glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

sb11 zso44 vojska3
han-zaev nato9 srpski film benveneto asterix PART-BESIK

Second Second Second Second Second Second Second Second

Antonić o Djordjevićevom spisku: Bogdan i Bjelica “da”, Jokić “ne”       

izvor: agencije  foto:                                                                                              2408.2018.

 bjelica-2

 

Masovni (ne)opravdani otkazi tokom prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine, kao i rokovi FIBA za prijavu igrača, primorali su selektora Srbije Aleksandra Đorđevića da za prve dve utakmice druge runde pošalje spisak sa 24 imena!

U konkurenciji za mečeve sa Grčkom na Kritu (13. septembar) i Estonijom u Beogradu, tri dana kasnije, jesu svi naši NBA igrači, kao i većina iz evroligaških klubova. Naravno, to ne znači da će "orlovi" prvi put u kvalifikacijama uzleteti u najboljem "perju".

- Na spisku su 24 igrača da bismo mogli da izaberemo one koji budu u mogućnosti i spremni da igraju, a već smo prolazili situacije da 10-12 ne mogu ili neće - objašnjava za "Novosti" Đorđevićev prvi asistent Jovica Antonić. - Tu je i rok FIBA, koja traži imena mesec dana ranije. U toku su razgovori sa igračima, situacija se stalno menja. Čas ovako, čas onako.

Prva NBA perjanica Srbije, centar Denvera Nikola Jokić, tokom kampa "Košarka bez granica" nije želeo da govori o reprezentaciji, ali Antonić potvrđuje da će nacionalni tim i septembarsku akciju odraditi bez momka od 148 miliona dolara.

- Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića.

Pitamo kakva je situacija sa "kraljevima" iz Sakramenta Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom, kao i tandemom Los Anđeles Klipersa Milošem Teodosićem i Bobanom Marjanovićem.

- Sa Bogdanovićem i Bjelicom je čista situacija, biće dostupni za ove dve utakmice. Nadamo se da ćemo moći da računamo i na Teodosića i Marjanovića, samo je pitanje kog dana će se priključiti reprezentaciji. Slično je i sa igračima iz evroligaških klubova, koji su počeli pripreme za sezonu i traže da se pomeri dolazak njihovih reprezentativaca. Situacija nije komforna. Prijavili smo toliki broj igrača da nas okolnosti ne bi iznenadile.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 2. septembar, ali je jasno da bi kompletiranje moglo da potraje i do osmog u mesecu.

SPISAK ZA GRČKU I ESTONIJU
Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica (Sakramento), Miloš Teodosić, Boban Marjanović (L. A. Klipers), Nikola Jokić (Denver), Nemanja Nedović (Armani), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović, Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Ognjen Kuzmić (Real), Stefan Birčević (Banvit), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Efes), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Nikola Jovanović (Trento), Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Đorđe Gagić (Partizan).

GRUPA L
TABELA: Nemačka 6-0, Grčka 6-0, Srbija 4-2, Izrael 3-3, Gruzija 2-4, Estonija 2-4.

13. 9. Grčka - Srbija
16. 9. Srbija - Estonija
30. 11. Izrael - Srbija
3. 12. Srbija - Grčka
21. 2. Estonija - Srbija
24. 11. Srbija - Izrael

 

 

Đorđević pozvao sve NBA igrače

Stojaković: Mi insistiramo da se igra za reprezentaciju

NBA zvezde bez granica: U SC "Žarkovo" najpoznatiji košarkaški kamp za igrače do 17 godina

Zlato koje bledi

Danilović dočekao juniore: Potvrdili primat u Evropi

Srbija ponovo šampion: Juniori pobedom protiv domaćina Letonije odbranili evropski tron

Juniori u finalu Evropskog prvenstva

Košarkaši Srbije prvi turnir u Kini završili skorom 2-1

Crvena zvezda rešila pitanje trenera ugovorom sa legendom Olimpijakosa

Nemačka serijom 13:0 šokirala Srbiju/Đorđević: Više ne vidim razlog da se kaže „NE"

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button