glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

granica zagreb9 Vucic-7
Zastava_1 Ana-Brnabic1 digitalni-radnik FFS-1 novak555 spanovic00

Second Second Second Second Second Second Second Second

Danilović dočekao juniore: Potvrdili primat u Evropi       

izvor: agencije  foto:                                                                                              07.08.2018.

 Juniori22

 

Predsednik KSS Predrag Danilović pozvao je klubove da daju veću šansu juniorskim reprezentativcima, koji su na Evropskom prvenstvu osvojili zlatnu medalju.

Juniori Srbije pobedom nad domaćinom Letonijom 99:90 u Rigi odbranili naslov šampiona Starog kontinenta. U njihovu čast je u utorak u Kući košarke organizivan i svečani prijem.

"Ovog leta smo beležili velike rezultate, zlato je osvojeno u basketu, srebro su uzele juniorke, a juniori najsjajnije odličje. Prošle godine smo takođe bili prvi u ovom uzrastu, a sada smo potvrdili primat u Evropi. Važno je da imamo kontinuitet dobrih rezultata u mlađim selekcijama. Zato cenimo rad klubova i želimo da stvaramo šampione", rekao je Danilović i dodao:

"Sa aspekta nekog ko je igrao košarku, prelazak iz juniora u seniore je osetljiv. Iskreno se nadam da će im klubovi dati više prostora, iako znam da to nije lako jer se traže rezultati. To je jedini način da dosta članova ove generacije pređe u A tim".

Selektor Aleksandar Bućan izrazio je nadu da će sličnih rezultata biti i u budućnosti.

"Pokazali smo ko smo i šta smo, ovo je uspeh celog Saveza, ali i klubova gde nastupaju igrači. Nadam se da će biti u budućnosti uspešni kao i u Rigi", kazao je Bućan.

Kapiten Dalibor Ilić je u ime reprezentacije poklonio zlatne medalje iz Rige predsedniku Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću.

Osećaj je stvarno neopisiv, bio sam u šoku kada sam podigao pehar. Ovo je najveći uspeh, kao momku iz Republike Srpske uspeh mi je dodatno draži. Drago mi je da sam bio kapiten ove generacije. Hvala svima u timu što su mi verovali i dali kapitensku traku. Zahvalio bih se svima što su nas pratili. Republika Srpska će proslaviti na svoj način, a posebno kad ja stignem“, istakao je na kraju Ilić.

 

 

Srbija ponovo šampion: Juniori pobedom protiv domaćina Letonije odbranili evropski tron

Juniori u finalu Evropskog prvenstva

Košarkaši Srbije prvi turnir u Kini završili skorom 2-1

Crvena zvezda rešila pitanje trenera ugovorom sa legendom Olimpijakosa

Nemačka serijom 13:0 šokirala Srbiju/Đorđević: Više ne vidim razlog da se kaže „NE"

Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Gruzije/Đorđević: Sjajan posao, ne samo danas

Đorđević: Gruzija i Nemačka najvažnije u kvalifikacijama

Izvršni bord EKA potvrdio listu učesnika Evrolige i Evrokupa

Evroligaški tandem Nedović - Milosavljević ponovo u nacionalnom timu

Okupili se košarkaši Srbije, počinju pripreme za Gruziju i Nemačku

Srpski basketaši ponovo šampioni sveta

Zvezda četvrti put uzastopno šampion Srbije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button