glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

vucic-taci migranti2 dodik888
han-zaev asterix migranti2222 FSS bjelica-2 PART-BESIK

Second Second Second Second Second Second Second Second

Najbolji evropski NBA igrači sa ogromnim ugovorima nedostupni reprezentacijama       

izvor: novosti online  foto: vn                                                                                             25.08.2018.

 jokic55

 

Šta povezuje Nikolu Jokića, Janisa Adetokumba i Danila Galinarija, košarkaše koji neće igrati za nacionalne timove u septembarskom terminu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, jedinom bez tehničkih prepreka za zvezde NBA timova? Njihove plate za narednu sezonu premašuju 20 miliona dolara.

Srpski centar zaradiće 25.467.250 dolara i drugi je najplaćeniji igrač Denvera (prvi je Pol Milsap sa 29.230.769), grčkom "monstrumu" Milvoki garantuje 24.157.304, dok će Los Anđeles Klipersi isplatiti italijanskom krilnom igraču 21.587.579 "zelembaća". Adetokumbo i Galinari su na vrhu platnog spiska svojih timova.

Logika NBA franšiza sasvim je pojednostavljena - ne žele da njihovi najbolji i najplaćeniji igrači rizikuju povrede u internacionalnim utakmicama koje će biti odigrane dve nedelje pre otvaranja pripremnih kampova za predstojeću sezonu u najbogatijoj i najjačoj ligi na svetu.

- Ništa ne može da se uradi. Moć NBA i nedostatak volje igrača su prevelike prepreke - sleže ramenima selektor Italije Romeo Saketi, koji nije poštedeo Galinarija kritika. - On mora da oseća boje nacionalnog tima, ne samo u rečima već i u delima. Nadao sam se da će biti jednostavnije izboriti se sa tim problemom za ove dve utakmice pre početka NBA sezone.

Manje zarade od onih koje će timovi isplatiti Jokiću, Adetokumbu i Galinariju povećavaju šanse da neki NBA igrači budu dostupni svojim reprezentacijama. Za Srbiju će igrati Bogdan Bogdanović (devet miliona dolara za narednu sezonu), za Hrvatsku Dario Šarić (3,3 miliona) i Bojan Bogdanović (10,5 miliona).

Ima i primera kada se više radi o nedostatku volje nego o zaštiti velikih investicija. Za Italiju neće nastupiti ni Marko Belineli, koji će sledeće sezone od San Antonija dobiti "tričavih" 6.153.846 dolara. U njegovom slučaju presudio je sportski motiv - želja da se dokaže treneru Sparsa Gregu Popoviću.

U igri su i daljinske sportske procene NBA timova kolike su šanse da se reprezentacije njihovih igrača plasiraju na Svetsko prvenstvo. Denver veruje da će Srbija i bez Jokića rezervisati mesto na turniru u Kini, Klipersi takođe smatraju da Galinari nije neophodan Italiji, dok su Filadelfija i Indijana popustljiviji prema Šariću i Bogdanoviću zbog teških okolnosti u kojima se našla Hrvatska u ovim kvalifikacijama.

BROJKE
NIKOLA JOKIĆ- 25.467.250 DOLARA
JANIS ADETOKUMBO - 24.157.304 DOLARA
DANILO GALINARI - 21.587.579 DOLARA
*Visina ugovora za narednu sezonu

novosti.rs

 

Antonić o Djordjevićevom spisku: Bogdan i Bjelica “da”, Jokić “ne”

Đorđević pozvao sve NBA igrače

Stojaković: Mi insistiramo da se igra za reprezentaciju

NBA zvezde bez granica: U SC "Žarkovo" najpoznatiji košarkaški kamp za igrače do 17 godina

Zlato koje bledi

Danilović dočekao juniore: Potvrdili primat u Evropi

Srbija ponovo šampion: Juniori pobedom protiv domaćina Letonije odbranili evropski tron

Juniori u finalu Evropskog prvenstva

Košarkaši Srbije prvi turnir u Kini završili skorom 2-1

Crvena zvezda rešila pitanje trenera ugovorom sa legendom Olimpijakosa

Nemačka serijom 13:0 šokirala Srbiju/Đorđević: Više ne vidim razlog da se kaže „NE"

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button