glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit888 bl9 ana11
eu3 taci5 penzioneri1 hapsenje11 Marko-Nikolic Srbija-1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

U policiji saslušana majka ubijenog Davida Dragičevića           

izvor: agencije  foto:                                                                                 04.01..2019.

suzana 

BANjALUKA –U Policijskoj upravi Banjaluka jutros je saslušana Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, pod optužbama da je počinila krivično delo „neovlašteno prisluškivanje i snimanje”.

U policiji su bili korektni. Veoma su ažurni, a nadam se da će tu ažurnost pokazati i u slučaju ubistva mog deteta”, rekla je Radanović novinarima posle saslušanja, prenosi Beta.

Njen advokat Milan Malešević rekao je da je Suzanu Radanović policiji prijavio direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan juče, a da je njoj poziv za saslušanje upućen samo nekoliko sati kasnije.

Advokat je kazao da se Suzana ne oseća krivom i da u onome za šta je terete nema elemenata krivičnog dela.

Ostavljamo Tužilaštvu da donese odluku. Ako dođe do sudskog postupka, pripremićemo detaljnu odbranu”, kazao je Malešević.

On je istakao da se ovde „očigledno ne radi o počinjenju krivičnog dela, osim možda o lažnoj prijavi krivičnog dela”.

Karanova prijava usledila je nakon što je majka ubijenog mladića na Fejsbuk stranci grupe „Pravda za Davida” postavila audio snimak na kome se čuje da patolog Željko Karan telefonom razgovara sa, po svemu sudeći, predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, jer tu osobu oslovljava sa predsedniče.

Poslušajte razgovor Karana i Dodika. Pita Karan da li može smatrati da je sad kraj... Evo ja ću ti odgovoriti - nije kraj”, navela je ona u svojoj objavi.

Razgovor Karana sa Dodikom usledio je posle dešavanja u Banjaluci 30. decembra i održanog skupa „Pravda za Davida”, kada je jedna grupa sa Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog mladića, išla ispred zgrade u kojoj živi Karan.

Željko Karan radio je obdukciju tela ubijenog Davida Dragičevića, a u svom nalazu naveo je da je u telu ubijenog mladića bila prisutna droga LSD, mada Banjaluka ne poseduje laboratoriju koja može utvrditi prisustvo teških droga u krvi ili urinu.

Naknadnom toksikološkom analizom, urađenom u Beogradu, kao i u Austriji, utvrđeno je da je Karanov nalaz netačan i da u telu mladića nije bilo LSD niti ostalih droga.

Karan je prisustvovao konferenciji za novinare MUP RS 26. marta, održanoj dva dana posle pronalaska tela mladića, što je bilo po prvi put da patolog prisustvuje konferenciji predstavnika MUP RS.

Na toj konferenciji za novinare nije bio postupajući tužilac.

Porodica ubijenog mladića smatra Karana jednim od funkcionera iz sistema vlasti RS koji su pokušali da zataškaju ubistvo njihovog sina i da ga kriminalizuju, označavajući ga narkomanom.

Od 25. decembra u policiju je privodeno oko dvadeset građana, članova grupe „Pravda za Davida”, kao i narodnih poslanika, zbog narušavanja javnog reda i mira, ugrožavanja sigurnosti, čak i namere da se izvrši „državni udar”.

Niko još ne zna gde se nalazi Davor Dragičević, koji je poslednji put viđen kod džamije Ferhadija oko 23 časa 30. decembra.

Policija je saopštila da traga za njim.

 

 

Imidž Banjaluke: Prijestolnica kulture ili diktature?

Draško Stanivuković pušten da se brani sa slobode/MUP Srpske odbio pregovore o predaji Davora Dragičevića

Uhapšen Draško Stanivuković, Dragičević pregovara o predaji, njegova bivša supruga najavila tužbu gradu Banjaluci i Policiji RS

Supruga Dragičevića tvrdi da su ga specijalci uhapsili/ Policija tvrdi da traga za njim/Otkazani svi novogodišnji koncerti u Banjaluci, policija zabranila buduće proteste

Dodik: Za uspešnu regionalnu saradnju važni odnosi BiH i Srbije

U Banjaluci ponovljeni isti zahtevi/Davor Dragičević: Ne rušim državu, šta Vučić traži ovde

Republika Srpska je stabilna, institucije funkcionišu

Dodik: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem protest

Komšić kritikuje policiju RS zbog dešavanja u Banjaluci/Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button