ključno za stabilizaciju i mir u BiH.

BiH ne može da ima elemente suverenosti ako ima strance u Ustavnom sudu i ukoliko neizabrani stranac upravlja njenim unutrašnjim i spoljnim pitanjima”, istakao je Dodik.

Istakao je da će on i Republika Srpska činiti sve da se u BiH očuvaju mir i bezbednost, uz poštovanje Ustava BiH.

Očigledna derogacija Ustava od visokih predstavnika učinila je BiH složenijom nego što je ona bila Ustavom modelirana”, konstatovao je Dodik.

Prema njegovim rečima, u okruženju i svetu još postoje međunarodne snage koje žele snažnije prisustvo i modeliranje situacije u BiH, ali je, kaže, uveren da je ta politika prošla i da se ne može vratiti.

Snažniji upliv visokog predstavnika biće odbačen kao i svaka njegova odluka koja zadire u ustavnu poziciju bilo kog faktora u BiH”, poručio je Dodik, prenosi Tanjug.

 

 

U Banjaluci ponovljeni isti zahtevi/Davor Dragičević: Ne rušim državu, šta Vučić traži ovde

Republika Srpska je stabilna, institucije funkcionišu

Dodik: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem protest

Komšić kritikuje policiju RS zbog dešavanja u Banjaluci/Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Završeni protesti povodom hapšenja Davora Dragičevića, sledeće okupljanje u sredu u 18 časova

Izetbegovićeva SDA koči formiranje Saveta ministara BiH

Dan RS pod sloganom „Ponosna i večna”

Upliće li se Hrvatska u unutrašnje stvari BiH

NATO politička raskrsnica za BiH

Izbjegli i raseljeni se protive ukidanju ministarstva u RS

Uklonjena zastava ispred Dodikovog kabineta/Dodik: Uklanjanje zastave nedopustivo i skandalozno

Zvaničnici RS: Dejton štiti srpski narod u BiH

Dodik: Zalažem se za stabilnu BiH i RS koja će biti vidljiva

Neću od Vučića tražiti dokaze o mešanju stranaca u izbore u RS, jer ničega nije ni bilo

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button