glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu888 SEDNICA parlament bih 5
mekalister zatvorenik biblioteka med kartoni kupovinaint trofej-mundobasket

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Lutovac i Tadić: Želimo stranku koja će moći da integriše snage koje su protiv Vučića  

izvor: agencije  foto:                                                                             01.03.2019.

lutovac i boris 

Predsednici Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke (SDS), Zoran Lutovac i Boris Tadić ocenili su večeras da iza ideje o ujedinjavanju stranaka koje su nastale iz DS-a stoji želja da se stvori organizacija koja će biti glavna opcija za gradjansko-demokratske birače u Srbiji i koja će biti u stanju da integriše snage koje su protiv Aleksandra Vučića.

Gostujući na televiziji N1, lider Demokratske stranke Zoran Lutovac je rekao da je ideja iza priče o ujedinjenju da DS bude "stožerna, najjača stranka" gradjansko-demokratske opcije u Srbiji.

"Ovde nije reč o povratku lidera, suština je da se pravi organizacija koja će biti glavna opcija za gradjansko-demokratske birače u Srbiji kojih nema previše. Ništa nije tako jako kao ideja kojoj dodje vreme, a mislim da je sada došlo vreme za ponovno ukrupnjavanje oko Demokratske stranke", kazao je Lutovac.

Po njegovim rečima, sadašnje okolnosti su bitno drugačije od situacije u vreme beogradskih izbora kada je kako je rekao, DS prepoznata kao neko ko sprečava stvaranje jednog fronta protiv Aleksandra Vučića.

"Ovo su sada nove okolnosti, okolnosti ujedinjenja. Došlo je vreme ukrupnjavanja, najpre oko DS-a. To ukrupnjavanje je zasnovano na zajedničkoj ideji i viziji budućnosti. Imamo i ukrupnjavanje oko Saveza za Srbiju gde je zajednički cilj da imamo vladavinu prava, slobodne medije i izbore jer to su univerzalne vrednosti koje u drugi plan stavljaju vašu ideologiju. Treće ukrupnjavanje zove se 'Jedan od pet miliona', tu su i gradjani, i stranke koje nisu ušle u Savez za Srbiju", kazao je Lutovac.

Po rečima predsednika SDS-a Borisa Tadića, suština priče o ponovnom ujedinjenju stranaka koje su potekle iz DS-a jeste u tome da medju njima nema bitnih razlika u programima.

"Mi smo samo imali različita uverenja ko je napuštao bazičnu ideju koja nas je okupljala. Mi smo obavezni i odgovorni da počnemo takve razgovore, ovde se ne radi o borbama za čelno mesto, ovo je borba za uspostavljanje političkog sistema koji će biti u levom centru. Imamo želju da iz ovoga nastane stranka koja će biti u stanju da integriše snage koje su protiv Vučića", kazao je Tadić.

 

 

Francuske prepreke na evropskom putu Balkana

Mekalister: EU spremna da pomogne oko promene poslovnika parlamenta, ako se iskaže interes za to

Prepreke LGBT roditeljstvu u Srbiji

Srbija napredovala u sprečavanju pranja novca

Frankfurter rundšau: Procureo plan podele Kosova, potpisivanje sporazuma 12.juna?

I Srbija i Kosovo podeljeni oko razgraničenja

Vučić: Biće mira sve dok neko ne bude fizički napao Srbe na Kosovu

EBRD od Srbije očekuje snažnije reforme

Dačić: Ako razgraničenje bude zvaničan predlog o tome će se izjasniti parlament i narod/Tači: Bez sporazuma ulazimo u rizičnu fazu odnosa

Srbija napredovala u sprečavanju pranja novca, ostaje pod nadzorom

Dačić: Razgraničenje sa Kosovom zvanični predlog Srbije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button